wyrabiam do połączenia się składników. Na każdy liść układam łyżkę farszu, zwijam gołąbki, układam ciasto w garnku gdzie dno wyłożone jest wierzchnimi liśćmi kapusty. Zalewam wodą lekko ponad stan gołąbków, dodaję liście i ziele, przykrywam pokrywką. Duszę na małym ogniu przez około 1,5 – 2 h. Gołąbki mają mieć miękką kapustę, dobry farsz (w sensie nie surowy). Podaję
Zasmakuj Kuchniimportu pokroić drobniej i sparzyć wrzątkiem, odlać na sito boczek parzony, cebulę pokroić w kostkę i na 4 łyżkach oleju zrumienić wsypać kapustę sparzoną i wymieszać, dodać kucharka, przyprawę Harrissa, Garam Masala i pod przykryciem dusić z 15 minut na koniec na większym ogniu mieszając odparować nadmiar płynu z kapusty kapusta z Garam Masala i przyprawą Harrissa smakuje wybornie, warto
W Mojej Kuchni LubięZastanawialiście się do czego można wykorzystać Coca-colę? To już Wam mówię… zrobicie dzięki niej pyszne danie – żeberka w coli. Coca-cola to jeden
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Paszteciki z kapustą i grzybami to pyszna przekąska na święta Bożego Narodzenia, ale i nie tylko. Są tak pyszne, że mogłabym je zajadać przy każdej okazji. Drożdżowe kapuśniaczki z kapustą kiszoną, suszonymi grzybami i pieczarkami są bardzo mięciutkie i puszyste. W błyskawicznym tempie znikają ze stołu, a dzieci za nimi przepadają. Są idealną przystawką do czerwonego barszczu. [embed]https://youtu.be(...)około 40 minut na wolnym ogniu. Następnie odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Kiedy kapusta ostygnie kroimy ją nożem na mniejsze kawałki. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Oba składniki podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy grzyby, wywar z grzybów oraz kapustę. Całość przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy na patelni do momentu, aż nadmiar płynu wyparuje. Farsz odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy
e-PrzepisyKulinarnegazowanej Dodatkowo do panierowania: 2 jajka bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle ,dodajemy kapustę ,dolewamy 100 ml wody ,łyżeczkę soli ,liść laurowy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Boczek kroimy w kostkę ,smażymy na suchej patelni i razem z wytopionym tłuszczem dodajemy do kapusty. Pomidory sparzamy ,obieramy ,usuwamy
R'n'G Kitchenokoło 5cm długościchiliprzyprawa KOTANYI SECRETS OF ASIA A LA KANTON (mieszanka przypraw do kuchni chińskiej), przyprawa jest rewelacyjna i nadaje niezastąpiony smak potrawie Wszystko oczywiście dusimy w woku, około 15 minut, tak aby kapusta zmiękła, a smaki się połączyły. Smacznego! Potrawa godna polecenia, bardzo smaczna
SMYKWKUCHNIprzesmażyć boczek. • Do boczku dodać cebulę, posolić aby puściła soki, dołożyć kiełbasę, czosnek i chwilkę dalej poddusić. • Wrzucić kapustę i podlać 1/2 szklanki wody. • Dołożyć wszystkie przyprawy, dosolić do smaku. • Dusić pod przykryciem przez 30 minut co chwilę mieszając. Wydawałoby się, że to duża porcja. Młoda kapusta ma dużo wody i „znika
To co kochamszklimy na nim cebulę wymieszaną z grzybami. Kapustę siekamy, wrzucamy do cebuli, dodajemy ziele angielskie, listek laurowy, rosół. Całość mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości. W części śmietany rozprowadzamy mąkę i wlewamy do miękkiej kapusty, dolewamy resztę śmietany, doprawiamy solą i pieprzem, na koniec dorzucamy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Gotowe
Rozpustne gotowanieobiad gotowy. Przepis na karkówkę pieczoną w kapuście to idealny pomysł na pyszny wiosenny obiad. Karkówka z kapustą przepis, który zawsze się sprawdza. Czasem mniej znaczy więcej, co w tym wypadku potwierdza się idealnie. Wieprzowina z kapustą to tandem prosty, ale wyjątkowo skuteczny. Kotlety z karkówki pieczone są znakomite. Świeża, młoda kapusta jest aromatyczna, mięciutka, ale nie rozpada się. Pieczona(...)kapuście Składniki: Mięso: karkówka wieprzowa: 6 plastrów cebula: 2 szt. liść laurowy: 2 – 3 szt. majeranek: 1 łyżka papryka słodka: 1 łyżka czosnek: 3 ząbki ketchup pikantny: 3 – 4 łyżki pieprz ziołowy: 1 łyżeczka sól: 0,5 łyżeczki Kapusta: młoda kapusta: 1 główka majeranek: 1 łyżka sól: 0,5 łyżeczki pieprz: 1/3 łyżeczki Karkówka pieczona na kapuście Przygotowanie
Kuchnia Na Wypasiesmacznie będzie także z ziemniakami. Składniki: główka młodej kapusty 1/2 kg schabu 2 cebule oleju sól pieprz cukier ocet koperek Wykonanie: Kapustę obieramy z wierzchnich liści. Kroimy w paseczki, wkładamy do garnka i zalewamy wodą z dodatkiem soli. Gotujemy do miękkości (ok 15 -20 minut na młodą kapustę wystarczy). Odcedzamy. W tym czasie na oleju podsmażamy pokrojone(...)kostkę cebule, kiedy stanie się szklista dodajemy pokrojony w kostkę lub paseczki schab. Całość solimy i pieprzymy i dusimy do miękkości mięsa. Następnie przekładamy go do ugotowanej kapusty. Doprawiamy całość solą, pieprzem, cukrem i odrobiną octu najlepiej winnego. Dorzucamy sporą ilość posiekanego koperku i ... voila
Walijskie Pichceniegotować prawie do miękkości. W garnku z grubym dnem przesmażyć pokrojony w kostkę boczek. Gdy ten się wytopi, dodać posiekaną cebulkę, zeszklić. Ugotowaną kapustę odcedzić, dodać do boczku. Przyprawić do smaku, wymieszać i dusić aż będzie miękka. Na suchej patelni uprażyć 2 łyżki mąki, zalać odrobiną wody i wymieszać aby nie było grudek. Zasmażką zagęścić kapustę. Dodać koperek, smażyć jeszcze
Smakołyki Asigrube plastry. Kapustę włożyć do wrzącej osolonej wody na 2 minuty. Cebulę poddusić na tłuszczu, dodać do niej świńskie uszy, ziele, listek laurowy. Razem dusić 2 minuty. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem. Ułożyć połowę kapusty, na niej połowę ziemniaków, cebulę z uszami, przykryć resztą ziemniaków i kapusty. Zalać bulionem. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę
królestwo garównich mieliście już okazję widzieć. Tym razem zapraszam na gołąbki z młodej kapusty. To są chyba najłatwiejsze i najszybsze do zrobienia, bo nie trzeba kapusty zbyt długo obgotowywać a i same gołąbki duszą się krótko. Składniki:około 1 kg chudego mięsa - w moim przypadku szynka wieprzowa,1 szklanka suchego białego ryżu,1 jajko,1 mała sucha bułka,1 łyżka(...)łyżka majeranku,pół szklanki zimnej wody,oraz1 większa młoda kapusta.Kapustę obrać z wierzchnich, brzydszych liści. Obgotować ją lekko zdejmując w trakcie odchodzące liście. Trzeba uważać, żeby kapusta nie gotowała się za długo, żeby liście nie były zbyt miękkie. Mają się tylko sparzyć.Ze sparzonych liści ściąć ostrym nożem środkowy nerw, który jest łykowaty
Codzienna kuchnia niecodziennacałą główkę , bo jest mega smaczna po uduszeniu ) . Podlewamy lekko wodą , żeby się nie przypalał boczek , ani gołąbki ( około 1 szklanki ) , doprawiamy solą , cukrem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do momentu , aż kapusta zmięknie , około 30 minut . W razie potrzeby można dolać jeszcze z pół szklanki wody , jeśli zbytnio odparuje . Na koniec mąkę rozrabiamy ze śmietaną i zagęszczamy
Ogrodnik w podróżybardzo smakowite. Do przygotowania lepiej wybrać paprykę średniej wielkości. Zazwyczaj nadziewam je mielonym mięsem z ryżem, ale tym razem do mięsa dodałam jeszcze kapustę, więc wyszła papryka a'la leniwe gołąbki . Można ją dusić w pomidorowym sosie, można również zapiec w piekarniku. Oba sposoby gwarantują, że danie zniknie z talerza w mig:) Papryka faszerowana mięsem i ryżem Składniki(...)szczypta bazylii kilka ziarenek ziela angielskiego 3 liście laurowe natka pietruszki Kapustę poszatkować na grubsze paski, zalać wrzątkiem, gotować przez 5 minut, odcedzić. Gdy przestygnie, rozdrobnić blenderem lub posiekać drobno. Ryż ugotować na półtwardo. Cebulę drobno posiekać. Do mięsa dodać ryż, cebulę, kapustę, jajo, doprawić do smaku, wymieszać. paprykę umyć, wyciąć ogonek i gniazdo nasienne
Obiad gotowyczerwonym delikatem ( nie rozbijamy ), pozostawiamy do zamarynowania przez około 30 minut. Warzywa obieramy i razem z porem kroimy na cienkie plasterki. Kapustę szatkujemy. Karkówkę podsmażamy na patelni z olejem, po chwili wlewamy około 200 ml wody i dusimy około 10 minut. Odstawiamy. Boczek kroimy w drobną kostkę. W garnku ( z możliwością podsmażania ), podsmażamy boczek, po chwili dodajemy kapustę i warzywa
Smaki Ewy