drobiowe - 5743 przepisów (strona:120/383)

Cannelloni wołowo-drobiowe z dodatkiem Campagnolo 171

ViolaPassion Następny inny pomysł na obiadek. Włoski z rąk Polki ;-) Składniki: 0,250g mięsa mielonego wołowego 0,250g mięsa mielonego drobiowego (indycze) może być wieprzowe 1 cebula 6 ząbków czosnku 2 łyżki majeranku 3 łyżki suszonej bazylii plus 1 łyżka do sosu 1 łyżka estragonu 2 łyżki oregano plus jedna do sosu wedle uznania liść lubczyku 1 łyżka pieprz ,sól

Viola cooks with passion
Potrawka z podrobów z warzywami 178

się, że mogą przekonać niejednego sceptyka, pod warunkiem, oczywiście, że są odpowiednio przyrządzone. Do przygotowania tego dania (ok. 5 porcji) naszykujcie: 700 g ulubionych podrobów. Ja tym razem wykorzystałam drobiowe, gdyż są delikatniejsze, 300 g wątróbki, 200 g serc, 200 g żołądków kurzych i indyczych dużego pora dwie średnie marchewki pietruszkę 5 średnich ziemniaków średnią cebulę pół kwaśnego jabłka mąkę

Pichceniomania
Kibiny (kibinai), czyli pierogi Karaimów litewskich oraz migawki z Troków 258

Polakom kilkunastocentymetrowy pieczony pieróg z charakterystycznym zwinięciem na górze. Nadzienie składa się z siekanego (!) drobno mięsa (tradycyjnie baraniny lub wołowiny, ale teraz można dostać też kibinai z mięsem jagnięcym, drobiowym, a nawet wieprzowym, choć Karaimowie wieprzowiny nie jadają). W wikipedii można znaleźć informację, że ciasto na kibinai jest drożdżowe. Te, które jadłam w Trokach, zdecydowanie drożdżowe nie były. Moim zdaniem

Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki z fileta z indyka. Hańderek 144

naszym domu, niestety, albo stety, wegetarianami to my nie będziemy ;) Filet z indyka, wędzony w dymie olchowo - bukowym, rozpieścił nasze podniebienia do granic wytrzymałości. Pochodzi on z linii "Drobiowa uczta" marki Hańderek, jest stworzony z najlepszego mięsa indyczego, które jest kruche, lekkie i rozpływające się w ustach. Postanowiłam go w jakiś bardziej twórczy sposób wykorzystać i powstały takie oto roladki

MamaOskarka
Zimne nóżki - galareta wieprzowo drobiowa 203

zwyczajach bawić się w małe porcyjki galaretę przygotowuję w silikonowej formie na babkę dzięki czemu mam idealne porcyjki bez zbędnych kubeczków, miseczek itp...  Zimne nóżki - galareta wieprzowo drobiowa Składniki : 1 tylnia golonka około 1 kg 4 nózki wieprzowe 500 g piersi z kurczaka 2-3 średnie marchewki 1-2 pietruszka 1/2 pęczka natki pietruszki 1-2 listki laurowe

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Szaszłyki drobiowe z marynatą z tahini 291

kurczaka marynata: 2 łyżki pasty tahini 2 łyżki oleju 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki sosu sojowego sok z 1/2 limonki sól i pieprz Przygotowanie: Składniki … Czytaj dalej Szaszłyki drobiowe z marynatą z tahini

czarrna od kuchni
Kanapeczki dla córeczki 157

się wspólnicy ze szkolnej ławki, z czego się bardzo cieszę .        Składniki   1 placek wrapa   3 plastry wędliny  ( ja dodałam szynkę drobiową )  1 łyżka serka ziołowego kremowego   1 duży liść sałaty lodowej   2 plastry sera żółtego   Wykonanie   Wrap smaruję serkiem ziołowym kremowym

Mój Smak
Surówecia 2 167

Uwielbiam surówki w każdej odsłonie , z każdej kapusty .       Od jakiegoś czasu chodziła za mną surówka z kapusty kiszonej,pasuje rewelacyjnie do ryby ,wątróbki drobiowej .   Kiedy robię taka surówkę to zawsze muszę zrobić jej więcej bo super smakuje i bardzo szybko znika .        Składniki

Mój Smak
Tosty razowe 153

białego pieczywa , a ja zapraszam do wypróbowania tostów z razowca , smakują bardzo fajnie . Składniki   ( na 1 osobę )  4 kromki chleba razowego  4 plasterki wędliny drobiowej  4 plasterki sera cheddara  pomidor  4 łyżeczki humus  Wykonanie   Na wstępie smarujemy wszystkie kromki chleba humusem , na to wykładam wędlinę , ser ,oraz pomidora w plasterkach

Mój Smak
Fit wątróbka z jabłkiem 189

dość dawno jej nie przygotowywałam , więc dziś naszła mnie ochota . I zapraszam na moją wersie wątróbki , jest równie smaczna . Składniki  ( dla 3 osób )  150 dag wątróbki drobiowej  3 średnie cebule  1 średnie jabłko  1 duża łyżka oleju kokosowego  6 łyżek kaszy jaglanej  Wykonanie  Wątróbkę bardzo dokładnie oczyszczamy z żółtej błonki , która nadaje

Mój Smak
Kuleczki drobiowe z mlekiem kokosowym 181

Zapraszam na bardzo smaczne kuleczki drobiowe , z dodatkiem świeżych ziół , oraz mleka kokosowego , bardzo smaczne połączenie , w tym przypadku takie mięsko podaję z kaszą orkiszową , zapraszam do wypróbowania . Składniki  1 podwójna pierś z kurczaka  1 pęczek natki pietruszki  1 średnia cebula  2 jajka  2 łyżki otrąb owsianych  1  łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka

Mój Smak
Jak zrobić idealny rosół 202

najlepsze składniki. Poniżej znajduje się kilka wskazówek. Tak rosół gotuję ja, tak mnie nauczyła Mama. - Rosół gotujemy na kurze (lub kurczaku) wiejskiej, naturalnie karmionej. Nie używajmy samych piersi drobiowych. Jeśli chcemy mieć zdrowy, esencjonalny rosół, musi on zawierać mięso z kością. - Rosół gotujemy długo – nawet trzy godziny. Nie jest to tania zupa. Używamy najlepszych składników. Pamiętajmy jednak, że dobry rosół

Posadzone i zjedzone
Domowa pasztetowa pieczona 151

rozsmarowywać na kanapce, jeśli ktoś woli tą wersję. Polecam bardzo bardzo! Domowa pasztetowa pieczona 3 średnie sztuki 500 g mielonej wieprzowiny* 250 g słoniny w kawałku 250 g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule 2 łyżki oleju 1,5 szkl wody 0,5 szkl. kaszy mannej 4 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 płaska łyżka soli 1/2 łyżeczki suszonego majeranku

Posadzone i zjedzone
Dieta oczyszczająca poświąteczna lub wiosenna 179

ciepłej wody z sokiem z połowy cytryny na czczo. 20 - 30 minut przed śniadaniem. Trzeciego dnia jemy lekkie posiłki - pieczywo pełnoziarniste z twarogiem, sałatka wielowarzywna polana oliwą, duszone klopsiki drobiowe w warzywach lub gotowana polędwiczka wieprzowa. Następne dni - zaczynamy od wody z cytryną, a wszystkie inne posiłki powinny być już normalne, lecz lekkostrawne (bez zawiesistych sosów, tłustych mięs typu pieczeń

Posadzone i zjedzone
Sałatka z pęczakiem, botwinką i szczypiorkiem 151

smaku i wymieszać. Liście botwinki ułożyć na talerzu, a na nich rozłożyć sałatkę z pęczakiem. * ja nie korzystam z kostek rosołowych i sama przygotowuję bulion z włoszczyzny i kości drobiowych z kurczaków zagrodowych. Dodaję ziele angielskie i listek laurowy. Zalewam wszystko wodą i gotuję bardzo długo, żeby bulion był esencjonalny. Używam szybkowaru i gotuję 55 minut. Myślę, że bez szybkowaru

Posadzone i zjedzone