drugie danie - 14640 przepisów (strona:348/976)

Dżem truskawkowo-rabarbarowy 167

taki lubię najbardziej, więc postanowiłam dodać truskawki na końcu. Jedyną wadą tego było to, że szumowina, którą usuwałam z owoców przy pierwszym gotowaniu, wmieszała się w dżem i nie dało się jej oddzielić. Tak więc dżem jest mniej klarowny. Jednak nie jest to wada. Wagi owoców podaję po umyciu i obraniu. Smacznego! Składniki: 1400 g truskawek  1100 g rabarbaru(...)więc zrobiłam osobno. Zasyp cukrem, przemieszaj i wstaw do lodówki przynajmniej na kilka godzin lub na całą noc. U mnie była to prawie doba. Co jakiś czas przemieszaj. Na drugi dzień przełóż owoce z cukrem i sokiem do wysokiego garnka. Zagotuj na średnim ogniu i dodaj sok z cytryny. Często mieszaj. Po zagotowaniu, zmniejsz gaz na mały

Anioszek w kuchni
Królik w sosie musztardowym 213

piekarniku do temperatury 250 stopni. Co sprawia, że 1/3 moich garnków, form do zapiekania i patelni może wylądować w koszu, bo nie są już potrzebne:) No i łatwo potem danie wstawić do lodówki bez potrzeby przesuwania słoików i słoiczków a także umyć w zmywarce. Ja mam patelnię o średnicy 28 cm, z wysokim rantem, więc(...)wiadomo jak to bywa w ferworze gotowania, czasem akurat drewniana łyżka jest bardzo daleko a widelec tuż pod ręką… Jest przez to niestety dosyć ciężka, ale z drugiej strony trzymając ją w ręku czuje się ten ciężar gatunku i porządną robotę. Jak tylko pierwszy raz wzięłam ją do ręki to wiedziałam, że zostanie u mnie na długo. Patelnia

Cooking for Emily
Ciasto Tiramisu z Kremem Kawowym 163

lodówce zobaczył swój ulubiony deser i to w wersji XXL. Wierzch posypałam kakao i posypką wanilia i rum De Luxe z Lidla. Przygotowanie zajęło niecałą godzinę, potem musiałam dać czas na leżakowanie w lodówce, aby krem się ściął, a potem nie wiem kiedy i jak szybko zniknęło, w sumie się nie dziwię, bo było przepyszne. Składniki: biszkopt z 2 jajek(...)miksowałam żółtko z cukrem pudrem na puszystą jasną masę, zmniejszyłam obroty miksera i po łyżce dodawałam serek mascarpone i miksowałam do połączenia się składników. Następnie dodałam likier Amaretto. W drugiej misce ubiłam białko na sztywną pianę, którą wyłożyłam do miski z żółtkami i serkiem i wszystko wymieszałam łyżką do połączenia się składników. Tą masą tiramisu zalałam nasączone biszkopty poukładane

Blondynka Gotuje
.561. ginger-lemon 152

również w środku) i masłem orzechowym~ Wczorajszy dzień...Nie wiem, czy zaliczyć go do udanych, czy wręcz przeciwnie. Hmm, no powiedzmy - pół na pół. Jego pierwsza połowa była udana, druga niestety nie. Ale zamiast skupiać się na problemach to się pochwalę, a co :) W sobotę byłam w Lublinie. Przy okazji poszłam z mamą do centrum handlowego. Idziemy, a nagle(...)zaczęłam się śmiać, mówić że nie, coś tam coś tam, ale no namówiły mnie razem z mamą, dostałam tabliczkę z numerkiem castingowym i pani zrobiła mi kilka zdjęć. Potem dała ulotkę z tym właśnie numerkiem, numerem telefonu i informacją, żeby w poniedziałek między 11 a 12 do nich zadzwonić i zapytać o wyniki castingu. Okazało się, że zostałam zakwalifikowana dalej

breakfast of dreams
Kurczak na porowym puree 143

Umyj piersi, odetnij tłuste części i każdą pierś przekrój wzdłuż na cieńsze filety. Oprósz solą i pieprzem, dopraw pozostałą częścią ziół prowansalskich. Tak przygotowane filety obtocz w mące. Weź drugą patelnię i wrzuć na nią 2 łyżki masła. Kiedy się rozpuści, dodaj piersi kurczaka i smaż na średnim ogniu około 3 minuty z każdej strony.  Do zeszklonych porów(...)pora możesz wyjąć i zmiksować na puree.  Na patelnię z porami dodaj podsmażone filety z kurczaka i duś razem, aż kurczak nie będzie już surowy w środku. Danie skrop sokiem z cytryny i posyp zmielonym czarnym pieprzem. Możesz podawać prosto z patelni, na talerze z przygotowanym puree ziemniaczanym.  Smacznego

Gotowanie to kochanie
szczupak pieczony z ziemniakami i zielonym groszkiem 236

rozgrzewamy łyżkę masła i łyżkę oliwy, dodajemy cebulę i lekko ją szklimy. Do zeszklonej cebuli dodajemy paprykę, całość lekko solimy i pieprzymy i smażymy jeszcze minutę. Żaroodporne naczynie smarujemy drugą łyżką masła,  układamy na jego dnie  pokrojone ziemniaki, pomiędzy nie wkładamy cebulę z papryką.  Teraz warzywa skrapiamy oliwą, solimy i pieprzymy. Szczupaka wyjmujemy(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Rybę z warzywami  zapiekamy w tej temperaturze przez trzydzieści minut. Na dziesięć minut przed końcem pieczenia otwieramy piekarnik i na wierzch dania dodajemy zielony groszek. Zapiekankę wyjmujemy z piekarnika, dzielimy na porcje, rozkładamy na talerze, posypujemy posiekanym szczypiorem i podajemy

Miód i pieprz
Wątróbka drobiowa z pieczarkami. 104

kolejny zdrowy i pożywny posiłek dla całej rodziny. Podajemy ją z chrupiącym chlebkiem albo ziemniakami . Wątróbka jest bogata w składniki odżywcze i warto ją wprowadzić do diety. To danie jest absolutnie pyszne! Wątróbka drobiowa jest jednym z najzdrowszych pokarmów na świecie. Chociaż mięso narządów nie jest popularne jak kiedyś, wątróbka drobiowa jest pełna niezbędnych składników odżywczych(...)pieprz – 1 ½ szklanki wody – 2 łyżki mąki do zagęszczenia Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Wątróbkę myjemy i smażymy bardzo krótko. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Na drugiej patelni smażymy pieczarki oraz cebulę. Następnie do usmażonych warzyw dodajemy wątróbkę. Mieszamy. Wodę rozrabiamy z mąką i zalewamy zawartość patelni. Możemy jeszcze przyprawić solą oraz pieprzem. Chwilę razem dusimy

Zdrowy Styl Joanny
Trzydniowa dieta sokowa – detox nie tylko na wiosnę 1934

Dieta w 3 dni? A co to da? Nie, cudów nie ma – nie schudniecie w oczach i nie zmieścicie się w jeansy z liceum które leżą na dnie szafy i czekają na lepsze czasy. Nie spali się c ały tłuszczyk skrzętnie odkładany w boczkach przez lata. Poczujecie się lżej, zdrowiej i mocniej. Świeżo. A całe to dobro – z warzyw(...)czas jej trwania rezygnujemy z picia i jedzenia jakichkolwiek produktów przetworzonych – nie używamy soli i cukru, rezygnujemy z nabiału i porannej kawy. Posiłki składające się na dzienne menu – śniadanie, drugie śniadanie, lunch, deser/przekąskę i ‘zupę’ – z astępujemy świeżo wyciśniętymi sokami w odpowiedniej ilości i kombinacji składników. Ostatnim posiłkiem dnia jest lekka, ciepła lub zimna kolacja – składająca się

Karo in the Kitchen
Kubańska wieprzowina w marynacie Mojo 262

grubość – związane mięso łatwiej się też kroi. Wkładamy je do marynaty, dokładnie w niej otaczamy, zamykamy worek i wkładamy do lodówki. Marynujemy wieprzowinę przez co najmniej 12 godzin. Na drugi dzień wyciągamy mięso z marynaty na blat, dajemy mu dojść do temperatury pokojowej. Piekarnik rozgrzewamy do 220⁰C. Mięso wyjmujemy z marynaty (marynatę zostawiamy!) i wykładamy na ruszt/kratk(...)minut na rozejście się soków po mięsie. Jeśli jecie ją na obiad – kroimy ją i podajemy na ciepło. Do kanapek Cubanos należy ją wystudzić i schłodzić – wtedy da się kroić na cienkie plastry. SOS MOJO Marynatę pozostałą z mięsa, sok z limonki i pomarańczy, a do tego dwie- trzy łyżki soków z blaszki spod pieczeni podgrzewamy na patelni na średnim

Karo in the Kitchen
Paella 164

ryż zrobi się przeźroczysty paellę zalewamy bulionem warzywnym oraz przyprawiamy solą, pieprzem, i papryczką chilli (pokrojoną w drobną kosteczkę). Paellę dusimy przez ok.20 minut.  Na drugiej patelni przygotowujemy krewetki: o brane i rozmrożone krewetki myjemy i zalewamy sokiem z limonki, solimy, dodajemy papryczkę chili całość mieszamy i odkładamy na 2 godziny.  Na mocno rozgrzaną patelnie z olejem(...)smażymy aż krewetki będą miękkie.  Przygotowane krewetki dodajemy do paelli wraz z przecierem  pomidorowym i czerwoną fasolą, dusimy przez ok. 5 minut.  Danie  podajemy w naczyniu w którym go przygotowaliśmy, przez podaniem posypujemy jeszcze posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki oraz wykładamy cytrynę pokrojoną na ósemki

Łycha smaków
Filety z mozzarellą, szpinakiem i białym serkiem 123

Filety zapiekane z mozzarellą i szpinakiem to niesłychanie proste daniem i niezwykle smacznym. Na wierzchu tworzy się chrupiąca skorupka z mozzarelli a pod spodem jest kremowy biały serek. Czas: 40 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2 Jedna z najprostszych zapiekanek i przy tym jedna z najsmaczniejszych. Filety zapiekane z mozzarellą wcześniej są krótko marynowane, dzięki czemu nabierają aromatu(...)mozzarellą są daniem bardzo prostym, za to ładnie prezentującym się na talerzu i spokojnie można je podać na proszony obiad. Goście będą zachwyceni – to gwarantowane. Kilka uwag do przepisu: filety zapiekane z mozzarellą najlepsze są z pojedynczych, cienkich płatów piersi z kurczaka, bez polędwiczki. Szybciej się pieką i lepiej wyglądają na talerzu. Po drugie, możesz próbować zastąpić

Niedzielny kucharz
Jak wykorzystać czerstwe pieczywo? 168

wiadomo: kanapka, ale na drugi dzień? Znów bułka tarta albo grzanki? Jak wykorzystać czerstwe pieczywo? Nawet jak mamy zapał i chcemy wykorzystywać nadmiar pieczywa to kiedyś nam się te grzanki i bułka tarta znudzą. I wtedy przeważnie kończy się motywacja i pomysły na niemarnowanie. Bardzo nad tym ubolewam, bo chleb jest świetną bazą wielu wspaniałych dań. Można

365 dni dookoła kuchni
Kolorowa sałatka z tuńczyka, kaszy pęczak i kolorowych warzyw 158

Letnia, kolorowa sałatka na bazie tuńczyka, świeżego bobu, czerwonej i żółtej papryki, chrupiącej kaszy i pachnącej natki z pietruszki. Całość polana sosem majonezowo - musztardowym smakuje rewelacyjnie

Szalona Kuchnia Eweliny
ZAPIEKANY SCHAB Z SEREM 161

Wielką zaletą tego dania jest prostota.W czasie jak mięsko nam się piecze, nastawiamy ziemniaczki i robimy surówkę. I mamy gotowy obiadek. Smacznego :) SKŁADNIKI: 10 plastrów schabu ok. 4 łyżki majonezu 20 dag sera sól pieprz przyprawa do mięs zioła prowansalskie WYKONANIE: Schab delikatnie rozbijamy, odkrawamy żyły itd. Jedną stronę mięsa przyprawiamy solą i pieprzem, drugą posypujemy przyprawą

Pani na deser
Piersi z kurczak po grecku. 199

Przejadły Wam się tradycyjne kotlety z kurczaka ? mam dzisiaj propozycję na nietypowe może połączenie z marchewką, cebulą w zalewie octowej. Kotlety są pyszne ale trzeba je

Sama słodycz i szczypta chili
"Chałwa" lniana orzechowa i słonecznikowa - GJ 134

tutaj słonecznik nie dał rady wygrać z żurawiną, która tym razem towarzyszyła nam od początku do końca całej degustacji. Całość dobra, jednak czegoś nam tutaj zabrakło. Podsumowanie: Jesteśmy już po recenzji trzech smaków chałw lnianych i na pewno nie ostatnich. Każda wersja jest przyjemna na swój sposób tylko jedne posiadają ten efekt WOW a drugie nie. Polecamy każdemu

Candy Pandas
Warzywne kotleciki w sezamie 146

drugiej strony, aż do delikatnego zarumienieni się sezamu. Smażenie na margarynie dodatkowo nada maślanego smaku i kotlety staną się po prostu smaczniejsze. Usmażone placuszki odsączamy na ręczniku papierowym i zostawiamy do wystygnięcia.  W osobnym pojemniczku umieszczamy sos. Kotleciki można jeść nożem i widelcem lub bez sztućców, maczając w sosie. Dzięki temu danie to stanowi

Kuchnia od dwojga
Wielkanocny barszcz czerwony 407

Tradycyjne danie z Lubelszczyzny serwowane w wielu domach na Śniadanie Wielkanocne. Niezwykle bogaty smakowo, treściwy i sycący barszcz z czerwonych buraków. W mojej wersji wykonywany ekspresowo - pewnie mama by mnie zabiła wzrokiem ale trudno, mało casu... 😉 Doskonale sprawdza się również jako zwykły obiad, nie musi czekać do Świąt. A najlepiej smakuje na drugi dzień, po przegryzieniu

Ze smakiem bez glutenu
Pączki z ziemniakami 208

nawet na drugi dzień są mięciutkie, delikatne i przepyszne :) Są bardzo lekkie, do ich przygotowania najlepiej użyć ziemniaków z poprzedniego dnia. Moje z konfiturą różaną (ulubione!), ale możecie nadziać je dowolnie :) Polecam! Ps. Zainteresowane osoby zachęcam do poznania tematu system crm  :) To system informatyczny i postawa marketingowo-sprzedażowa. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego

Domowa cukiernia Ewy
Zupa z białych warzyw z płatkami migdałów według Katarzyny Bosackiej 169

śmietanki 18% (ja dałam mniej) 1/2 szklanki  płatków migdałów sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej Ziemniaki, pietruszkę i seler obieramy, kroimy w ćwiartki, zalewamy wodą, by zakryć warzywa i gotujemy. Umyty kalafior oraz oczyszczone, obrane cebule i kalarepę kroimy w grubą kostkę. Na patelni na łyżce masła podsmażamy cebulę, która zdejmujemy, gdy się zezłoci. Dokładamy drugą łyżkę masła

kruche babeczki
Ryżowe krokiety z kaszą jęczmienną i jarmużem 142

drugiego naczynia , najlepiej płaskiej patelni-rondla wlej wrzątek i zanurzaj papier ryżowy, pojedynczo. Szybko wyciągaj na deskę i nakładaj nadzienie. Zawijaj krokiety. Układaj na papierze do pieczenia w naczyniu do gotowania na parze i pod przykryciem gotuj tak około 2-4 minuty. Podawaj z podprażonym na suchej patelni białym sezamem. Danie jest niezwykle pyszne i powiem

Z Kuchni Do Kuchni
Ślimaki smażone panierowane 155

równy, gruby „kołnierz”, drugi gatunek ma nieco popękany, nierówny, delikatny kołnierz. Dalszy ciąg o ślimakach niedługo, a teraz wypada napisać gdzie odbyła się degustacja i gdzie gotowaliśmy. Nocowaliśmy w jednym z domów na polu golfowym Sand Valley Golf Resort , gdzie znajduje się restauracja Finka, w której gotowaliśmy i w której odbywała się degustacja ślimakowych dań c.d.n

królestwo garów
Krem z dyni 272

papryczką o nadgarstek drugiej ręki albo o deskę. Większość nasion powinna wypaść. Rozgrzej garnek (taki, w którym zmieści się zupa) i rozpuść w nim masło. Następnie wrzuć tam chilli i imbir, posmaż chwilę aż się zarumienią. Raczej nie polecam, żebyś się nachylał nad garnkiem na tym etapie. Jeśli chilli i imbir są wysokiej jakości, dadzą Ci po płucach lepiej(...)trochę pieprzu cayenne. Generalnie zupa powinna być słodko-słona z nutą imbirowo-kokosową. Jak wpomniałem we wstępie, w robocie ciężkie czasy nastały i tym razem słabo było z prezencją dania. Ale smak jest, a to chyba najważniejsze

manslogblog
KOKTAJL Z OWOCÓW II 152

pomysł na drugie śniadanie...koktajl z ananasa, kiwi, truskawek i borówki amerykańskiej. Pycha :) Składniki: * 1 ananas * 1 kiwi * pół szklanki borówek amerykańskich * 250 g truskawek  Wykonanie: Ananasa obrać ze skóry, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia. Truskawki oczyścić, umyć, dodać do ananasa. Kiwi obrać ze skórki i razem z borówkami amerykańskimi dać do pozostałych owoców

Zrób to smacznie
Muffinki podwójnie czekoladowe. 174

muszę chyba nikomu tłumaczyć, jakie uczucia temu towarzyszą. Po pierwsze zadowolenie, bo innym smakuje to, co się dla nich przyrządziło. Po drugie ogromna duma z faktu, że własne dziecko potrafi i chce pochwalić drugiego człowieka :) A wracając do muffinek, rzeczywiście są dobre. Spód jest wykonany z gorzkiej czekolady, natomiast góra to mus z białej czekolady. Te dwa światy(...)świetnie się uzupełniają i zdobywają nasze podniebienia. Bardzo lubię takie kontrasty. A Wy? Składniki:  Spód: tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki masła 2 jajka  3 łyżki cukru (dałam brązowy) Wykonanie: Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Przestudzić, dodać żółtka i wymieszać. Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier. Masę czekoladową i ubitą pianę połączyć mikserem (na wolnych

zadanie-gotowanie
Walentynkoy eliksir miłosny - "Valentine love poison" 176

tylko rozmrozić (tak by dały się zmiksować) i zmiksować dokładnie w malakserze razem z drobno posiekanym kawałkiem papryczki chili (bez pestek) i sokiem cytrynowym. Posolić szczyptą soli. Połączyć zmiksowane truskawki z wódką. Przygotować 2 podstawki lub małe talerzyki: na jeden wlać 1 łyżkę czerwonego syropu i kawałek drobno posiekanej papryczki chili lub likieru, a na drugi rozsypać łyżkę cukru pudru

Sztuka gotowania w/g Samiry
Ciasteczka owsiane – owies nie tylko dla konia 225

użyjecie – same orzechy dadzą ciastka bardziej gorzkawe i wytrawne w smaku, a skórka pomarańczowa, morele lub daktyle podniosą odczuwalny poziom słodkości.   Dwie blachy do pieczenia wykładamy papierem. Szykujemy sobie dwie miski. W mniejszej z nich mieszamy płatki owsiane razem z mąką i solą. W rondelku rozpuszczamy masło razem z masłem orzechowym i studzimy. Do drugiej, większej miski wbijamy

Karo in the Kitchen
Gołąbki z kapusty włoskiej z mięsem i pieczarkami 192

Miałam dzisiaj wielką ochotę na gołąbki. Zrobiłam z kapusty włoskiej , mięsa i pieczarek. Jeżeli nie chcecie z mięsem możecie go pominąć. Będą gołąbki jarskie. Siedziałam jak

O kuchni z uczuciem
Slow pizza z cukini 196

rzeczy, ale wszystko da się zastąpić. Spokojnie! Tak jak i wczoraj. Pizza, bo o niej mowa. Sama nie wiem, czy ją lubię, czy nie ale czasami mam wielką ochotę! A pizza bez wyrzutów sumienia? Tak jest! Zapraszam po przepis! Dobra, przyznaję pizza jest dość pracochłonna. Zrobiłam dwie (wszystkie składniki x2) Jedną zjadłam od razu, drugą zostawiłam na noc- powiem

fitolarun.blogspot.com
Szarlotka z połówkami jabłek 277

ciasto. Na początek dać 470g mąki, gdyby ciasto się kleiło lekko podsypywać. Ciasto podzielić na dwie części. Blachę posmarować masłem i lekko oprószyć mąką. Na spód położyć jedną część ciasta i rozprowadzić (rozwałkować) na całą blachę. Jabłka obrać ze skórki, przekroić na pół i wyciąć środek. Poukładać na cieście, oprószyć cynamonem i cukrem waniliowym. Drugą część ciasta rozwałkować

W kuchni u Moniki
Chleb słonecznikowy z gotowej mieszanki 206

misy i dałam mu wyrastać godzinę przy ciepłym kaloryferze, było przykryte folią spożywczą. Wyjmujemy je z misy na oprószony mąką blat i formujemy – tym razem zrobiłam owalny bochenek, wykorzystując owalny koszyk na pieczywo z technorattanu. Wysypałam go dokładnie mąką i włożyłam uformowany wcześniej bochenek, szwem do góry.   Pamiętajcie, że to właśnie formowanie przed drugim wyrastaniem decyduje

Karo in the Kitchen
Torcik galaretkowy 168

lodówce do stężenia. Drugą galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 200 ml wody, następnie dolewamy 50 ml mleka skondensowanego. Mieszamy i studzimy. Ostudzoną, ale nie stężałą lejemy na całkowicie stężałą galaretkę wiśniową. W ten sposób postępujemy z resztą galaretek, nalewając na siebie na przemian raz galaretkę czystą raz galaretkę mleczną. Po całkowitym stężeniu wszystkich galaretek możemy dać naczynie na chwilę

Moja Galeria Smaku
Tiramisu malinowe 187

maliny, w ogóle ich nie kupowałam . Po pierwsze dlatego, że ich cena była dość wysoka, a po drugie dlatego, że z powodu tej ceny mało ich schodziło i zazwyczaj były mocno przechodzone. Tym bardziej cieszy mnie ich drugi wysyp i zdecydowanie niższa cena. Między przetworami udało mi się zrobić z nich szybki deser w postaci malinowego tiramisu. Biszkopty(...)mieszaniną syropu malinowego i spirytusu, można jednak z powodzeniem zamiast tego użyć likieru malinowego. Zrezygnowałam z kawy i kakao, a całość posypałam startą czekoladą. Ponieważ syrop jest bardzo słodki dałam do serka niewiele cukru." Czytaj więcej

Wiem co jem
Czy warto pić kawę rozpuszczalną? 119

powiem tylko że ten drugi, w porównaniu z osuszaniem wypada lepiej. Pozwala na otrzymanie produktu z mniejszym uszczerbkiem na aromacie, co nie zmienia faktu że nadal mamy do czynienia z ubogą wersja małej czarnej. Zalety Wygoda. Nie bawimy się z fusami. I na tym chyba koniec pozytywów. Wady Tu sprawa wygląda okazalej. Po pierwsze według danych literaturowych kawa rozpuszczalna zawiera

Powiedz dietom nie
Ogniste skrzydełka, czyli piekielnie prosty obiad 324

Któregoś dnia w zeszłym tygodniu, podczas spaceru z Synem zakupiłam skrzydełka z kurczaka. Potem, kiedy wróciłam do domu zaczęłam się zastanawiać co właściwie z nimi zrobić

Kuchnia po mojemu
Makaron muszelki z twarogiem i truskawkami 143

jeść syte dania mięsne. Jeżeli nie lubicie twarogu - pomińcie go bądź zastąpcie jogurtem naturalnym/serkiem homogenizowanym. Składniki: 200 g makaronu muszelki 300-400 g truskawek 50 g twarogu cukier lub miód sól 1. Truskawki umyć, osuszyć i pozbawić szypułek. 2. Za pomocą blendera zmiksować połowę truskawek (dodając do nich trochę cukru bądź miodu), natomiast drugą część pokroić

Ugotować
Zdrowy i szybki deser z mango, banana i jogurtu przekładany pierniczkiem 995

Coś pysznego, coś szybkiego i coś zdrowego. Pyszny deser z mango, banana, jogurtu przekładany pokruszonym pierniczkiem domowej roboty. Jeśli nie macie, możecie użyć dowolnego innego ciastka

Moja Delicja
Kurczak zapiekany z ryżem i warzywami 266

drugiej strony nie miałam ochoty na ziemniaki, więc stwierdziłam, że użyję ryż. Do tego jedna marchewka i kawałek zielonej części pora. Ryż, podlany bulionem warzywnym obudził we mnie smak dzieciństwa - smakował tak, jak robiła go moja babcia :) Pychota! I to, co mi się jeszcze podoba w tym przepisie to fakt, że danie robi się samo

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com