duszona kapusta - 2562 przepisów (strona:61/171)

Schabowy na kapuścianej chmurce :) 118

łyżką oleju oraz z drobno posiekaną cebulą. Wkładamy to na rozgrzaną patelnię i smażymy aż ze słoniny zrobią nam się skwarki. Dodajemy kapustę i co jakiś czas mieszając dusimy ją na małym ogniu jakieś 30 minut pod przykryciem, Doprawiamy do smaku pieprzem. Smacznego

ClauditteMissCooking
Miękkie lądowanie czyli kurczak nadziewany na kapuście 204

odcedzić. Pieczarki obrać opłukać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę,zeszklić,dodac pieczarki i dusic  do miękkości a następnie połączyć z kapustą wloską. Wszystko razem wymieszać i dusić pod przykryciem około 10 minut.w 200stopniacgC. Następnie dodać sól morską, pieprz, przyprawę maggi, tymianek i koperek. Wszystko ponownie razem wymieszać. Faszerowana pierś z kurczaka SKŁADNIKI: 2 pojedyncze

w mojej kuchni
Łazanki z kapustą i mięsem 250

słodkiej mielonej, 1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego i 1 łyżeczkę vegety, chwilę poddusić, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem, ewentualnie pozostałymi przyprawami. Mięso z kapustą nie może być suche dlatego w trakcie duszenia dolać odpowiednią ilość wywaru pozostałego z gotowania.W między czasie ugotować łazanki według przepisu na opakowaniu, odcedzić i gorące dodać do garnka z kapustą i mięsem

Mix smaku
Młoda kapusta zasmażana z pomidorami 185

sól, pieprz.  Przygotowanie:      Młodą kapustę przekrawamy na pół i szatkujemy. W dużym garnku podgrzewamy małą ilość oleju, dodajemy poszatkowaną kapustę oraz pokrojone drobno pomidory (bez skórek). Garnek przykrywamy i dusimy. Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulkę wraz z boczkiem. Po ok. 20 minutach dodajemy do kapusty. Koperek drobno siekamy i wrzucamy do garnka, mieszamy. Przyprawiamy pieprzem

Aga w kuchni
Rolada z mielonego mięsa 262

łyżeczka tymianku 1 łyżeczka lubczyku Sól, pieprz do smaku Ok 15 cienkich plastrów wędzonego boczku Nadzienie: 1 mała marchewka 1 mała pietruszka ¼ średniego selera ⅓ małego pora ⅕ średniej główki kapusty 150g kiełbasy lub boczku 100g pieczarek 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 mały kremowy serek topiony 1 jajko 1 łyżka mąki 1 łyżeczka śmietany sól, pieprz, oregano, papryka, maga do smaku(...)drobną kostkę, zalewamy ¼ szklanki wody i łyżką oleju. Dusimy pod przykryciem. Gdy warzywa troszkę zmiękną dodajemy pokrojony w pół plasterki por, poszatkowaną kapustę, plastry pieczarek i kiełbasy. Dodajemy również przyprawy- wg własnego smaku i nadal dusimy. Gdy jarzyny będą już miękkie dodajemy wymieszany sos: Miksujemy koncentrat pomidorowy, śmietanę, jajko, mąkę oraz serek topiony. Wlewamy do jarzyn, mieszamy aż do zagotowania

Kuchnia w czekoladzie
Młoda kapusta z pulpetami 1921

kapustę, startą na tarce o grubych oczkach marchewkę,cukier, sól, pieprz. Dolać 1/2 szklanki wody,, posiekany szczypiorek i koperek. Doprawić i ułożyć na wierzch pulpety. Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości kapusty. młoda kapusta z pulpetami

O kuchni z uczuciem
Kasza pęczak z młodą kapustą i białą kiełbasą 367

kiełbasą i pomidorem. W tym smacznym i sycącym daniu nie może zabraknąć świeżego koperku, który jest nieodzownym towarzyszem dusznej młodej kapusty. To danie przygotowałam z bardzo dobrej jakości pęczaku, którego białe i regularne ziarna nie rozklejają się podczas duszenia. Oferują go Młyny Stoisław . 1 szklanka Pęczak jęczmienny kujawski Młyny Stoisław 2 białe kiełbasy parzone 1 cebula 2 szklanki gorącej wody(...)ziarna kaszy wypłukać w zimnej wodzie i dodać do kiełbasy. Wlać wodę, która powinna wszystko przykryć, oprószyć solą i przykryć pokrywką. Dusić około 15 min, aż kasza będzie miękka i odparuje cały płyn. Dodać odsączoną na sicie młodą kapustę i pokrojonego pomidora bez skóry. Wszystko wymieszać doprawiając jeszcze do smaku solą, pieprzem i świeżym koperkiem. Smacznego :) http://www.mlynystoislaw.pl/ Kategoria

https:KKuchniaMniam
Drożdżowe kapuśniaczki z kapustą kiszoną i pieczarkami 2860

Przelać na sitko do odsączenia. Pieczarki oczyścić i pokroić w małe plasterki. Na patelni rozgrzać masło dodać pokrojoną drobno cebulę i leciutko zaszklić. Dodać pieczarki i dusić do odparowania nadmiaru wody. Do odsączonej kapusty dodać pieczarki i doprawić dosyć pikantnie solą i pieprzem.  Farsz odłożyć do wystudzenia.Do miski robota przesiać mąkę. Dodać jajka, sól i cukier. Mleko podgrzać, wsypać

Ala piecze i gotuje
Pańczkraut 206

opolskiej prowincji kartofelkraut albo w końcu ziemniaki z kapustą kiszoną :) Składniki: - ziemniaki - kapusta kiszona - cebula - mąka Wykonanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę i przysmażamy. Kapustę kroimy, wrzucamy na patelnię, dolewamy trochę wody i dusimy pod przykryciem aż zmięknie. Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Ugotowane ziemniaki traktujemy tłuczkiem, a następnie mieszamy z kapustą, cebulą i małą ilością mąki

Kryzysowa Książka Kucharska
Gołąbki z ziemniakami 262

układać gołąbki, przekładając warstwy marchwią oraz wkładając między gołąbki liście laurowe i ziele angielskie. Zalać gorącym bulionem, ewentualnie doprawić do smaku. Zagotować i dusić na małym ogniu ok. 40 minut, aż kapusta będzie miękka. Gołąbki podawać z kwaśną śmietaną, posypane koperkiem. Gołąbki również można zapiec w piekarniku: ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, zalać bulionem i zapiekać przez ok. godzinę. Smacznego

Obiad gotowy
Żeberka z kiszoną kapustą (z szybkowara) 252

kapustą. Danie smakuje idealnie podane z kromką świeżego pieczywa. Poniższe żeberka przygotowałam w szybkowarze i dzięki temu, całość była już gotowa po 30 minutach duszenia. Zachęcam do przygotowania. Składniki na 4 porcje: 1 kg kiszonej kapusty wraz z dodatkiem marchewki 1 kg mięsistych żeberek (tzw. pasek) 1 średniej wielkości cebula 2 szklanki wody 2 ząbki czosnku 2-3 listki laurowe(...)samego garnka dodać cebulę. Chwilę przesmażyć. Na sam koniec do szybkowara przełożyć kiszoną kapustę (jeśli jest zbyt kwaśna to należy ją przepłukać zimną wodą!) , na wierzchu ułożyć żeberka, dodać listki laurowe, ziele angielskie i wlać 2 szklanki wody. Pokrywę od szybkowaru zamknąć. Wybrać 1 poziom ciśnienia. Dusić 30 minut (czas liczymy od momentu, gdy para będzie wydobywać się stałym strumieniem

Ugotować
Biała kiełbasa pieczona w kapuście 171

kiełbasa surowa idealnie nadaje się do zapiekania. Kapusta, zioła nadają domowej wędlinie wyjątkowego smaku. A tak zapiekana biała kiełbasa znakomicie będzie smakować z pieczywem, pieczonymi ziemniakami i obowiązkowo z chrzanem. Jak upiec białą kiełbasę surową?  Oto mój pomysł na białą kiełbasę. Zapraszam na przepis 🙂 Biała kiełbasa pieczona w kapuście - przepis kiszona kapusta 1 kg biała surowa kiełbasa 5 sztuk(...)zapiekaną w kapuście? Zaczniemy od kiszonej kapustyKapustę wrzuć na wrzątek i gotuj około 20 - 30 minut. Pieczarki pokrój w paski i podsmaż na maśle, aż się zrumienią. Zdejmij  z patelni grzyby i podsmaż pokrojoną cebulę i pod koniec dodaj rozgnieciony czosnek.  Obgotowaną kapustę odcedź, wyłóż na patelnię z cebulą. Dodaj przyprawy i duś razem około

Dieta moja pasja
Pierogi z kapustą i grzybami 160

pierogi. Odsączone grzyby kroimy na bardzo drobne kawałeczki. Krok 3. Przygotowuję kapustę kiszoną. Czas przygotować kapustę kiszoną. Musimy ją najpierw opłukać pod bieżącą wodą, a następnie drobno posiekać. Kapustę wrzucamy do garnka i zalewamy zimną woda, dodajemy 3 liście laurowe i ze 4 ziarenka liścia laurowego. Kapustę gotujemy na niewielkim ogniu około 30 – 40 minut. Po tym czasie odsączamy(...)podsmażamy cebulkę ale tylko do momentu aż się zeszkli, nie rumienimy jej. Krok 5. Całość duszę na patelni. Następnie dodajemy posiekane suszone grzyby i całość chwilkę dusimy, oczywiście cały czas pilnując, by nasz farsz przede wszystkim nie przypalił się. Na koniec dodajemy kapustę kiszoną, całość mieszamy i podlewamy leciutko wodą z moczenia grzybów. Nie wlewamy całej ilości tylko podlewamy stopniowo

Ania gotuje
Farsz z kapusty i grzybów 194

pieczarek ciemny sos sojowy - grzybowy sól, pieprz lubczyk dwa duże pory Przygotowanie Pokrojony por podsmażyć na oleju z dodatkiem łyżki masła. Dodać poszatkowaną i przepłukaną kapustę. Podlać dwoma lampkami wina, posoli, popieprzyć i dusić ok 30 min Co jakiś czas mieszać i podlewać odrobiną wina. Suszone grzyby zalać niewielką ilością wody, posolić do smaku i gotować do miękkości. Wodę przelać

Gaździnka warzy
Kapusta czerwona z jabłkiem 184

Kapusta czerwona z jabłkiem to moja  dzisiejsza propozycja na pyszny dodatek  do  obiadu. Świetnie smakuje na ciepło  jak i na zimno. Polecam:) Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 kwaśne jabłko cebula olej ocet cukier sól, pieprz Wykonanie: Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka. Zalać szklanką wody, dusić do miękkości ok 20 minut od czasy do czasu przemieszać

magiczna kuchnia Kasi