fasolka - 6917 przepisów (strona:373/462)

UDKA KURCZAKA Z MAKARONEM I WARZYWAMI 258

Udka inaczej...czyli podane z makaronem i warzywami. Pycha!Składniki:4 podudzia kurczaka1 brokułgarśc fasolki szparagowejpól puszki groszku konserwowego3 marchwie10 dag makaronu rurki4 łyżki sosu sojowego2 szklanki bulionusól, pieprz, słodka papryka,zioła prowansalskieWykonanie:Podudzia z kurczaka gotujemy w bulionie warzywnym. Razem gotujemy obrane marchwie. Ostudzone podudzia obieramy. Na patelnię wrzucamy rózyczki brokuła, wlewamy sos sojowy i bulion. Dokładamy pokrojone

Z Majeczką w kuchni
Sałatka warzywan 255

Zapraszam :)Składniki :kilka ugotowanych ziemniaków 1 cebulka kawałek pora kilka marchewek kukurydza kilka jajek 1/2 słoiczka fasolki w zalewie octowej kilka ogórków kiszonych majonez sól, pieprz , musztarda Sposób przygotowania; 1. Ziemniaki i marchewkę ugotować i przestudzić. 2. Jajka ugotować na twardo. 3. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę , jajka także . 4. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i musztardą. dodajemy kukurydzę

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatki i surówki - galeria 2399

Sałatka warstwowa z tuńczykiemSałatka z tortelliniSurówka z sałaty lodowejSałatka ryżowaSurówka z białej kapustySurówka z koperkiemSałatka szubaSałatka z zupek chińskichPaprykarz z tuńczykiemSałatka z wędzonym kurczakiemCarpaccio z buraczkówSałatka z fasolką szparagowąSałatka brokułowa z kurczakiemSałatka z pora i ananasaJajka w warzywnej sałatceJajka z sałatką rybnąSałatka makaronowaRukola z gruszką i granatemSzpinak z owocamiSałatka z kurczakiem i groszkiemTwaróg z rzodkiewkąSałatka z jajekSałatka z tortellini tricoloreSałatka

Ala piecze i gotuje
D... dzikie warzywa! 199

Mimo, że jeszcze nie jestem w ciąży, czasami mam ochotę na naprawdę kosmiczne kombinacje! Co powiecie na warzywa w sosie curry-jogurtowo-ketchupowo-sojowym? :D Wczoraj

Kitchens Alphabet
ŁOSOŚ Z WARZYWAMI 174

szlachetna i delikatna rybka, że nie sposób jej nie lubić. Staram się, żeby chociaż raz w miesiącu królował na moim stole...Tym razem w otoczeniu ryżu i zielonej fasolki z wodySkładniki:600 g łososia 2 marchewki1 pietruszkakawałek selera1 seler naciowysólpieprz białyliść laurowyziele angielskieodrobina cytrynyWykonanie:Warzywa czyścimy, kroimy w mniejsze kawałki, wkładamy do garnka z wodą, dodajemy trochę soli

Walijskie Pichcenie
PENNE Z CZERWONĄ FASOLĄ I PIECZARKAMI 249

dodajemy pieczarki pokrojone w paseczki.Mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i odrobiną bazylii.Smażymy ok 10 minut, podlewając odrobiną wody (nie trzeba dużo, bo pieczarki puszczą sok). Na koniec dodajemy fasolkę z puszki wraz z zalewą. Zagotowujemy całość. Makaron przekładamy do naszego sosu, mieszamy, posypujemy natką pietruszki lub koperkiem. Smacznego

Walijskie Pichcenie
JAJKA NA BEKONIE CZYLI TO, CO ANGLICY LUBIĄ NAJBARDZIEJ 179

Jajka na bekonie to typowo angielskie śniadanie :)  Oczywiście w skład tego obfitego śniadania wchodzą jeszcze kiełbaski, fasolka, grzanki, smażone pomidory i ... uuu... długo by tu wymieniać.  W każdym bądź razie przeciętny Polak umarłby z przejedzenia spożywając każdego dnia takie cuda :) jednak same jajka na bekonie nie są złe i serwuję je od czasu do czasu oczywiście jako ... danie

Walijskie Pichcenie
KAPUŚNIAK Z WŁOSKIEJ KAPUSTY 187

stara, "babcina" zupka ma wiele zalet. Jest prosta, tania, szybka do ugotowania no i bardzo smaczna :)  Pewnie ile domów tyle przepisów na kapuśniak.  Niektórzy dodają do niego fasolkę szparagową, inni pomidory lub czosnek ...  Dziś przedstawiam wersje kapuśniaka, jaki gotowało się w moim domu. Składniki: 1  główka kapusty (u mnie wyjątkowo włoska) 3 marchewki 1 pietruszka kawałek

Walijskie Pichcenie
KRUPNIK Z GRUBEJ KASZY NA WĘDZONYM BOCZKU 197

treściwymi, rozgrzewającymi zupkami typu: krupnik, grochowa, gulaszowa ...  Gotuje je z reguły od jesieni do wiosny a potem szlaban - wraz z nowalijkami wkraczają na salony zupki z młodej fasolki, botwinki i inne pyszne zwiastujące nadejście lata zupy.  Póki co jest połowa marca, pogoda jeszcze bez rewelacji, spokojnie można więc zaserwować na obiad pożywny krupniczek. Tym razem w wersji

Walijskie Pichcenie
PALUCHY Z INDYKA Z PIECZARKAMI 232

Pyszne paluchy z indyczego mięsa, dla zaostrzenia smaku z pieczarkowo-cebulowym farszem.  Mąż miał z frytkami i surówką, a ja zajadałam się z fasolką, marchewką i groszkiem na ciepło. Pyszny, prosty i zdrowy obiad :))  Często do niego wracam, zmieniając tylko obiadowe dodatki :))  Polecam gorąco! Składniki: 500g mięsa z indyka (ja miałam pierś) 1 jajko 150g pieczarek

Walijskie Pichcenie
BARSZCZ UKRAIŃSKI Z BOTWINKĄ 918

trochę koncentratu buraczanego sól, cukier, pieprz 1 ząbek czosnku śmietana 18% koperek Wykonanie: Fasolę opłukać i zamoczyć na kilkanaście godzin. Następnie ugotować do miękkości. Ewentualnie jeśli się spieszymy wykorzystać fasolkę z puszki. Buraki, ziemniaki, marchew, pietruszkę i czosnek obrać i pokroić. Warzywa zalać 1,5l wody, dodać łyżeczkę soli i ugotować.  Botwinę dokładnie umyć, poszatkować i dodać do wywaru

Walijskie Pichcenie
BARSZCZ UKRAIŃSKI Z BOTWINKĄ 918

trochę koncentratu buraczanego sól, cukier, pieprz 1 ząbek czosnku śmietana 18% koperek Wykonanie: Fasolę opłukać i zamoczyć na kilkanaście godzin. Następnie ugotować do miękkości. Ewentualnie jeśli się spieszymy wykorzystać fasolkę z puszki. Buraki, ziemniaki, marchew, pietruszkę i czosnek obrać i pokroić. Warzywa zalać 1,5l wody, dodać łyżeczkę soli i ugotować.  Botwinę dokładnie umyć, poszatkować i dodać do wywaru

Walijskie Pichcenie
Kolorowa fasolówka 172

był tam Piękny Jaś, czarna fasola, brązowa, szara, jakieś łaciate ziarna, była ich cała masa. Jak wykorzystać taki piękny kolorowy zbiór fasoli?  U nas zwykle w postaci fasolówki albo fasolki po bretońsku. Piotrek rzucił hasło, że przyszła już pora na rozgrzewającą zupę fasolową! I ugotował kolorową fasolówkę. To prosta i smaczna zupa. Bardzo smaczna Kolorowa fasolówka: 500 g mieszanki kilku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Panierowane patisony. 156

Ogród kipi od różnych warzyw. Ogórki szaleją, pomidory, groszek, marchewki, pietruszki, koperek, fasolka szparagowa.... no i patisony. Zdaje się, że patrzę codziennie, ale one rosną jak szalone. Więc zbierając je w celu zamknięcia w słoiki kilka było już za dużych na to. Więc powstał idealnie letni obiad. Patisony kroimy  w plastry. Jeżeli posiadają duże nasiona to się ich pozbywamy

Malinowe Pocałunki
Nadziewane konferencje spotkały się z ostro słodkim kurczakiem! 248

Pieczemy na złoty kolor około 1 godziny i 15 minut (mój kurczak ważył ponad 2 kg) WARZYWA PO CHIŃSKU: - 4 marchewki - czarna fasola chińska ugotowana na miękko (ewentualnie czerwona fasolka) - cebula szalotka - czosnek - sos sojowy słodki z goździkiem i pomarańczą, około 6 łyżek - łyżka sosu sojowego ciemnego - 5 łyżki soku z pomarańczy - świeży imbir - chili czerwone z pestkami - olej - natka

SMYKWKUCHNI