Dzisiaj pożywna i sycąca zupa na wędzonce z drobną fasolką i ziemniakami. Przepis prosty i sprawdzony a zupa smakowała wszystkim domownikom . składniki na 2 litry zupy 1 i 1/2 szklanki drobnej fasoli kość wędzona włoszczyzna ( 2 marchewki , pietruszka, pól selera , cebula ) 1 ząbek czosnku 5 średnich ziemniaków majeranek cząber w proszku 1 liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego sól
Smakowite Daniazdjęciu: pieczone ziemniaki z rozmarynem, kuskus z oliwkami i kurkumą, biała fasolka w pomidorach, kotlety sojowe inaczej (bardzo dietetyczne i smaczne), surówka z czerwonej kapusty z żurawiną , posypana płatkami migdałowymi. Przepis bierze udział w akcji: Kobiety na skraju załamania nerwowego (1988, Almodóvar) przedstawiają prawdziwą galerię ekscentrycznych postaci. Mamy tutaj zdradzoną przez kochanka Pepę, policjantów, dozorczynię, modelkę szaleńczo zakochaną
Qlinarnie i Qlinarniecebulkę z pieczarkami. Dodajemy cukinię i smażymy jeszcze 2 min. Wsypujemy ryż, chwilkę podgrzewamy ciągle mieszając i wlewamy wino. Jak ryż wchłonie wino, to wlewamy część gorącego bulionu. Dokładamy fasolkę i całość dusimy na małym ogniu, ciągle mieszając. Bulion dodajemy stopniowo po chochelce (nie wszystko na raz). Kiedy ryż będzie al dente doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy koperek
Moniki Smakołykibazie śmietany – prostym sosem winegret. Tymbardziej, że dodatek kilku kropel octu potrafi uczynić daną potrawę dużo lżej strawną. Niektóre dania słynące z tego, że są dość ciężko strawne jak fasolka można wręcz gotować z dodatkiem odrobiny octu. Przeciwskazaniem jest zgaga. Jak zrobić sos winegret z musztardą i octem? Jeżeli na szybko chcecie przygotować sobie prosty sos winegret potrzebne Wam będzie
MODA NA BIOpokrojoną w słupki marchewkę, pietruszkę i poszatkowaną kapustę. Po około 5 minutach dodajemy pokrojony w kosteczkę ziemniak, cebulę i koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze 10 minut. Na koniec dodajemy białą fasolkę i sok z cytryny. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, po czym odstawiamy w zimne miejsce na kilka godzin, a najlepiej dzień
Smakowy Rajczosnek (powinny być lekko przypalone od zewnątrz); dodać sos pomidorowy i sauté przez kolejne 2-3 minuty; dodać chili, kmin i dobrze wymieszać całość. Dodać do garnka bullion, fasolki i kaszę; gotować przez około 15 minut. Dodać pomidory, kakao, chipotle, miód i gotować pod przykryciem na małym oogniu przez kolejne 40 minut do czas aż kasza będzie miękka; mniej więcej
Jem więc Jestemdeszczem i posadzić trawę żubrową (co za zapach!) i budleję (nie je się jej, ale przyciąga owady, które zapylą nam nasze kwiatki). Udało mi się jeszcze zebrać prawie kilo fasolki szparagowej i garść płatków różanych. Płatki różane planuję wziąć jutro do pracy, bo podzieliłam się swoim pomysłem na skandynawskie bułeczki różane i zrobił wrażenie. A że było to w firmie
les mirabelleszapiekamy aż nie rozpuści się on trochę. Możemy podać z sosem pomidorowym. Łódeczkami się dzielę się Dziś zerwałam kolejną cukinię i mini patisonka, jak również ponad kilo fasolki szparagowej (zielonej i żółtej). Na obiad były cukinia i patison w cieście piwnym, ale w moim malkontenckim nastroju, nie byłam zadowolona z rezultatów. Pewnie będzie jeszcze niejedna okazja podzielić się
les mirabellesNastępnego dnia ugotuj i odcedź wodę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż drobno posiekane cebulę i czosnek. Dodaj fasolę i resztę składników. Duś około 10-15 minut. Podawaj fasolkę, np. z ryżem basmati. Smacznego! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Qlinarnie i Qlinarniewidow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Na pierwszym zdjęciu: dufinki (smażone kuleczki ziemniaczane), smażony kalafior w cieście oraz zielona fasolka z bułką tartą. Całkiem smacznie i nie tak bardzo drogo, nawet bez OpenCard. Na kolejnych zdjęciach prażony ser, frytki, zestaw surówek i jajko z majonezem. W menu jest nawet oddzielna
Qlinarnie i Qlinarniefont-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} A dziś na obiad były: młode ziemniaki z koperkiem, smażona cebulka na oleju, mizeria z jogurtem naturalnym, gotowana fasolka, sałata z sosem i szczypiorem oraz smażona cukinia w oleju smakowym (pozostałym po pomidorach suszonych). Mega warzywnie i zielono. I praktycznie za darmo - chwała rodzicom, którzy uprawiają własne warzywa i hojnie
Qlinarnie i Qlinarniedanie szybko przyrządzisz po pracy (pamiętaj tylko, żeby dzień wcześniej zamarynować tofu). Możesz dodać np. cebulę, fasolkę, kukurydzę, prażone nasiona sezamu lub szczypiorek. Składniki: 1 opakowanie tofu kilka łyżek sosu sojowego olej do smażenia 150-200 g makaronu ryżowego/sojowego lub zwykłego (nitki) 3 ząbki czosnku 10 pieczarek ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki ½ małego brokułu T ofu pokrój w kostkę, umieść
Qlinarnie i QlinarnieBardzo szybki pomysł na obiad. Fasolkę ugotuj na parze (lub w wodzie), duffinki (kuleczki ziemniaczane) upiecz w piekarniku razem z kalafiorem (wcześniej wymieszaj różyczki z oliwą, ziołami, solą i pieprzem). Trwa to około pół godziny. Pommes noisettes kupisz w większych supermarketach. To bardzo smaczna alternatywa dla gotowanych ziemniaków. Obsypany nagrodami Salvo. Ocalony (2012, Antonio Piazza,Fabio Grassadonia). W akcie zemsty
Qlinarnie i QlinarnieCzęsto gdy zjemy potrawy, które zawierają nasiona fasolowate ( np. fasolka po bretońsku ) męczą nas później wzdęcia. Aby temu zapobiec, trzeba moczyć fasolę wraz z niedużą ilością zmielonego kminku, a następnie razem ugotować. Kminek poprawia trawienie i zapobiega wzdęciom
Przepisy i porady kulinarnecebula (mała); Pieprz, świeży tymianek. Zaczynam ! Nie ma nic prostszego ! Wszystkie składniki oprócz przypraw przekładam do blendera i miksuję na gładką masę. Fasolkę najpierw odcedzam i płuczę żeby pozbyć się całej zalewy. Na końcu przyprawiam pieprzem oraz listkami tymianku i gotowe. Można śmiało się zajadać. Namęczyłam się jedynie przy wybieraniu ości, ale zależy jaka
Życie na widelcu