szatkujemy, paprykę kroimy w małe paseczki, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy kiełbasę na złoty kolor. Dodajemy paprykę i razem dusimy około 5 minut. Następnie wrzucamy kapustę (jeśli się nie mieści pozostałą część wrzucamy, gdy poprzednia zmięknie i zmniejszy objętość) i po 5 minutach kawałki ziemniaków. Całość zalewamy około 500 ml wody, przyprawiamy, dokładnie
Kolorowy Przepisownikletniego mleka 1/2 łyżeczki cukru białko do posmarowania pasztecików Składniki na farsz : 200 g kiszonej kapusty 1/2 główki cebuli 3 łyżki oleju sól, pieprz 1. Cebulkę przesmażamy na oleju. Kapustę kiszoną płuczemy, siekamy drobno i dodajemy do cebulki. Dusimy na brązowy kolor ( u mnie trwało to około 40 minut ). Podczas duszenia podlewamy co jakiś czas niewielka ilością wody
Gotowanie...to proste !mięso z dwóch stron i zdjąć z patelni. Na pozostały po mięsie tłuszcz wrzucić posiekaną cebulę i startą na grubych oczkach marchewkę. Po chwili dodać kapustę, przyprawić pieprzem. Podlać szklanką rosołu (lub wody) i dusić około 10 minut. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem, wyłożyć połowę kapusty (razem z sosem), na nią ułożyć schab i resztę kapusty. Przykryć pokrywką (lub folią
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatrzymamy w cieple. Zdejmujemy z patelni. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę, dodajemy odciśniętą kapustę, podsmażamy razem 5 minut, po tym czasie zalewamy bulionem i dusimy 15 minut. Po tym czasie na talerz wykładamy kapustę, wykładamy kiełbaski
Z Majeczką w kuchnigłówka młodej kapusty 200 g boczku 125 ml gorącej wody 1 cebula 1 pęczek koperku 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz, wykonanie: Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą solimy i dusimy. Boczek oraz cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Następnie dodajemy kapustę, mieszamy, doprawiamy w razie potrzeby solą, pieprzem oraz cukrem. Dodajemy mąkę. Podsmażamy jeszcze chwilę
Domowy Smak Jedzeniadodajemy kiełbasę i cebulę i smażymy przez ok. 7 min. Bardzo drobno kroimy kapustę, a ziemniaki w dużą kostkę, dodajmy do pozostałych składników i dusimy pod przykryciem przez ok. 10 min, do miękkości kapusty. Do garnka wlewamy bulion, solimy, dodajemy pieprz i bazylię, i gotujemy na małym ogniu przez ok. 20 min. Jeżeli chcemy możemy zaciągnąć zupę dwiema
Kuchnia Łukaszaniewielką ilością wody, gotować do miękkości. 2. Pieczarki obrać, pokroić w koteczkę. 3. Cebulę posiekać. Lekko zrumienić na patelni na oleju, po czym dodać pieczarki i dusić, aż woda odparuje. 4. Gdy kapusta jest miękka, dodać do niej cebulę z pieczarkami, wymieszać i doprawić do smaku. 5. Gotową kapustę wymieszać z ugotowanym makaronem. Smacznego
Kuchnia domowa Anicebulę w piórko. Przygotowujemy kociołek; na początku smarujemy kociołek smalcem wykładamy liście kapusty na dnie i bokach. układamy porcje kaczki. Ziemniaki,cebulę i marchewkę skrapiamy olejem i posypujemy przyprawami po czym wykładamy na porcjach kaczki. Wlewamy wino i wodę do środka, okrywamy kapustą i ustawiamy na ognisku. Dusimy na małym ogniu ok półtorej godziny
Gotowanie jest łatwedziś przepis na młodą kapustę w sosie!.Zapraszam. 1 młodą kapusta 1 pęk koperku 150 ml.bulionu sól i pieprz ocet dla smaku winny szczypta cukru jak potrzeba śmietana kubek mały 1 mały przecier pomidorowy 1 łyżka mąki pszennej ************************************** 1 . Kapustę drobno poszatkować , koper opłukač i drobno pokroić. 2. Kapustę zalać gorącym bulionem i dusić do miękko
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkisoli Wykonanie: Warzywa dokładnie umyć, cebulę i butaki obrać. Kapustę poszatkować, buraki zetrzeć na tarce, a cebulę pokroić w półksiężyce. Szystkie składniki na zalewę zagotować. Następnie dodać kapustę, buraki i cebulę. Całość dusić przez 15 minut. Po tym czasie nakładamy do wyparzonych słoików, dokładnie zakręcamy. Na dno garnka dużego garnka dajemy ściereczkę. Następnie wkładamy słoiki i zalewamy wodą
magiczna kuchnia Kasikulę. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Cebulę pokroić na cienkie półplasterki i podsmażyć na oleju. Dodać przepłukaną i drobno posiekaną kapustę, bulion, majeranek i cukier. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 45 - 60 minut. Po przestudzeniu wymieszać z jajkami, ricottą i żółtym serem. Pieczarki podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron
zadanie-gotowaniemundurkach, obrać i pokroić w grubą kostkę. Cebulę, jabłko obrać i pokroić w kostkę a kiełbasę w plasterki. Połączyć wszystkie składniki, po czym podsmażyć na oleju. Dodać kapustę, przyprawić do smaku i dusić około 20 minut. Naczynie posmarować tłuszczem, wyłożyć przygotowaną potrawę, oprószyć mieloną papryką. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni, włożyć potrawę i zapiec przez 20 minut. Podawać
Tradycyjna Kuchniałyżeczka ostrej papryki łyżeczka słodkiej papryki pieprz, sól 200 ml śmietany (do sosów u mnie była to 18%) ser żółty (ok. 0,20 0,30 kg) Poszatkowana kapustę szklimy na patelni. Następnie dusimy ok 10-15 minut. Kurczaka doprawiamy, smażymy. Kiedy wszystko będzie gotowe łączymy ze sobą składniki. Śmietanę łączymy z papryką i przecierem. Do masy
BezglutenowaIzabelarównież uwielbiam i cenię). A jeśli szukacie pysznych przepisów na rybę… polecam zajrzeć tu (klik) lub na fanpag DobreRyby.pl Ja już szykuję się do przygotowania duszonych płatów jesiotra na kiszonej kapuście w curry. Brzmi wspaniale prawda? Przepis znajdziecie tutaj (klik) . Inne przepisy z udziałem ryb już niedługo również na moim blogu Zaglądajcie. I pamiętajcie: W 100% zgadzam się
Słodkie okruszkiprzełamać słodycz, doprawiamy solą i pieprzem , dorzucić posiadane bakalie. Cebulkę kroimy w półksiężyce, wrzucamy na spienione masło, zeszklić chwilę dosypujemy mąkę, zasmażamy krótko dodając do gotującej się kapusty, mieszamy wszystko dokładnie, przykrywamy, dusimy już tylko chwilę. Smacznego
kgwjanczewoDodaję starte na tarce o dużych oczkach pieczarki. Smażę całość kilka minut i dodaję wszystkie przyprawy: pół łyżeczki soli i po solidnej szczypcie pozostałych przypraw. Następnie dodaję kapustę kiszoną oraz soczewicę. Całość duszę kilka minut. Dodaję cukier i ewentualnie doprawiam jeszcze solą do smaku jeśli jest taka konieczność. Wykończenie Na środek rozwałkowanego ciasta nakładam farsz. Zwijam w rulonik paszteciki, smaruję
Mango Papajasól i pieprz do smaku Obierz cebulę i kapustę z zewnetrznych liści. Pokrój kapustę w centymetrową kostkę. Posiekaj cebulę drobnoi zeszklij ją na masle po czym dodaj kapustę. lekko ją posól i duś kilka minut, Gdy zmieknie dodaj tymianek, czosnek niedźwiedzi, sól i pieprz do smaku. Na małym ogniu duś jeszcze kolejne kilka minut, dodaj syrop mniszkowy z imbirem
Gotuj Sam!upadnie” dodać ziele angielskie, liść laurowy, przyprawy. Cebulę pociąć w pióra a kiełbasę w kostkę. Na patelni na oleju podsmażyć kiełbasę. Następnie dodać cebulę, podsmażone dodać do kapusty. Doprawić solą i pieprzem. Dusić chwilę po czym dodać koncentrat. Pod przykryciem całość gotować na wolnym ogniu 20-25 minut do miękkości. Doprawić do smaku. Na koniec dodaję nieco świeżego koperku
W garach u Gosichyba się od nich uzależniłam. Ta ma w sobie jeszcze więcej aromatu, jest ciemniejsza od swojej poprzedniczki, kostki nr 1 . Dzisiaj np zastosowałam ją do przygotowania duszonej szynki w cukinii i kapuście, obłęd smakowy. Potrzebujemy: 200 g korzenia selera 250 g marchewki 150 g pora 100 g czerwonej papryki 150 g cukinii 3 ząbki czosnku 4 kulki ziela angielskiego
MamaOskarkarozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną w talarki kiełbasę wraz z drobno posiekaną cebulką. Przyprawiamy solidnie przyprawami. Gdy kiełbasa będzie zrumieniona dodajemy ją razem z cebulą do kapusty - wraz z powstałym olejem. Dusimy na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Na koniec doprawiamy do smaku i ewentualnie dodajemy passatę. Smacznego młodego
Zasmakuj Kuchnidodajemy pokrojoną cebulę i całość smażymy jeszcze chwilę. Na koniec dorzucamy oczyszczone pieczarki (w całości jeśli są małe). Całość chwilę podsmażamy, a następnie przekładamy do kapusty. Dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy całość ok 15 min. Na końcu dodajemy przyprawy: sól, pieprz i ew.odrobinę cukru. Dokładnie mieszamy. Posypujemy koperkiem
Walijskie Pichceniekiszonej 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka tymianek sól pieprz masło Ugotować kapustę do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle, dodać pokrojone grzyby, kapustę i resztę przypraw. Wszystko dusimy do momentu aż cała woda odparuje. Gdy trochę wystygnie wbić jajka i nakładać farsz na placki. Zlepiamy, lekko spłaszczamy, smarujemy jajkiem i posypujemy czarnuszką, kminkiem lub sezamem
harrisaUgotowaną kapustę i grzyby dokładnie odciskamy z nadmiaru wody, drobno siekamy. Cebulę również drobno siekamy, podsmażamy. Jak już cebula się lekko podsmaży dodajemy do niej grzyby i kapustę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy kilka minut. Mąkę przesiewamy do większej miski, dodajemy szczyptę soli. Stopniowo dolewamy gorącą wodę. Dokładnie ugniatamy ciasto. W razie konieczności dodajemy jeszcze mąki. Ciasto nie może się
Passion of Cookingponownie przekładamy do garnka. Dodajemy wszystkie przyprawy za wyjątkiem czosnku, podgrzybki, śliwki, morele, podsmażoną na smalcu, pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz zszatkowaną kapustę słodką. Mieszamy, przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez 1,5 godziny. Doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ewentualnie jeszcze solą i pieprzem. U nas w domu nie chowamy bigosu do lodówki
Gosia gotujeoleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w półplasterki wędlinę.Kiedy się lekko podsmażą dodajemy pokrojone pieczarki. Całość chwilę podsmażamy a następnie przekładamy do kapusty dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy całość ok 20 min. Na końcu dodajemy przyprawy: sól, pieprz i ew.odrobinę cukru. Dokładnie mieszamy. Posypujemy koperkiem. Wcinamy z pieczywem :)Bigos Anno Domini
Walijskie Pichceniebazylia, sól , oliwa z oliwek -seler naciowy- u mnie mrożony Poszatkuj kapustę pekińską, marchewkę i pora, duś chwilkę. Dodaj przyprawy do Burrito. Wymieszaj. Następnie pół łyżeczki kolendry. Dodaj trochę pieprzu ziołowego, oliwy z oliwek, soli. Wymieszaj, zamknij, duś pod przykryciem. Następnie dodaj salsy pomidorowej, wymieszaj, przykryj , duś. Dodaj selera naciowego. Od czasu do czasu sprawdzaj smak. Gdy wszystko(...)ładnie się udusi, zagotuj wode i wrzuć tortellini Polsoja na wrzątek i gotuj ok.8 minut. Wyłóż na talerz, podawaj z duszonymi jarzynami. Posyp ziarnami Słoneczne Pola od Ziarenkowo. To bardzo sycące danie. Jest bardzo dobre, gdyż tortellini z wędzonym tofu...nie mialam nigdy przyjemności. Pyszne! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnikiszoną ok. 30 minut. Po gotowaniu bulion z mięsa przelałam do słoika, a mięso i odcedzoną kapustę schowałam do lodówki. Na drugi dzień zmieliłam mięso z kapustą przez maszynkę. Na patelni dusiłam, podlewając bulionem, który dzień wcześniej przelałam do słoika. Na patelni podsmażyłam cebulkę, pokrojoną w kostkę i dodałam do mięsa. Przyprawiłam solą i pieprzem. Do szklanki nalałam wody
Aga w kuchni