duszona kapusta - 2562 przepisów (strona:46/171)

Szybki bigos z kapusty pekińskiej + film 209

cebuli dodajemy pieczarki i wszystko razem chwilę podsmażamy. Następnie wrzucamy poszatkowaną kapustę, wszystko mieszamy, wlewamy 1,5 szklanki wody, dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie i dusimy na małym ogniu aż kapusta będzie miękka. Kiełbaski kroimy na mniejsze kawałki a następnie podsmażamy na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju. Podsmażone kiełbaski łączymy z kapustą, pieczarkami i cebulą. Na końcu

Smakowite Dania
Kapusta pekińska duszona z warzywami - bigos wegeteriański 230

kapuste pekińską poszatkować w grube paski pokrojoną w piórka cebulę zeszklić na łyżce rozgrzanego smalcu. Dodać pozostałe warzywa i podsmażyć razem przez kilka minut dodać poszatkowaną kapustę, pomidory z puszki, przyprawy i dusić pod przykryciem około 15 minut. W przypadku bardzo dużej kapusty można dodakowo podlać bulionem. Na końcu dosmaczyc sola i pieprzem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lekki bigosik z młodej kapusty 167

Duszona kapustka, to jest moje ulubione danie w kapuścianym sezonie. Najbardziej lubię ją w formie lekkiego bigosu z kiełbaską i dużą ilością koperku. Kapusta jest źródłem bogatym w witaminy, składniki mineralne oraz błonnik pokarmowy. Odpowiednio przyrządzona i doprawiona wcale nie jest ciężkostrawna, jak czasem się uważa. Świetna jako samodzielne danie, ale i dodatek do mięsnego lub rybnego posiłku. Czytaj

Pichceniomania
Łazanki z kiszoną kapustą, łopatką i pieczarkami 227

pieczarek 300 g łopatki wieprzowej 1 duża cebula sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 łyżka majeranku olej do smażenia Sposób przygotowania: Kapustę kiszoną przepłukać i gotować około 30 minut. W międzyczasie  obrać pieczarki  i pokroić w plasterki, mięso pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Na patelnię wlać 2-3 łyżki oleju(...)solą pieprzem, majerankiem i papryką. Smażyć do miękkości około 30 - 40 minut. Na drugiej patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, wrzucić cebulę i zeszklić, dorzucić pieczarki i również dusić do miękkości. Ugotowaną kapustę odcisnąć z wody i drobno pokroić. Mięso, pieczarki, cebulę i pokrojoną kapustę wymieszać.Makaron ugotować, odcedzić i dodać do pozostałych składników. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić wg gustu

Gosia gotuje
12 potraw na Wigilię, które przygotujesz w... 30 minut! 55895

Odparowujemy pieczarki. Przyprawiamy do smaku (mi smakują paszteciki takie dość ostre). Jeśli chcemy paszteciki z samymi pieczarkami, to farsz gotowy. Jeśli nie, to dodajemy drobno pokrojoną kapustę kiszoną i podlewamy odrobiną wody. Dusimy 10-15 minut. I to jest farsz grzybowo-kapuściany. (przyrządza się identycznie jak do łazanek, więc jeśli zrobimy za dużo farszu, to wystarczy ugotować makaron łazanki, wymieszać(...)obiera, a kto nie, to kroi od razu). Pieczarki dorzucamy do cebuli. Odparowujemy. Kapustę kiszoną drobniutko kroimy. Gdy pieczarki odparują, dodajemy kapustę do pieczarek. Smażymy chwilkę, przyprawiamy. Podlewamy około pół szklanki wody i dusimy z 10-15 minut. Na koniec dodajemy łazanki, mieszamy, doprawiamy, jeśli trzeba. I gotowe! 4. Smażony karp Karpia lubię takiego zwyczajnego, smażonego. To jest mój smak

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami – kuchnia podkarpacka 217

rondlu, zalewamy bulionem z dodatkiem wywaru z grzybów (lub samym osolonym wywarem grzybowym) i dusimy pod przykryciem około 1,5 godziny. Możemy je również upiec w piekarniku. W przypadku kapusty włoskiej (tak, jak u mnie) wystarczy godzina w 180 stopniach C. Gołąbki podajemy duszone lub podsmażone Pasuje do nich zarówno sos grzybowy, jak i pomidorowy. Gołąbki z kaszą gryczaną

Trzeci talerz
POTRAWKA z MIELONEGO INDYKA i KAPUSTY PEKIŃSKIEJ oraz OWOCOWA SALSA 163

salsa owocowa. Żeby było modnie, danie jest bezglutenowe POTRAWKA z MIELONEGO INDYKA i KAPUSTY PEKIŃSKIEJ oraz OWOCOWA SALSA Składniki na 4 porcje: 500g mielonego mięsa z piersi indyka 1/2 kapusty pekińskiej (250g) 1 marchewka (150g) kawałek selera korzeniowego (mniej więcej tyle co marchewki) 3-4 cm łodygi pora (biała część) 1 łyżka oliwy 1 łyżka śmietany 12% natka pietruszki(...)pokrojone w kostkę warzywa korzeniowe. Chwilę przesmażyć, aż seler przybierze złotawy kolor. Dodać pokrojony drobno por, chwilę smażyć, po czym dodać mięso mielone. Wymieszać dokładnie i dusić, aż mięso dojdzie (zmieni kolor). Kapustę pekińską posiekać i dodać do potrawki tuż przed końcem przygotowywania. Wymieszać dokładnie i chwilę dusić. Doprawić do smaku odrobiną soli i pieprzu, na samym końcu dodać łyżkę

Dietolog
Kapusta czerwona zasmażana 170

pieprz Przygotowanie Cebulę pokroiłem w kostkę i na maśle zeszkliłem. Kapustę poszatkowałem i dodałem do cebuli. Podsmażałem razem ok. 5 min. Zalałem bulionem ,dodałem liść laurowy i dusiłem pod przykryciem do miękkości kapusty. Oprószyłem mąką ,smażyłem ok. 2 min. Do smaku doprawiłem solą oraz pieprzem. Na koniec dodałem posiekany koperek. Wszystko wymieszałem i podałem jako dodatek do dania głównego

R'n'G Kitchen
Kapuśniak z młodej kapusty 197

Taki kapuśniak cieszy się u mnie w domu ogromnym powodzeniem. Kiedy tylko młoda kapusta pojawia się na straganach, przygotowuję ją na wiele sposobów. Robię nie tylko kapustę zasmażaną , czy też duszoną z koperkiem i marchewką , albo z kiełbasą ... Robię pyszny kapuśniak, który gotuję najczęściej na kostce ze schabu i wywarze z jarzyn. Jeśli nie jedliście takiego kapuśniaku to koniecznie(...)Drobne i cienkie ich   części pokroiłam. Ziemniaki pokroiłam w kostkę. Obraną cebulę opaliłam na gazem. Pomidory po zanurzeniu w gorącej wodzie obrałam ze skórki i pokroiłam w cząstki. Kapustę poszatkowałam.     Do garnka z kością wrzuciłam warzywa, dodałam cebulę i przyprawy (listek, ziele i vgetę). Po zagotowaniu zmniejszyłam gaz i pozostawiłam do gotowania na    około

Kuchnia u Krysi
Paszteciki z kapustą i grzybami 206

posiekać i zalać wodą. Dodać przyprawy,gotować do miękkości kapusty.[ listki i ziarna wyjąć z kapusty]. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone grzyby i dusić, aż woda odparuje. Połączyć z kapustą, dodać pokrojone grzyby wraz z wodą.Wym ieszać i przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Gotować jeszcze 5 minut. Po wystudzeniu dokładnie odcedzić, ponieważ farsz musi

Moje domowe kucharzenie
PIEROGI Z MIĘSEM KAPUSTĄ I GRZYBAMI 198

rosołu. Obrałam ugotowany kawałek pręgi,skrzydło z indyka  i mięso wołowe na rosół. Wykorzystałam również parę ugotowanych marchewek. Zmieliłam je Podsmażyłam pokrojoną cebulę Kiszoną kapustę drobno poszatkowałam,podlałam wodą i dusiłam razem z suszonymi grzybami około 40 minut. Po ugotowaniu dodałam kapustę do mięsa. Jak również pokrojone drobno grzyby  i podsmażoną cebulę. Farsz przyprawiłam,dolałam szklankę ugotowanego

potrawyregionalne
Krokiety z kapustą i grzybami 1640

chochelka od nalewania zupy ( taka zwykła średnia ) . Pierwszy placek zazwyczaj jest dla pieska , bo się rwie lub wychodzi zbyt gruby . Po usmażeniu pozostałych , odstawiamy je do wystygnięcia . Kapustę na farsz , szatkujemy , dusimy do miękkości z niewielką ilością wody ( tylko tyle ,żeby nie przywierała do dna ) oraz z dodatkiem wszystkich przypraw , oprócz czosnku . Czosnek dodajemy do grzybów , które przygotowujemy osobno , poprzez(...)stron w dość głębokim oleju . Po zdjęciu z patelni odsączamy nadmiar oleju ręcznikiem papierowym i gotowe . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Krokiety z kapustą i grzybami pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Bigos z młodej kapusty. 260

Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem smażymy. Przekładamy do garnka, zalewamy ok 2 szklankami wody, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, listek, ziele i chwilę dusimy. Kiedy mięso jest podduszone dokładamy kapustę najlepiej partiami, aby jej nie rozgotować. A całość nie zmieści się nam w garnku. Chwilkę gotujemy. Kiedy kapusta zrobi się szklista i delikatnie zmięknie dokładamy pokrojone

Malinowe Pocałunki