odrobinie oleju do zrumienienia. Posolić i popieprzyć do smaku. Następnie dodać pomidory z puszki. Dusić kilka minut do rozpadnięcia. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić przyprawami do smaku. Następnie dorzucić odsączoną fasolkę i kukurydzę z puszki. Gotować jeszcze chwilę, aby była ciepła. Na koniec tortillę można chwilę podgrzać w piekarniku lub mikrofali. Na środek placka nakładać ok. 3 łyżki farszu i zwijać
Fabryka pomysłówchili con carne – u mnie z Kotanyi Przygotowanie: Pora drobno posiekać, sparzyć, przełożyć do miski. Z udek oddzielić mięso od kości, pokroić na kawałki. Kukurydzę i fasolkę odsączyć na sicie. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać razem. Sos: Wymieszać majonez z keczupem, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą chili con carne. Polać sałatkę
Fabryka pomysłówkurczaka –ok.500g 2 jajka 100 g panierki Panko Szczypta pieprzu cayenne 1/3 szklanki mleka mąka Sól Pieprz Olej do smażenia Sos: 450g mieszanki mrożonych lub świeżych warzyw: kukurydza, kalafior, fasolka szparagowa, groszek zielony, marchewka 5 ząbków czosnku (ja miałam bardzo duże, takie podwójne nawet niż normalne) albo 1 mała główka czosnku 50-55 g masła (ja dałam
Fabryka pomysłówmakaronu świderki 80 g koncentratu pomidorowego 600 ml bulionu 1 ząbek czosnku 1 cebula Puszka tuńczyka w oleju – 185 g 300g mieszanki warzyw świeżych lub mrożonych: marchewka, cukinia, papryka, fasolka szparagowa 1/3 łyżeczki chili ¾ łyżeczki oregano Sól Pieprz Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na odrobinie oleju zeszklić cebulę, czosnek i warzywa. Podlać bulionem. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą
Fabryka pomysłówPyszna sałatka z brokułem, jajkiem i czerwona fasolką pod czosnkowym sosem. Proste składniki a jakie smaczne jedzonko. składniki: 1 nieduży brokuł 4 jajka ugotowane na twardo 80 g czerwonej fasoli z puszki 200 g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól ziołowa Kamis do smaku czosnek granulowany Kamis do smaku Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą ziołową
Monia miesza i gotujeSałatka z mozzarellą, pomidorami i octem balsamicznym to idealny pomysł na szybką i smaczną przystawkę. Czy wiesz, że sałatka Caprese ma swoje korzenie w regionie Kampanii
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Robiliście kiedyś … gofry z fasoli? To moje ulubione gofry, są mega chrupiące, przepyszne, a smak fasoli nie jest w nich w ogóle wyczuwalny! Są całkowicie
FlymetothespoonZapraszam dziś na pyszne danie w stylu azjatyckim , improwizowany makaron smażony po chińsku . Improwizowany , ponieważ w naszych polskich warunkach, a tym bardziej mieszkając na polskiej wsi
Kawa z mlekiemRobiliście kiedyś … gofry z fasoli? To moje ulubione gofry, są mega chrupiące, przepyszne, a smak fasoli nie jest w nich w ogóle wyczuwalny! Są całkowicie
FlymetothespoonSałatka z ryżem i serem żółtym to świetny pomysł na sycący posiłek, który można przygotować w kilka minut. Jest to bardzo prosty przepis, który wymaga niewielkiej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jeśli znudziła Wam się tradycyjna sałatka warzywna i macie ochotę na jakaś odmianę to sałatka pieczarkowa będzie świetnym pomysłem na urozmaicenie własnego menu. Sałatka z pieczarek
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: ? 1 puszka czerwonej fasoli ? 1 avocado ? 1 łyżka soku z cytryny ? ząbek czosnku ? 1 łyżeczka tabasco ? 2 pomidory obrane ze skóry ? mała czerwona cebula ? papryczka
To co kochamTa przekąska pochodząca z kuchni meksykańskiej powstała w mojej kuchni na konkurs Blogerchefa jako danie z Kuchni obu Ameryk. Robiłam kiedyś Dip do czipsów z przepisu
To co kochamLatem jemy lekko, jarsko i dietetycznie. Czasem jednak nachodzi ochota na kawałek mięsa. Ja upolowałam łopatkę wieprzową, nie byle jaką bo ze świnki rasy puławskiej, podobno
To co kochamCzasami zamiast tradycyjnej szynki i sera żółtego warto przygotować coś zupełnie innego. Moja pasta z fasoli jest sycąca, aromatyczna i szybko się ją robi. Z dodatkiem
To co kocham