fasolka - 6917 przepisów (strona:374/462)

Kurczak w sosie orzechowym 427

danie plasuje się w czołówce moich ulubionych :) Składniki na 4 porcje: 500 g piersi z kurczaka 450 g warzyw mrożonych ( u mnie te z marchewką, brokułem, kukurydzą, papryką i fasolką szparagową) 2 ząbki czosnku 1 cebula 75 g orzeszków arachidowych solonych 2 łyżki sosu sojowego 500-600 ml bulionu warzywnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Sól Pieprz 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne

Fabryka pomysłów
L... Lecho! [Eintopf part. 1] 312

dość zmodyfikowane i przywodzi mi na myśl dzieciństwo :) Składniki (2 porcje): 1 cukinia 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki 1/2 puszki groszku z marchewką  1 cebula 5 pieczarek zielona fasolka (miałam dosłownie resztki) 4 parówki* 1 x pomidory z puszki 1 łyżka oleju 1 łyżka pikantnego ketchupu przyprawy (sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie papryka słodka/ostra, czosnek) *może być inne

Kitchens Alphabet
PROSTE WARZYWNE CURRY - finezja smaku! ACH! 401

warzyw (u mnie 2 ziemniaki, 2 marchewki, papryka czerwona, puszka pomidorów, 6 różyczek kalafiora, 2 średnie cebule, 2 ząbki czosnku, pół szklanki groszku mrożonego, jak jest sezon na fasolkę szparagową, dodaję ją również) puszka cieciorki gotowanej na parze 1/4 szklanki soczewicy czerwonej, bądź żółtej 1 kopiasta łyżka przyprawy curry (bez glutaminianu sody i innych składników chemicznych ;-) u mnie PRYMAT

Restauracyjka Literacka
FINKTON’s BAKED BEANS z gry BIOSHOCK – fasola w sosie pomidorowym 345

odtworzyć FINKTON’s BAKED BEANS, czyli fasolę w sosie pomidorowym. Szybko się przygotowuje, dostarcza białka oraz likopenu (dobry związek z pomidorów) i świetnie smakuje. Coś jak znana nam dobrze fasolka po bretońsku, lecz nieco bardziej wyrazista w smaku. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW PRZYGOTOWANIE PRZYGOTOWANIA PRZY OPCJI Z FASOLĄ SUCHĄ Jeśli używacie suchej fasoli, przygotowania musicie zacząć noc wcześniej – jeśli jesteście leniwi

Nerds Kitchen
Ziemniaki au gratin. 301

Gratin to klasyka francuska, polegająca na zapiekaniu warzyw w śmietanie (mleku ). Możemy zapiekać kalafiory, fasolkę szparagową, szparagi, brokuły i oczywiście ziemniaki. Najsłynniejsze są właśnie "ziemniaki au gratin" (u gratę). Plasterki ziemniaków zapiekane ze śmietaną i serem to bardzo wysmakowana alternatywa dla ziemniaków z wody! Są delikatne, kremowe z lekko chrupiącym serowym wierzchem. 1 kg ziemniaków 300 – 400 ml śmietany20

Kulinarny karnet Christophera
Nadeszła chwila na kurczaka z grilla! 377

grube plastry i doprawione według uznania pomidory Filet grillujemy po kilka minut z obydwu stron, na złocisty kolor  Pomidory grillujemy do miękkości, około 2 minut z jednej strony Fasolkę oraz kukurydzę dokładnie płuczemy i odsączamy

peanutbuttermonster
Szybko, zdrowo, ekspresowo, czyli kolejny posiłek "w biegu" 1554

umiarem na pewno sobie nie zaszkodzimy, a wręcz przeciwnie- pomożemy i urozmaicimy naszą dietę. SKŁADNIKI: 150g piersi z kurczaka 250g mrożonej mieszanki warzywnej(ziemniaki, brokuły, marchew, fasolka szparagowa, fasola czerwona, kukurydza, papryka, cebula) łyżka oliwy z oliwek koperek suszony pieprz sól czosnkowa estragon papryka słodka majeranek  imbir PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki Na patelni rozgrzewamy oliwę

peanutbuttermonster
Barszcz ukraiński dla alergika 224

małych dzieci. Buraki zawierają dużo łatwo przyswajalnego żelaza, więc polecane są zwłaszcza osobom zagrożonym anemią. ziemniaki 1 kg mieszanka warzyw na barszcz (lub świeże: 3 buraki, 2 marchewki, fasolka szparagowa) filet z kurczaka lub indyka      około 200 g czosnek (niekoniecznie) 2 ząbki liść laurowy majeranek świeży koperek kleik ryżowy (lub mąka ryżowa) 5 łyżek (2 łyżeczki) sinlac

głodny alergik
Kurczak z Niespodzianką! 182

Witajcie :) Ostatnio wpadłam na pomysł, aby spróbować czegoś nowego. Wiadome, nie wiedziałam czy wyjdzie i czy będzie smakowało.Przygotowałam kurczaka z Ricottą! Składniki: Piersi z kurczaka  Fasolka  Makaron Nadzienie: Ser Ricotta Ząbki czosnku  Pieprz, sól, bazylia Jogurt naturalny Celowo nie podałam ilości składników, bo każdy robi własne porcje i lubi inaczej doprawić każdą przyprawę. Wszystkie składniki

Chocolate Stop Tempting
Placki warzywne pod białą kołderką 278

odsączamy. Fasolę mamut w osolonej wodzie gotujemy, a gdy będą al. dente odcedzamy i na porcje szczypiorkiem związujemy. Placki warzywne na talerzu układamy, na nich serek śmietankowy nakładamy. Z fasolką je podajemy i smacznie sobie jemy

Moniki Smakołyki
Buraczki z fasolą i orzechami włoskimi 295

łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki majonezu sól pieprz Buraczki ugotować, obrać i pokroić w pół plasterki. Orzechy pokroić i uprażyć na patelni. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Fasolkę odcedzić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać jogurt i majonez, doprawić do smaku.Udekorować i zajadać. Idealne jako przekąska, dodatek do obiadu, lub na pyszne kanapeczki. źródło,,sałatki Anastazji

Apetyczna babeczka
Sałatka z fasolą adżuki i pieczarkami 244

Małe czerwone fasolki pochodzą z kuchni wschodniej, mają dobroczynny wpływ na nasz organizm, w Polsce jeszcze mało znane i mało doceniane...jeśli macie ochotę ich spróbować to zajrzyjcie do sklepu skworcu.com.pl Składnik na sałatkę: 250 dag fasoli adżuki puszka groszku konserwowego 1/2 kg pieczarek por 2 kwaskowate jabłka jogurt naturalny lub śmietana 2-3 łyżki majonezu sól pieprz łyżka soku

Apetyczna babeczka
Grochówka z Jaśka karłowego 229

zależności od upodobań wywar mięsny na kościach, lub warzywny. Fasolę namoczyć na noc. Groch gotować z warzywami i przyprawami, w wersji mięsnej oczywiście na kościach i boczku. Fasolka dość szybko mięknie, więc wystarczy godzinka na wolnym ogniu. Na patelni podgrzewamy masło, smalec lub oliwę i robimy zasmażkę z dwoma łyżkami mąki. Po dodaniu zasmażki doprawiamy do smaku

Apetyczna babeczka
Jogurtowy sos z zielonym pesto 253

moim przydomowym ogródku zrobiło się już bardzo jesiennie. Zebrałam ostatnie pomidorki koktajlowe, fasolkę szparagową. Dynie jeszcze czekają na zbiór. Pora też ściąć zioła. Część będę mrozić, tak jak na przykład lubczyk, tymianek czy rozmaryn. Część zasuszę, na przykład majeranek i estragon. Natomiast bazylia i oregano nie nadają się do mrożenia, ich listki czarnieją i tracą aromat. Postanowiłam więc  wykorzystać

Kulinarne przygody Gatity