Porcje: 3-5 Stopień trudności: łatwe Czas przygotowania: 30 minut + 60 minut pieczenie chipsów Składniki: 500 g topinamburu 500 g boczniaków 1 l domowego bulionu warzywnego lub drobiowego 200 ml śmietany 30% 250 g pistacji niesolonych 20 g łagodnej gorgonzoli 1 główka czosnku 2 gałązki rozmarynu 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła sól i pieprz sok z cytryny
SzczyptaSmaQDziś na obiad były pyszne i całkiem szybkie do wykonania roladki drobiowe wypełnione ciągnącym się serem mozzarella i aromatycznymi suszonymi pomidorami w oleju, dzięki którym mięsko było delikatne i wilgotne w środku. U nas roladki były w wersji panierowanej i smażonej, ale można je trochę odchudzić i na przykład usmażyć bez panierki na patelni grillowej, albo zrobić jeszcze bardziej dietetyczne
Simply Foodpieczarek 1 cebula duża sól, pieprz 1/2 łyżeczki papryki mielonej 1/2 łyżeczki czubricy czerwonej 1/2 łyżeczki bazylii 5 łyżek oliwy 1 łyżka mąki pszennej 600 ml bulionu drobiowego 1 woreczek ryżu natka pietruszki Pierś z kurczaka kroję w paski, przekładam do miseczki, dodaję sól, pieprz, paprykę mieloną, czubricę, bazylię, oliwę i odkładam w marynacie na dwie godziny do lodówki. Obraną
wesoła kuchniadanym momencie. Polecam wprowadzenie tego dania do codziennego menu ;) SKŁADNIKI: ( 2-3 porcje) 200 g ryżu Arborio 100 ml białego wina półwytrawnego ok. 1 L bulionu warzywnego lub drobiowego 300 g pieczarek 1 mały por lub połowa dużego 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1/2 szklanki startego sera np. grana padano cebulka dymka 1,5 łyżki
Calzonella.comskórki i pokrojonych w kostkę 3-4 ząbki czosnku, posiekane 2 łyżki oleju roślinnego 300 g karkówki wieprzowej pokrojonej na kawałki 1 cebula, pokrojona w plasterki 1/2 szklanki bulionu drobiowego (ewentualnie wody) 2 duże garści posiekanej kapusty sól, pieprz i cukier do smaku 1 kg dyni, obrana i pokrojona w kostkę 1 łyżeczka suszonego rozmarynu Przygotowanie: Umieść połowę pomidorów
karmelowycyklu nie marnujemy jedzenia. Wiadomo, że najlepsza pomidorówka jest na niedzielnym rosole. Ale możemy również przygotować pyszną galaretę drobiową. Składniki: 1 ugotowane udko indycze z rosołu 1 marchewka z rosołu 2 szkl rosołu 1 łyżka żelatyny 1 jajko ugotowane na twardo 3 łyżki kukurydzy z puszki Przygotowanie: Obieramy mięso z kości i kroimy drobno.Wkładamy do miseczki.Dodajemy pokrojoną drobno
słodkie i nie tylko historie kulinarneIlość porcji: 1,5 – 2 l Składniki: 6 buraków 2 marchewki 1 pietruszka ½ selera mały por (150 g) 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 2 litry bulionu drobiowego 2 łyżki octu […] Artykuł Barszcz czerwony na occie pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.pldodatek do każdego rodzaju mięs i pasztetów. Pyszna, długo duszona cebula z dodatkiem cukru i octu balsamicznego świetnie sprawdzi się też na kanapkach. Podałam ją z pasztetem z wątróbek drobiowych i wyszło obłędnie. W zależności od osobistych preferencji można dodać mniej/więcej octu lub cukru. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Karmelizowana balsamiczna cebula (1 mały słoiczek
karmelowyUwielbiam mięsne galaretki 😋 Drobiowa jest taka delikatna 👌 Przyznam się, że skrapiam taką galaretkę octem spirytusowym, ale zalecam raczej użycie octu jabłkowego lub soku z cytryny. Będzie zdecydowanie zdrowiej 😊 Składniki: -cały kurczak -włoszczyzna: marchewka, pietruszka, seler, cebula, por -4 liście laurowe -4 ziela angielskie -4 ząbki czosnku -sól, pieprz do smaku -opakowanie żelatyny na 2,5 l wody
Kulinarne przemysleniawiejska ponad 2 kg 1 kg mięsa mielonego mieszanego 1 jajko szczypta cynamonu 1/3 szkl kaszy gryczanej sól pieprz szczypta chili pieprz ziołowy 1 łyżeczka oregano 3-4 wątróbki drobiowe 1 jabłko 2 łyżki sosu sojowego Kaczkę oczyszczamy i luzujemy z kości i nacieramy wewnątrz solą. Mięso mieszamy z przyprawami i jajkiem, wątróbkę miksujemy i dodajemy do masy, dodajemy suchą
Gotowanie jest łatwebędzie już taka straszna :) Niestety Harira nie należy do najszybszych zup a to za sprawą Ciecierzycy i Soczewicy, które lubią się pomoczyć. Będziesz potrzebować 6 porcji Bulion warzywny/ drobiowy ok 1 litr ciecierzyca - 200 gr przed namoczeniem soczewica - 100 gr przed namoczeniem cebula - 2 średnie czosnek - 3 ząbki marchewka - 1 szt seler naciowy - 2 łodygi świeży imbir
Wylizany Rondelśrodku Miej wszystkie składniki pod ręką będziesz potrzebować na 2 duże porcję cebula - 1 mała czosnek - 2 ząbki ryż do risotto - 1/3 szklanki białe wino - 1/2 szklanki bulion drobiowy - ok 500 ml parmezan - pół szklanki masło natka pietruszki - wg uznania pierś z kurczaka - 1 pojedynczy filet oliwa sól, pieprz, bazylia, oregano papryczki chilli Etap I - kurczak
Wylizany Rondelsię stać przy kuchni godzinami. Wolę przygotować cos na szybko. Obróbka takiej wątróbki jest ekspresowa, żadnej chemii, tylko pieprz i sól i zieleninka. Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej pęczek natki pietruszki pęczek koperku jedna duża cebula pieprz i sól ok. pół szklanki wody Wykonanie: Wątróbkę oczyścić, pokroić, oprószyć solą i pieprzem Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na oleju
Pysznie & Piękniezaczęła jeść kanapki więc zrobiłam specjalnie dla niej pasztet. Całkowicie naturalny na tyle na ile było to możliwe. Najważniejsze, że młodej smakuje. Składniki: dwa udka kurczaka kilka wątróbek drobiowych jajko bułka kajzerka rosół/bulion trzy marchewki dwie pietruszki por kawałek selera lubczyk ziele angielskie pieprz sól liście laurowe mała cebula(przypiec nad ogniem lub w piekarniku) majeranek Wykonanie: Udka
Pysznie & Piękniewątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze
Kulinarne przygody Gatity