świnskie uszy z kapustą

świnskie uszy z kapustą

świnskie uszy z kapustą

100g świńskich uszu wędzonych krojonych, 800 g ziemniaków, 600 g kapusty włoskiej, 2 cebule, ziele angielskie, listek laurowy, pieprz czarny ziarnisty, tłuszcz do smażenia (najlepiej gęsi), sól, 100 ml bulionu wieprzowego Cebule pokroić w półplasterki. Kapustę pokroić na kawałki – na ćwiartki a potem każdą ćwiartkę na 4 części. Ziemniaki obrać, wrzucić do wrzącej, osolonej wody na 10 minut. Wyjąć, pokroić w grube plastry. Kapustę włożyć do wrzącej osolonej wody na 2 minuty. Cebulę poddusić na tłuszczu, dodać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.