cebulę, dodałam startą marchew i chwilkę razem smażyłam. Następnie dorzuciłam kapustę i podgotowane grzyby razem z wodą, w której się gotowały. Podlałam jeszcze trochę wodą i dusiłam pod przykryciem na małym ogniu, dopóki kapusta nie była wystarczająco miękka. Czas zależy od kapusty, mojej wystarczyło 45 minut. Doprawiłam do smaku pieprzem, kminkiem mielonym, majerankiem (ewentualnie jeszcze solą oraz odciśniętym wcześniej sosem
Kuchenne zapiski Edytyoczyszczam i ścieram na grubej tarce, dodaję do zeszklonej cebuli i razem duszę około 10 minut. Do podduszonych pieczarek dodaję kaszę i dokładnie mieszam, pozostawiam na małym ogniu na kilka minut mieszając. Na końcu dodaję 1/2 pęczka posiekanej pietruszki dosmaczam sola i pieprzem.Farsz nakładam na liście kapusty (2-3 łyżek farszu w zależności od wielkości liści) i zawijam gołąbki(...)kiszonej kapusty, a następnie układam dość ciasno gołąbki. Na wierzch gołąbków ponownie nakładam odrobinę kiszonej kapusty i liście kapusty. Całość zalewam szklanką soku z kiszonej kapusty i 3 szklankami zimnej wody. Duszę pod przykryciem 2-3 godzin na małym ogniu.Podaję ze wspomnianym sosem z kiszonych nerkowców - przepis już wkrótce
Magiczna kuchnia Dariiszatkujemy, paprykę kroimy w małe paseczki, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy kiełbasę na złoty kolor. Dodajemy paprykę i razem dusimy około 5 minut. Następnie wrzucamy kapustę (jeśli się nie mieści pozostałą część wrzucamy, gdy poprzednia zmięknie i zmniejszy objętość) i po 5 minutach kawałki ziemniaków. Całość zalewamy około 500 ml wody, przyprawiamy, dokładnie
Kolorowy Przepisownikletniego mleka 1/2 łyżeczki cukru białko do posmarowania pasztecików Składniki na farsz : 200 g kiszonej kapusty 1/2 główki cebuli 3 łyżki oleju sól, pieprz 1. Cebulkę przesmażamy na oleju. Kapustę kiszoną płuczemy, siekamy drobno i dodajemy do cebulki. Dusimy na brązowy kolor ( u mnie trwało to około 40 minut ). Podczas duszenia podlewamy co jakiś czas niewielka ilością wody
Gotowanie...to proste !mięso z dwóch stron i zdjąć z patelni. Na pozostały po mięsie tłuszcz wrzucić posiekaną cebulę i startą na grubych oczkach marchewkę. Po chwili dodać kapustę, przyprawić pieprzem. Podlać szklanką rosołu (lub wody) i dusić około 10 minut. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem, wyłożyć połowę kapusty (razem z sosem), na nią ułożyć schab i resztę kapusty. Przykryć pokrywką (lub folią
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatrzymamy w cieple. Zdejmujemy z patelni. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę, dodajemy odciśniętą kapustę, podsmażamy razem 5 minut, po tym czasie zalewamy bulionem i dusimy 15 minut. Po tym czasie na talerz wykładamy kapustę, wykładamy kiełbaski
Z Majeczką w kuchnigłówka młodej kapusty 200 g boczku 125 ml gorącej wody 1 cebula 1 pęczek koperku 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz, wykonanie: Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą solimy i dusimy. Boczek oraz cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Następnie dodajemy kapustę, mieszamy, doprawiamy w razie potrzeby solą, pieprzem oraz cukrem. Dodajemy mąkę. Podsmażamy jeszcze chwilę
Domowy Smak Jedzeniadodajemy kiełbasę i cebulę i smażymy przez ok. 7 min. Bardzo drobno kroimy kapustę, a ziemniaki w dużą kostkę, dodajmy do pozostałych składników i dusimy pod przykryciem przez ok. 10 min, do miękkości kapusty. Do garnka wlewamy bulion, solimy, dodajemy pieprz i bazylię, i gotujemy na małym ogniu przez ok. 20 min. Jeżeli chcemy możemy zaciągnąć zupę dwiema
Kuchnia Łukaszaniewielką ilością wody, gotować do miękkości. 2. Pieczarki obrać, pokroić w koteczkę. 3. Cebulę posiekać. Lekko zrumienić na patelni na oleju, po czym dodać pieczarki i dusić, aż woda odparuje. 4. Gdy kapusta jest miękka, dodać do niej cebulę z pieczarkami, wymieszać i doprawić do smaku. 5. Gotową kapustę wymieszać z ugotowanym makaronem. Smacznego
Kuchnia domowa Anicebulę w piórko. Przygotowujemy kociołek; na początku smarujemy kociołek smalcem wykładamy liście kapusty na dnie i bokach. układamy porcje kaczki. Ziemniaki,cebulę i marchewkę skrapiamy olejem i posypujemy przyprawami po czym wykładamy na porcjach kaczki. Wlewamy wino i wodę do środka, okrywamy kapustą i ustawiamy na ognisku. Dusimy na małym ogniu ok półtorej godziny
Gotowanie jest łatwesoli Wykonanie: Warzywa dokładnie umyć, cebulę i butaki obrać. Kapustę poszatkować, buraki zetrzeć na tarce, a cebulę pokroić w półksiężyce. Szystkie składniki na zalewę zagotować. Następnie dodać kapustę, buraki i cebulę. Całość dusić przez 15 minut. Po tym czasie nakładamy do wyparzonych słoików, dokładnie zakręcamy. Na dno garnka dużego garnka dajemy ściereczkę. Następnie wkładamy słoiki i zalewamy wodą
magiczna kuchnia Kasikulę. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Cebulę pokroić na cienkie półplasterki i podsmażyć na oleju. Dodać przepłukaną i drobno posiekaną kapustę, bulion, majeranek i cukier. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 45 - 60 minut. Po przestudzeniu wymieszać z jajkami, ricottą i żółtym serem. Pieczarki podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron
zadanie-gotowaniemundurkach, obrać i pokroić w grubą kostkę. Cebulę, jabłko obrać i pokroić w kostkę a kiełbasę w plasterki. Połączyć wszystkie składniki, po czym podsmażyć na oleju. Dodać kapustę, przyprawić do smaku i dusić około 20 minut. Naczynie posmarować tłuszczem, wyłożyć przygotowaną potrawę, oprószyć mieloną papryką. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni, włożyć potrawę i zapiec przez 20 minut. Podawać
Tradycyjna Kuchniałyżeczka ostrej papryki łyżeczka słodkiej papryki pieprz, sól 200 ml śmietany (do sosów u mnie była to 18%) ser żółty (ok. 0,20 0,30 kg) Poszatkowana kapustę szklimy na patelni. Następnie dusimy ok 10-15 minut. Kurczaka doprawiamy, smażymy. Kiedy wszystko będzie gotowe łączymy ze sobą składniki. Śmietanę łączymy z papryką i przecierem. Do masy
BezglutenowaIzabelarównież uwielbiam i cenię). A jeśli szukacie pysznych przepisów na rybę… polecam zajrzeć tu (klik) lub na fanpag DobreRyby.pl Ja już szykuję się do przygotowania duszonych płatów jesiotra na kiszonej kapuście w curry. Brzmi wspaniale prawda? Przepis znajdziecie tutaj (klik) . Inne przepisy z udziałem ryb już niedługo również na moim blogu Zaglądajcie. I pamiętajcie: W 100% zgadzam się
Słodkie okruszkiprzełamać słodycz, doprawiamy solą i pieprzem , dorzucić posiadane bakalie. Cebulkę kroimy w półksiężyce, wrzucamy na spienione masło, zeszklić chwilę dosypujemy mąkę, zasmażamy krótko dodając do gotującej się kapusty, mieszamy wszystko dokładnie, przykrywamy, dusimy już tylko chwilę. Smacznego
kgwjanczewoDodaję starte na tarce o dużych oczkach pieczarki. Smażę całość kilka minut i dodaję wszystkie przyprawy: pół łyżeczki soli i po solidnej szczypcie pozostałych przypraw. Następnie dodaję kapustę kiszoną oraz soczewicę. Całość duszę kilka minut. Dodaję cukier i ewentualnie doprawiam jeszcze solą do smaku jeśli jest taka konieczność. Wykończenie Na środek rozwałkowanego ciasta nakładam farsz. Zwijam w rulonik paszteciki, smaruję
Mango Papajasól i pieprz do smaku Obierz cebulę i kapustę z zewnetrznych liści. Pokrój kapustę w centymetrową kostkę. Posiekaj cebulę drobnoi zeszklij ją na masle po czym dodaj kapustę. lekko ją posól i duś kilka minut, Gdy zmieknie dodaj tymianek, czosnek niedźwiedzi, sól i pieprz do smaku. Na małym ogniu duś jeszcze kolejne kilka minut, dodaj syrop mniszkowy z imbirem
Gotuj Sam!upadnie” dodać ziele angielskie, liść laurowy, przyprawy. Cebulę pociąć w pióra a kiełbasę w kostkę. Na patelni na oleju podsmażyć kiełbasę. Następnie dodać cebulę, podsmażone dodać do kapusty. Doprawić solą i pieprzem. Dusić chwilę po czym dodać koncentrat. Pod przykryciem całość gotować na wolnym ogniu 20-25 minut do miękkości. Doprawić do smaku. Na koniec dodaję nieco świeżego koperku
W garach u Gosichyba się od nich uzależniłam. Ta ma w sobie jeszcze więcej aromatu, jest ciemniejsza od swojej poprzedniczki, kostki nr 1 . Dzisiaj np zastosowałam ją do przygotowania duszonej szynki w cukinii i kapuście, obłęd smakowy. Potrzebujemy: 200 g korzenia selera 250 g marchewki 150 g pora 100 g czerwonej papryki 150 g cukinii 3 ząbki czosnku 4 kulki ziela angielskiego
MamaOskarkadodajemy pokrojoną cebulę i całość smażymy jeszcze chwilę. Na koniec dorzucamy oczyszczone pieczarki (w całości jeśli są małe). Całość chwilę podsmażamy, a następnie przekładamy do kapusty. Dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy całość ok 15 min. Na końcu dodajemy przyprawy: sól, pieprz i ew.odrobinę cukru. Dokładnie mieszamy. Posypujemy koperkiem
Walijskie PichcenieUgotowaną kapustę i grzyby dokładnie odciskamy z nadmiaru wody, drobno siekamy. Cebulę również drobno siekamy, podsmażamy. Jak już cebula się lekko podsmaży dodajemy do niej grzyby i kapustę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy kilka minut. Mąkę przesiewamy do większej miski, dodajemy szczyptę soli. Stopniowo dolewamy gorącą wodę. Dokładnie ugniatamy ciasto. W razie konieczności dodajemy jeszcze mąki. Ciasto nie może się
Passion of Cookingponownie przekładamy do garnka. Dodajemy wszystkie przyprawy za wyjątkiem czosnku, podgrzybki, śliwki, morele, podsmażoną na smalcu, pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz zszatkowaną kapustę słodką. Mieszamy, przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez 1,5 godziny. Doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ewentualnie jeszcze solą i pieprzem. U nas w domu nie chowamy bigosu do lodówki
Gosia gotujeoleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w półplasterki wędlinę.Kiedy się lekko podsmażą dodajemy pokrojone pieczarki. Całość chwilę podsmażamy a następnie przekładamy do kapusty dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy całość ok 20 min. Na końcu dodajemy przyprawy: sól, pieprz i ew.odrobinę cukru. Dokładnie mieszamy. Posypujemy koperkiem. Wcinamy z pieczywem :)Bigos Anno Domini
Walijskie Pichceniebazylia, sól , oliwa z oliwek -seler naciowy- u mnie mrożony Poszatkuj kapustę pekińską, marchewkę i pora, duś chwilkę. Dodaj przyprawy do Burrito. Wymieszaj. Następnie pół łyżeczki kolendry. Dodaj trochę pieprzu ziołowego, oliwy z oliwek, soli. Wymieszaj, zamknij, duś pod przykryciem. Następnie dodaj salsy pomidorowej, wymieszaj, przykryj , duś. Dodaj selera naciowego. Od czasu do czasu sprawdzaj smak. Gdy wszystko(...)ładnie się udusi, zagotuj wode i wrzuć tortellini Polsoja na wrzątek i gotuj ok.8 minut. Wyłóż na talerz, podawaj z duszonymi jarzynami. Posyp ziarnami Słoneczne Pola od Ziarenkowo. To bardzo sycące danie. Jest bardzo dobre, gdyż tortellini z wędzonym tofu...nie mialam nigdy przyjemności. Pyszne! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnikiszoną ok. 30 minut. Po gotowaniu bulion z mięsa przelałam do słoika, a mięso i odcedzoną kapustę schowałam do lodówki. Na drugi dzień zmieliłam mięso z kapustą przez maszynkę. Na patelni dusiłam, podlewając bulionem, który dzień wcześniej przelałam do słoika. Na patelni podsmażyłam cebulkę, pokrojoną w kostkę i dodałam do mięsa. Przyprawiłam solą i pieprzem. Do szklanki nalałam wody
Aga w kuchni