fasolka - 6917 przepisów (strona:362/462)

Kotleciki z soczewicy i warzyw 211

pieczywem i dowolną  sezonową surówką stanowią pełnowartościowe,  smaczne  danie obiadowe. Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 szklanka ugotowanych na parze warzyw /użyłam mrożonej mieszanki: marchew, fasolka szparagowa, kalafior,groszek/ 1 jajko ½ szklanki  zmielonych płatków owsianych 2 łyżki otrębów  pszennych lub owsianych 2 łyżki skrobi  kukurydzianej 2 łyżki startego parmezanu po ½ łyżeczki majeranku

Zakamarki mojej kuchni
Zielona, wiosenna zupa 214

nasze dobro narodowe :) a ja jestem wierną ich fanką! Dlatego dzisiaj prosty przepis na szybką i smaczną zupę z zielonych warzyw. Składniki: 200 g zielonych warzyw (np. cukinia, fasolka, brokuły, szpinak) 100 g mięsa, u mnie filet z kurczaka świeży imbir papryczka chilli 30 g kaszy / ryżu / ziemniaków (ja użyłam kaszy jaglanej) Wykonanie: Do garnka wkładamy pokrojone warzywa, mięso

Taste Of My Day
Burrito z wołowiną i pomirodami zapiekane z cheddarem 249

pomidorami i na wolnym ogniu gotować bez przykrycia przez 25-35 minut mieszając od czasu do czasu, aby się nie przypaliło. Sos powinien się zredukować, zgęstnieć. Dodać kukurydzę i/lub fasolkę, posiekaną kolendrę.  Jeszcze chwilę pogotować razem. Wystudzić. Nadziewać farszem tortille i układać je w naczyniu żaroodpornym. Posypać startym cheddarem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni

Kulinarne Inspiracje
Odchudzanie dietą – na czym to polega? Kaloryczność posiłków i jadłospis. Część III 203

Jogurt naturalny (150g) Jabłko (150g)   Obiad : Zupa ogórkowa (200g) Pulpet z dorsza (70g) Ziemniaki (150g) Starta marchew z jabłkiem (100g) Sok pomarańczowy (100g) rozcieńczony Podwieczorek : Pomarańcza   Kolacja : Fasolka szparagowa z wody (150g) Chleb razowy (40g) z margaryną niskotłuszczową (3g) lub pastą kanapkową Herbata owocowa bez cukru Rozłożenie kalorii na poszczególne posiłki  w zapotrzebowaniu 1200kcal:   I Śniadanie

IzaGotuje
Barszcz ukraiński w stylu azjatyckim 233

zapewniam, daleko jej będzie do barszczu z kiszonką. Zacznijcie od ukiszenia buraków ( przepis ), po 7 dniach możecie już gotować zupę. Naprawdę warto :).  Trzymając się stylu azjatyckiego zamiast fasolki wspięga wężowata, krewniaczka bobu. Urocze małe nasionka z czarną plamką, ugotowane w zalewie (do kupienia w np. Lidlu) i grzyby shitake.    Czas przygotowania: 30 minut Składniki

SzczyptaSmaQ
Stek z rekina I 122

odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Steki wyjąć z marynaty, osuszyć. Smażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie, po około 3 minuty z każdej strony. Podałam z zieloną fasolką szparagową, podsmażoną na oliwie z masłem, z chilli i sosem sojowym, posypane posiekanymi migdałami.  polecam również  stek z rekina II   Do steka z rekina polecam Gewürztraminer halbtrocken

królestwo garów
Lato u Państwa Majlertów 116

wyrosły, niestety na kolejny zbiór trzeba zaczekać do wiosny :( Teraz kto inny się pożywi.  Dynie rosną, szykują się do jesieni. Cukinie kwitną i rosną. Jarmuż świetnie się ma. Fasolka w pełnym rozkwicie. Karczochy już, już.... za momencik... Szpinaku nie zabraknie :)  Skorzonera szykuje się do jesieni. Kukurydza już za chwilę. Sałaty pięknie się uśmiechają... a w sklepie .... Inspekcję uważam

królestwo garów
Novotel Warszawa Airport od kuchni 185

się dość późno na nocnych rozmowach i pewnie jeszcze można byłoby posiedzieć, ale rano czekały nas warsztaty. Ale przed warsztatami śniadanie. Bardzo duży wybór dań na ciepło: parówki, bekon, fasolka, jajka (prawdziwe nie z kartonika wiem bo sprawdziłam); wędliny, sery, twarożki, wędzone ryby, warzywa i owoce, płatki i bakalie... Duży wybór pieczywa. Po śniadaniu Paweł Derucki oprowadził nas po hotelu

królestwo garów
Chiński rosół z makaronem i warzywami 230

narzucanie jakichkolwiek norm związanych z przygotowaniem takiej zupy jest sprzeczne z obyczajem. Jeżeli nie możesz dostać kapusty pak choi, niech Cię to nie odstrasza - dodaj kilka młodych szparagów, fasolkę szparagową, garść kiełków lub pokrojonych w paseczki bądź plasterki dymek. Jeżeli trudno Ci znaleźć te cudowne paczuszki z prawie gotowym makaronem Udon, nie przejmuj się. Możesz go zastąpić przeźroczystym makaronem ryżowym

Roślinna - blog wegański
Botwinka jak u babci 176

zestaw mojej Mamy to gotowane ziemniaki ze skwareczkami i koperkiem i botwinka do popicia. A o to mój wymarzony wiosenno - letni obiad z botwinką: młode ziemniaki gotowane w mundurkach, fasolka szparagowa z tartą bułką w maśle i "schabowy - drobiowy" :-) Botwinka - świeżynka, w ten piątek na targu zakupiona   Smacznego

Kuchnia po mojemu
Makaronowy Hamlet, czyli jajko z warzywami 177

jajko na patelnię makaronu, tak mi się skojarzyło i tak już zostało. Składniki (dla jednego, małego ale mocno żarłocznego smyka): 1/3 średniej marchewki 1/3 pietruszki groszek zielony papryka cebula (fasolka, brokuł i każde inne ulubione warzywo dziecka) garść makaronu pełnoziarnistego 1 jajko szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Umyte, obrane warzywa wrzucam na wrzątek kolejno - zaczynając od tych które się najdłużej

Kuchnia po mojemu
Kolorowe bitki z indyka Siostry Ewy, czyli super smaczny obiad na dłużej 195

kilka plasterków pora (zielonkawej części) 2 małe pieczarki łyżka posiekanej natki pietruszki (ja użyłam mrożonej) 1 łyżka posiekanego szczypioru kilka strąków fasolki szparagowej i inne ulubione kolorowe warzywa sól, pieprz papryka słodka kurkuma zioła prowansalskie majeranek mąka do obtoczenia mięsa olej do smażenia

Kuchnia po mojemu
Weekendowy wypad na RODOS z domowym pasztetem w tle 172

razem była domowa zupa jarzynowa z mięskiem indyczym i pyszna pomidorówka. A na drugie do wyboru: udziec pieczony, bitki wołowe lub pieczona kaczka faszerowana jabłkami. Do tego ogóreczki małosolne, fasolka szparagowa i kalafior. Słowem dla każdego coś miłego. Na desery? Kisiel wiśniowy domowej produkcji (z tego przepisu powstał mój kisiel wieloowocowy ) no i oczywiście wiśniowa szarlotka dla koneserów oraz ekspresowy

Kuchnia po mojemu
Specjalnie po chińsku. Kurczak w trzech smakach czyli chińczyk po polsku. 326

moją, spolszczoną wersję ulubionych chińskich dań: Składniki (na trzy sosy): opakowanie mrożonych warzyw chińskich (w wersji dla ambitnych - warzywa świeże posiekane w paski) kilka różyczek kalafiora mrożonego parę strąków fasolki szparagowej żółtej kilka strąków mrożonej fasoli zielonej typu mamut i groszek zielony 1/2 małej cebuli 2 małe ząbki czosnku 3 kostki bulionu (1 warzywna, 1 wołowa, 1 drobiowa

Kuchnia po mojemu
Sezonowy kurczak owocowy pieczony na ostro 238

mięsko wystarczyło nam na dwa obiady i mogę z czystym sumieniem stwierdzić, ze doskonale komponuje się zarówno z ryżem i surówką jak i z chrupiącymi domowymi frytkami i gotowaną fasolką szparagową. A sam kurczak? Aromatyczny, z chrupiącą skórką - smakowity moim skromnym zdaniem. Pieprz i czosnek dodały mu pikanterii, a owoce - smaku lata. Domowym Mięsożercom też smakował

Kuchnia po mojemu