Zupa z dodatkiem jajka to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni chińskiej. Tradycyjnie do jej przygotowania używa się drobiowego bulionu lub rosołu, czasami dodatkowo zupę zagęszcza się skrobią kukurydzianą, obowiązkowo podaje ze sporą ilością szczypiorku. Jej przygotowanie jest niezwykle proste, a jedynym sekretem głębokiego i wyrazistego smaku jest tu solidne doprawienie. Świeży imbir, cynamon, nasiona kopru i anyż przeobrażą zwykły
Even Better FoodOpis: Roladki drobiowe to znakomity sposób na przygotowanie pysznego dania mięsnego z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Składniki: 4 plasterki mięsa z piersi kurczaka 8 dużych plasterków gotowanej szynki 200 g zielonej fasolki szparagowej Kawałek świeżej papryczki chilli 2 ząbki czosnku 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek Olej rzepakowy do smażenia Sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początku fasolkę szparagową
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneosoby : ryż do risotto – szklanka , może byc też zwykły kawałek świeżego brokuła 1/2 papryki , najlepiej cienkościennej , spiczastej 1 cebula 1 łodyga , selera naciowego 2 kostki rosołowe drobiowe lub rosół 1 szklanka , białego wina pół-wytrawnego 2 ząbki czosnku 3 łyżki startego parmezanu sól , pieprz do smaku oliwa z oliwek pozostałe : 4 piersi z kurczaka ( jedna na osobę ) 4 łyżki
Ogrodnik w podróżyIdealna na zimowe dni. Składniki 400 g fasoli flażoletki w puszce 50 ml oliwy z oliwek 1 cebula 1 główka czosnku 100 ml wina malaga 1,2 l bulionu drobiowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki mielonego kminku natka pietruszki pieczywo sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G KitchenZapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 10 przepisów. Marzena Gulasz drobiowy z plackami ziemniaczanymi Kasia Ciasto herbaciane indyjskie Joanna Gofry drożdżowe z jajkiem sadzonym, boczkiem i pieczarkami Anna Kiszone cytrusy Diana Owsianka nocna toffi z krówkami Magdalena Indyk w pięciu smakach Dorota
Magiczne Życie Martyżołądki indycze , naprawdę świetnie smakują , osobiście uwielbiam je Składniki : 0,5 kg żołądków indyczych 1 marchewka 1 szklanka mrożonego , zielonego groszku 6-7 pieczarek 1 cebula 3 kostki rosołowe drobiowe ( lub 2,5 l rosołu ) 2,5 l wody sól , pieprz do smaku Żołądki staranie oczyszczamy i płukamy . Wkładamy do garnka , zalewamy wodą . Dodajemy obraną i pokrojoną marchewkę , posiekana drobniutko
Ogrodnik w podróżySKŁADNIKI: 0.5 kg kiełbasy np. Drobiowej 1 por 3 garście jarmużu 1 50 ml przecieru pomidorowego Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Kiełbasę kroję w plastry grubości ok 0.5 cm. Na patelnię wlewam olej i smażę kiełbasę na rumiano, następnie dodaję drobno pokrojony por i jarmuż. Mieszam i smażę ok 1 min. Dodaję przecier pomidorowy, sól
Gotowanie Patkioraz wołowinie. Gotuje się dość długo, ale efekt końcowy jest wart tego czekania. Składniki: * jeden średni kurczak (około 1.5kg) (bez piersi) * 500g wołowiny * 1 cebula * 6 drobiowych wątróbek * 2 średnie marchewki * 1 duża pietruszka * 1 liść laurowy * wegeta, pieprz * woda * makaron do rosołu Kurczaka myjemy i porcjujemy. Grzbiet, udka oraz skrzydełka wkładamy do dużego
Klasyka GotowaniaKotlety przygotowane z mięsa drobiowego z indyka oraz marchewki, to pyszny sposób na odczarowanie nudnych mielonych 😜 Są delikatne, soczyste oraz tak pełne smaku, że z pewnością wejdą na stałe do Waszego menu! 😊 6 szt.: * mięso z udźca indyka- 220 g (ew. pierś) * marchewka- 100 g (1 większa) * cebula- 1 mała * czosnek- 2 ząbki * kasza manna- 3 łyżki * posiekana natka pietruszki
Kraina Miodem Płynącarisotto: – 150 g ryżu arborio – 70 g brązowej soczewicy – 150 g kukurydzy – 1 mały por – 2 łodygi z selera naciowego – 350 ml bulionu drobiowego – 2 łyżki masła
Kuchenne WariacjeZawsze na wigilię galaretę robi mój tatuś, tym razem i ja chciałam spróbować. Wyszła super jestem z siebie dumna . Tym samym sposobem robiłam również drobiową, oczywiście zamiast ryby z dodatkiem mięsa z indyka i kurczaka. Na wywar : 2 średnie cebule 1 por 1/2 średniego selera 1 pietruszka 2 marchwie liść laurowy 2-3 ziarenka pieprzu 2-3 ziarenka ziela angielskiego
Mam apetyt na ...Zupa krem jest elegancka w swej prostocie. Wystarczy zwykły talerz, bulionówka lub kubek np. emaliowany i prezentuje się na prawdę dobrze. Kartoflanka jest sycąca i rozgrzewająca. ~~SKŁADNIKI~~ bulion drobiowy 2 l. ziemniaki duże 5-6 szt. korzeń selera 1/2 sztuki korzeń pietruszki 1 sztuka cebula 1 sztuka czosnek 3 duże ząbki suszona natka pietruszki 2 łyżki udka
Kuchnia Paulettesciepłej wody 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek Dodatki: 200 ml ketchupu 1 mała cebula 100 g szynki drobiowej 250 g sera mozzarella 100 g pikantnego sera (np. cheddar) 1/2 łyżki suszonego oregano W odmierzonej ilości ciepłej (ale nie gorącej) wody z cukrem rozpuszczamy drożdże, dodajemy łyżkę mąki. Odstawiamy na około
Smaki Na Talerzusię jej nazwa... Wiem jedno - warto ją przygotować! Koniecznie sami spróbujcie! 250g makaronu (najlepiej typu: kolanka, muszelki, rurki) 250g opakowania mrożonej marchewki z groszkiem 200g kiełbasy (najlepiej drobiowej; może być nawet mortadela) 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 ogórek kiszony 1 cebula (mała) 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pęczka natki pietruszki/koperku Dodatkowo: majonez + jogurt naturalny
Di gotujeGolonka to ulubione danie wielu z nas szczególnie uwielbiają panowie, myślę ze panie też. Z myślą o nich przygotowałam golonkę indyczą mniej kaloryczną od wieprzowej. Tradycyjnie do wieprzowej czy drobiowej piwo musi być. Golonkę podałam z piwem niemieckim pilsnerem. Składniki · 3 golonki z indyka · 1 łyżeczka rozmarynu
Kulinarne pyszności Molki