wątróbką przepadają. Na szczęście pozostali członkowie rodziny także, więc gdy zapowiadam, że na obiad będzie wątróbka z jabłkiem, nie muszę dwa razy wołać do stołu;) Składniki: 400g wątróbki drobiowej 1 duża cebula ok 5cm kawałek pora (jasnozielona część) 1 duże jabłko (szara reneta, antonówka, bojken) 200ml śmietany 18% mąką do obtoczenia wątróbki olej do smażenia sól pieprz pieprz ziołowy majeranek
Obiad gotowypieczarek, pokrojonych na ćwiartki 2 łyżki masła 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 2 łyżki mąki 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina 3 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki świeżych liści tymianku (lub 1 suszonego) sól i pieprz do smaku 1/2 szklanki śmietanki 36% 160 g sera Brie, z usuniętą skórką (jeśli Ci bardzo przeszkadza) i pokrojony
karmelowyproste, a zarazem pyszne danie, którego koniecznie trzeba spróbować. U mnie podane z gotowanymi ziemniakami, tłuczonymi z masłem i mlekiem, oraz kiszonymi ogórkami. Wyborne zestawienie. SKŁADNIKI 500 g wątróbki drobiowej 3 duże cebule olej rzepakowy sól, pieprz WYKONANIE Wątróbkę dobrze umyć, wyciąć żyły i pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić w piórka lub kostkę. Na patelnię wlać około
Passions hobbies lifesmaku z pieczarkami i jabłkiem oraz cebulką to propozycja na smaczny i syty obiad. Klasyka kuchni polskiej, czasem warto się na nią skusić -bogactwo żelaza. Składniki: ½ kg wątróbki drobiowej Mleko do namoczenia 30 dag świeżych pieczarek 3 duże cebule dymki 1 duże jabłko 200 ml śmietanki słodkiej 18% 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki klarowanego masła Sól morska
Wanilia i Kardamonjako obiad rodzinny , jest dla tych co dbają o linie , i dla tych co lubią sobie dobrze zjeść , ale to już według uznania Państwa . Składniki 300 dag mięsa drobiowego mielonego 1 duża cebula pęczek kopru świeżego bądź suszonego 2 jajka 1 kubek jogurtu greckiego sól pieprz czarny 1 puszka pomidorów z puszki
Mój SmakRobię go od wielu lat i 2 przygotowane keksówki znikają w mgnieniu oka. Wiem, co jem, wiem czym karmię swoją rodzinę. Pasztet można zrobić z szybki, schabu, karkówki, mięsa drobiowego. Tak na prawdę sami decydujemy jakie mięso się w nim znajdzie. Ważne by nie było go więcej niż 2 kg (łącznie – połączonych mięs), bo na 2 kg jest
MojaQchnia.plSKŁADNIKI: 1 litr bulionu drobiowego (lub rybnego) 2 ząbki czosnku 4 łodygi selera naciowego 1 cebula (pokrojona w pół plasterki) 70 g (puszeczka) koncentratu pomidorowego 1 puszka (400 g) pomidorów konserwowych (całych lub w kostce) 1 listek laurowy 1/4 łyżeczki lub nieco więcej suszonej chili w patkach 4 łyżki oleju lub oliwy 100 ml wódki 50 g miękkiego masła garstka
Sztuka gotowania w/g Samiryselera kawałeczek pora łyżka natki pietruszki łyżeczka warzywka np takiego bez soli 4-5 łyżek kaszy jaglanej 2 łyżki kaszy manny ( lub jedna ) 1/3 kostki rosołowej lub np. bulionu drobiowego od Krakusa sól, pieprz do smaku 1. Warzywa oprócz selera i pora, ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wrzucamy na gotującą się wodę i dodajemy od razu warzywko, kostkę rosołową
Gotowanie...to proste !kurczakiem podawana jest ze specjalnymi ciasteczkami (przygotowanymi z ciasta śniadaniowego, na które przepis znajdziecie tutaj). My obcinając kalorie podajemy są samą. Składniki: ok. 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego ok. 0,5 kg gotowanego kurczaka podzielnego na mniejsze kawałki (najlepiej wzdłuż włókien) 4 łyżki masła lub oliwy 1 cebula – posiekana o,5l mleka – można zamienić na kremówkę
Pociąg Do Kuchniprostokątne opakowania serka topionego śmietankowego (łączna waga 300 g, u mnie Hochland ); 150 ml słodkiej śmietanki UHT 12 % (w kartoniku, takiej jak do kawy); 1,5 l bulionu drobiowego (u mnie 1,5 l gorącej, przegotowanej wody + 1 łyżka domowej vegety ); 1 średnia cebula; 1 łyżka oleju; 2 ząbki czosnku; 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki w proszku; 1/2 łyżeczki
Gospodyni Miejskaniedźwiedzi 2 łyżki włoszczyznę obraną w rozdrabniaczu rozdrobnić, wsypac do garnka, wlać wodę, dodać ziele angielskie i liście laurowe wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki, poszatkowaną kapustę białą, kostki rosołowe drobiowe, zagotować gotować do miękkości ziemniaków, pod koniec gotowania dodać kucharka, papryki, pieprz ziołowy, czosnek granulowany na koniec wsypać czosnek niedźwiedzi - zupa jest pyszna, aromatyczna, lekka.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękuchniach Kuby, Jamajki i Karaibów. Dodatki smakowe mogą być różne. Podstawą jest jednak ryż i fasoli, zwykle czarna. Ja podaję wersję wegańską, ale ryż można ugotować na bulionie drobiowym. Tak przygotowany ryż może być samodzielnym daniem albo dodatkiem do dania głównego. Składniki (na 3-4 porcje): 200 ml ryżu kora cynamonu 450 ml wody puszka czarnej fasoli dymka pół
Weekendy w domu i ogrodzieKolejna zupka..prosta i szybka do zrobienia..przepis znaleziony gdzieś w necie. bulion warzywny lub drobiowy 4 ziemniaki biała część pora mała puszka groszku zielonego [ ja dałam groszek mrożony] 3 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz 1 łyżeczka cukru (nie dalam) 2 żółtka około 1 szkl. śmietany koperek Bulion zagotować,dodać ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę, pora pokrojonego
Moje domowe kucharzenieobiad czy kolację. Zapakuj w lunchbox do pracy - drugiego dnia też smakuje super! Szczególnie polecam, jeśli jedzą z Tobą dzieci :) Dzieci (z reguły) lubią dania z mięsem drobiowym, lubią również ziemniaki, a dodatek marchewki sprawia, że całość nabiera lekko słodkiego posmaku oraz wzrasta wartość odżywcza posiłku. Możesz w ten sposób również marchewkę przemycić, jeśli akurat dziecko jej nie lubi
Kolorowy Przepisowniksię mozzarellą. Krokieciki są delikatne i chrupiące. Prezentują się elegancko. Można podawać je do obiadu jak i potrawa na imprezowym stole. ~~SKŁADNIKI~~ Na ok. 10 sztuk: filety drobiowe 3 sztuki jajko 1 sztuka kasza manna 2 łyżki bułka tarta 3 łyżki sól 1/2 łyżeczki pieprz 1/2 łyżeczki cebula 1 sztuka olej do smażenia szpinak mrożony rozdrobniony brykiet Hortex
Kuchnia Paulettes