wykonania, dodatkowym atutem tej babki jest to, że ma fajną konsystencję, jest taka delikatna, mięciutka i lekko wilgotna, przez co babka utrzymuje dość długo świeżość. W każdym razie polecam gorąco, bo jest przepyszna :) PS. Babkę możecie oblać czekoladą, lukrem, posypać cukrem pudrem lub zostawić taką jaka jest po upieczeniu. Ciasto: 2 jajka 1 szklanka cukru ½ szklanki oliwy 2 łyżeczki sody
Smakowy Rajearl grey, naprawdę fajne połączenie. Więc dzielę się z Wami przepisem ale też ostrzegam, że jest duże ryzyko zakalca. Znam jednak i amatorów zakalca więc myślę, że przepis znajdzie swoich odbiorców. Sama w dzieciństwie uwielbiałam zakalce i dziwiłam się czemu mama się tym martwi – teraz ją jednak rozumiem. Więc to moja propozycja na rodzinne, niezobowiązujące ciasto – bo raczej
Cooking for Emilyjuż zimne. Wersja z jeżynami podoba mi się bardziej niż brzoskwiniowa, bo znacznie łatwiej w tym cieście o kęs idealny- pojedyncze owoce idealnie wpasowują się w mniejsze chapsiki. A delikatna kajmakowa masa serowa idealnie podkreśla winny smak tych owoców. I wiecie co? Całkiem fajnie się zrobiło przy tym naszym grzejniku. Dosiądziecie się
les mirabellesczterech szklaneczek. Krok 3 Dekorujemy nasz koktajl chrupkami w czekoladzie, a żeby fajnie wyglądało to dajemy kształt gwiazdek. * Lokowanie produktu " Pyszna mieszanka chrupkich gwiazdek o smaku waniliowym pokrytych białą czekoladą i kakaowych oblanych mleczną czekoladą. Idealne posypki do tortów, ciast, deserów czy lodów." Dekoracja może nam służyć również do innych celów.Pasuje do ozdoby
Różowa kuchniaoprzeć. Smak zaskakujący na pewno nie przypomina w żaden sposób sernika tradycyjnego. Delikatna nuta alkoholu fajnie komponuje się z czekoladą i serową podstawą. Zapraszam... Skala smaku 9/10 sernik jest mało słodki mimo, że powiększyłam ilość cukru w serze, gorzka czekolada powoduje, żę ciasto staje się bardziej wytrawne. Zródło "moje wypieki" Składniki na masę serową: 500 g twarogu półtłustego
Kubki smakuSałatka musi stać na naszych stołach, w większości domów jest to sałatka warzywna, u mnie też jest ale trzeba trochę urozmaicać stół świąteczny dlatego mam
Niezły MłynekMamy w Łodzi taką fajną pizzerie do której jeszcze moi rodzice chodzili za czasów narzeczeństwa - Papa Lolo na Piotrkowskiej 196, ów pizzeria ma w swojej ofercie oprócz smakowitej pizzy na cienkim cieście również tradycyjna pizze na tradycyjnym grubym cieście i nie myślcie sobie że to to samo co podwójne ciasto jak w pizza hut czy tele pizzy bo jest
Piekielna Kuchnia PatiTakie paszteciki to bardzo fajny sposób na wykorzystanie mięsa gotowanego pozostałego na przykład z rosołu. Są sycące, więc z kubkiem aromatycznego czerwonego barszczu, kilka takich pierożków spokojnie można podać na obiad. Ciasto w smaku jest podobne do francuskiego, ale jego wykonanie zajmuje znacznie mniej czasu, zatem bardzo polecam:) Z proporcji składników, które podaję wyszło mi 20 sztuk pierożków
Maślane ciasteczkobardzo, ale to bardzo dobre. Sam Sebastian zachwycił mnie organizacją pracy, poczuciem humoru. Po prostu fajny facet! Zdj. Maciej Stankiewicz Najpierw zaczęliśmy od przeczytania przepisu, żeby wiedzieć od czego zacząć. Zdj. Maciej Stankiewicz Przygotowywaliśmy cztery dania i deser. Wraz z Marianną piekłyśmy ciasto czekoladowe z musem malinowym. Byłam w cudownej pachnącej sekcji. Zdj. Maciej Stankiewicz Padło pytanie
AZgotuj!Specjalnie na sylwestrową zabawę zrobiłam datę nowego roku 2015 z ciasta na pizzę,(po przepis klikamy tutaj )które posmarowałam jeszcze olejem czosnkowym,posypałam startym serem i grubą solą i upiekłam 10 min w temp.200 stopni,myślę ,że fajnie wyszło i podam to na początek imprezy dla moich gości
Swojskie jedzonkoPrzepis na Ciasteczka owsiane z żurawiną i czekoladą przygotowałam na potrzeby warsztatów „Super babki i fajne ciacha” , które prowadziłam z okazji Walentynek.Ciasteczka z dodatkiem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki wody 2 dag drożdży 2 łyżki oliwy łyżeczka cukru łyżeczka soli Sos : 250 ml przecieru pomidorowego 3-4 łyżki ketchupu łyżeczka koncentratu pomidorowego po łyżeczce: bazylii, oregano, tymianku Dodatki: Można dodawać to co każdy lubi :) U mnie: ser (mozzarella fajnie się rozpuszcza, ale jak dodamy(...)Mąkę wsypujemy do miski, robimy w niej dołek i wlewamy tam zaczyn drożdżowy - mieszamy. Następnie dodajemy sól i oliwę. W zależności od potrzeb można dodać więcej mąki albo wody. Ciasto zagniatamy około 10 minut aby stało się gładkie i odchodziło od rąk. Formujemy kulę z ciasta, wkładamy do miski, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia
Czerwona Porzeczkabardzo bo KOLOR CIASTA to największa radocha numer 1. Radocha numer 2 - SMAK "BOUNTY" :)) Bo oczywiście gotowe babeczki polewamy jeszcze rozpuszczoną gorzką czekoladą :D Co do czekolady - mój sprawdzony sposób jest taki, że rozpuszczam pół tabliczki gorzkiej czekolady z dodatkiem chlusta wody i łyżeczki oleju, na najmniejszym ogniu. Czekolada jest wtedy ładna płynna a po zastygnięciu fajnie się błyszczy
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEmąki żytniej razowej i chlebowej. Pyszny, wilgotny i fajną skórką. Składniki na dwa małe bochenki: 1 szklanka aktywnego zakwasu żytniego 2 szklanki mąki żytniej razowej (typ 2000) 1 i 1/2 szklanki mąki żytniej chlebowej (typ 720) 2 szklanki przegotowanej wody 2 lub 3 łyżeczki soli Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, ciasto ma mieć konsystencję kwaśnej śmietany lub delikatnie gęściejsze, postawić
moj przepis naKrokieciki Składniki: Na ciasto: - pół kg mąki - 1 litr mleka - 1 jajko - sól, pieprz - bułka tarta Na farsz: - 2 piersi z kurczaka - pieczarki ok. pół opakowania - 30 dkg sera zółtego Dziś na sobotnio - niedzielny obiad zrobiłam " Nietypowe krokieciki". Jest to o tyle fajna potrawa, że do środka można wsadzić dosłownie wszystko wystarczy troszkę inicjatywy i pomysł lub jakieś(...)żółty w kostce waga ok 300 dkg koszt ok. 6,50 zł, bułka tarta opakowanie koszt ok. 2,20 zł. Przygotowanie: Najpierw robimy ciasto na naleśniki. Wlewamy pół litra mleka do miski do tego wbijamy jajko, troszkę solimy, pomału wsypujemy mąkę mieszając. Gdy wymieszane składniki uzyskają jednolitą, płynną konsystencję - ja czasami gdy ciasto jest za gęste dodaję troszkę wody
Tanio smacznie i prosto