paść na krem z dyni w raczej klasycznej, lekko azjatyckiej formie. Nie zwlekając dłużej, nadrabiam pisarskie zaległości. Składniki: Około 1kg dyni (waga po obraniu ze skóry i wydrążeniu) Bulion drobiowy 1 papryczka chilli pieprz cayenne mleczko kokosowe (około 100ml) w puszce 1,5 cm korzenia świeżego imbitu 1 duża łyżka masła sól, pieprz, cukier Jeśli nie masz bulionu pod ręką
manslogblogparówkę i ciasto francuskie. U mnie zniknęły w mgnieniu oka, jak będzie u was? Sprawdźcie! Ciasteczka francuskie z parówką Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 7 parówek cienkich (mogą być drobiowe) 3-4 plastry sera żółtego rozmącone jajko rzeżucha Aby przygotować pyszne ciasteczka najpierw należy ciasto francuskie rozłożyć i pokroić w niewielkie kwadraciki. Parówkę i ser żółty także należy pokroić
Gotuję Testujęracji jednego z konkursów postanowiłam wymyślić coś oryginalnego. Sosy, kurczaki, grzyby, mięso mielone to wszystko takie oklepane. Ja postanowiłam się zbratać z wątróbką. :) 0,5 kg drobiowej wątróbki 2 twarde jabłka łyżka majeranku 2 łyżki skórki z cytryny łyżeczka pieprzu ziołowego sól do smaku pomidor 2 łyżki masła 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne 400 g makaronu
Dieta moja pasjawcale tak nie jest. I właśnie na taki majowy, czerwcowy itd... weekend, mam coś co można przygotować nawet w większej ilości, bez zbędnego zachodu. 0,5 kg wątróbki drobiowej 0,5 kg chudego wędzonego boczku ryż Risotto łyżka majeranku sól i pieprz do smaku sok z jednej pomarańczy 0,5 szklanki piwa łyżeczka oleju Oraz: jakieś warzywa jako dodatki
Dieta moja pasjaobracamy i dopiekamy bez przykrycia. Na jeszcze ciepły omlet wykładamy kawałki kurczaka ( baz skóry) i resztę dodatków, składamy lub rolujemy i gotowe. Kurczaka można zastąpić chudą wędliną, niekoniecznie drobiową. Przygotowanie takiego śniadania zajmie nam nie więcej niż 10 min, a korzyści z niego płynące można wymienić bardzo długo. Ja wspomnę tylko o kilku: 1. Otręby to błonnik , wypełniacz jelit
Dieta moja pasjadawno robiłam pasztet w słoikach a dziś proponuję podobny ale pieczony w foremkach. porcja na 2 foremki 9/22 cm: 800 g łopatki wieprzowej bez kości 500 g wątróbek drobiowych 2 cebule 1 duży ząbek czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 średniego selera 200 g suszonych grzybów leśnych 4 łyżki masła sól świeżo mielony pieprz 1 liść laurowy 4-5 kulek
Kolorowa kuchnia Elkimarchewki 1 szklanka kurek (mrożonych, świeżych lub ze słoiczka) 1 łyżka kaparów 100 gram dyni hokkaido 1/2 szklanki śmietany 18% 1 lampka białego wina lub cydru 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego sól, pieprz, szczypta kuminu i mielonej kolendry gałązka rozmarynu 1 łyżka oleju rzepakowego grzanki z chleba żytniego do podania Na patelni smażę posiekaną drobno cebulę i czosnek. Dodaję
Mango Papajadyni Hokkaido, 100 g cebuli białej, 1 czerwona świeża papryka, 2 łyżki oleju rzepakowego, 200 g ryżu białego długoziarnistego z dzikim, papryczka chili do smaku, ok. 1 l bulionu drobiowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ½ łyżeczka curry, ½ łyżeczki płaskiej cukru, 1 łyżka masła, 1 płaska łyżeczka posiekanego świeżego tymianku, 1 płaska łyżeczka soli (do smaku), świeże kiełki np.: rzodkiewki
Moniki SmakołykiCudo <3 Przepysznie wprost z bloga Kardamonovy Składniki 10 kiełbas (u nas śląska drobiowa) 2 puszki pomidorów krojonych 1 cebula 3 ząbki czosnku chili (u nas suszona z młynka) 1 łyżka oregano olej oliwki zielone nadziewane czosnkiem sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Posiekaną cebulę i czosnek szklimy. Dodajemy pomidory wraz
R'n'G Kitchenprzyjechali…. Pasztet w słoikach! Dziwne? Nie, prawdziwe. Mogę tylko zacytować mojego kolegę…. „Tak było, tak było”… :) Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, karkówka) 300 g wątróbki wieprzowej lub drobiowej 1 czerstwa bułka 3 jajka 3 średnie cebule 2 łyżki smalcu sól, pieprz do smaku bulion do ugotowania mięsa olej i bułka tarta do wysmarowania i oprószenia keksówki Mięso myjemy
Trzeci talerzprofesjonalnych produktach marki Ambition jak prawdziwi szefowie kuchni! Zapraszam do skorzystania z promocji! Składniki (na 2 porcje): 1 szklanka kaszy jaglanej 1 lampka cydru 2 szklanki bulionu drobiowego przyprawy: po szczypcie curry, imbiru, kolendry mielonej, papryki wędzonej oraz chili, kuminu oraz suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka soli odrobina świeżo zmielonego pieprzu 300 gram piersi kurczaka 2 marchewki 200 gram dyni
Mango Papajaprzygotowywane były wyłącznie z okazji świąt i każde święto miało swój różniący się farszem i kształtem pieróg, np.: kurniki – duże pierogi weselne z różnymi nadzieniami, zawsze z dodatkiem mięsa drobiowego knysze – pierogi żałobne, podawane na stypie koladki – pieczone w styczniu, w okresie kolędowania hreczuszki – przyrządzane z mąki gryczanej sanieżki i socznie – słodkie pierożki pieczone najczęściej z okazji imienin
vaniliowoczekoladowaskrobiemy. Kroimy w grube krążki W garnku z podwójnym dnem rozpuszczamy masło ,dodajemy cebule i szklimy przez chwilę. Następnie dodajemy naszą wspaniała marchew. Mieszamy często dodając kostkę drobiową albo wołową i gałkę muszkatołową Mieszamy energicznie chcemy by kostka i gałka otuliła nasze warzywa. Wzmacniając smak Podlewamy stopniowo wodą - 3x po szklance w odstępach 5-7 minutowych. Dodajemy pieprz
Viola cooks with passionposiekany 300 g dyni, obranej, bez nasion i pokrojonej w kostkę 1 szklanka puree z dyni 1 łyżka posiekanych świeżych liści szałwii 1 łyżeczka płatków chilli 3 szklanki bulionu drobiowego (lub więcej, jeśli zupa będzie zbyt gęsta) 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1/2 szklanki śmietanki 36% 2 garści szpinaku Przygotowanie: W średnim rondlu rozgrzej 2 łyżeczki oleju i włóż
karmelowysoli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 3/4 szklanki mleka 1 łyżka oleju 1 mała czerwona cebula 20 g wędzonego sera żółtego 20 g wędliny drobiowej 2 łyżki kukurydzy konserwowej Dodatkowo: olej do smażenia serek twarogowy śmietankowy ulubione kiełki pomidory koktajlowe Mąkę, sól, pieprz i proszek do pieczenia wymieszać mikserem z jajkiem, olejem i mlekiem. Wędlinę
Bullio