jako obiad rodzinny , jest dla tych co dbają o linie , i dla tych co lubią sobie dobrze zjeść , ale to już według uznania Państwa . Składniki 300 dag mięsa drobiowego mielonego 1 duża cebula pęczek kopru świeżego bądź suszonego 2 jajka 1 kubek jogurtu greckiego sól pieprz czarny 1 puszka pomidorów z puszki
Mój SmakRobię go od wielu lat i 2 przygotowane keksówki znikają w mgnieniu oka. Wiem, co jem, wiem czym karmię swoją rodzinę. Pasztet można zrobić z szybki, schabu, karkówki, mięsa drobiowego. Tak na prawdę sami decydujemy jakie mięso się w nim znajdzie. Ważne by nie było go więcej niż 2 kg (łącznie – połączonych mięs), bo na 2 kg jest
MojaQchnia.plselera kawałeczek pora łyżka natki pietruszki łyżeczka warzywka np takiego bez soli 4-5 łyżek kaszy jaglanej 2 łyżki kaszy manny ( lub jedna ) 1/3 kostki rosołowej lub np. bulionu drobiowego od Krakusa sól, pieprz do smaku 1. Warzywa oprócz selera i pora, ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wrzucamy na gotującą się wodę i dodajemy od razu warzywko, kostkę rosołową
Gotowanie...to proste !kurczakiem podawana jest ze specjalnymi ciasteczkami (przygotowanymi z ciasta śniadaniowego, na które przepis znajdziecie tutaj). My obcinając kalorie podajemy są samą. Składniki: ok. 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego ok. 0,5 kg gotowanego kurczaka podzielnego na mniejsze kawałki (najlepiej wzdłuż włókien) 4 łyżki masła lub oliwy 1 cebula – posiekana o,5l mleka – można zamienić na kremówkę
Pociąg Do Kuchniprostokątne opakowania serka topionego śmietankowego (łączna waga 300 g, u mnie Hochland ); 150 ml słodkiej śmietanki UHT 12 % (w kartoniku, takiej jak do kawy); 1,5 l bulionu drobiowego (u mnie 1,5 l gorącej, przegotowanej wody + 1 łyżka domowej vegety ); 1 średnia cebula; 1 łyżka oleju; 2 ząbki czosnku; 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki w proszku; 1/2 łyżeczki
Gospodyni Miejskaniedźwiedzi 2 łyżki włoszczyznę obraną w rozdrabniaczu rozdrobnić, wsypac do garnka, wlać wodę, dodać ziele angielskie i liście laurowe wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki, poszatkowaną kapustę białą, kostki rosołowe drobiowe, zagotować gotować do miękkości ziemniaków, pod koniec gotowania dodać kucharka, papryki, pieprz ziołowy, czosnek granulowany na koniec wsypać czosnek niedźwiedzi - zupa jest pyszna, aromatyczna, lekka.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękuchniach Kuby, Jamajki i Karaibów. Dodatki smakowe mogą być różne. Podstawą jest jednak ryż i fasoli, zwykle czarna. Ja podaję wersję wegańską, ale ryż można ugotować na bulionie drobiowym. Tak przygotowany ryż może być samodzielnym daniem albo dodatkiem do dania głównego. Składniki (na 3-4 porcje): 200 ml ryżu kora cynamonu 450 ml wody puszka czarnej fasoli dymka pół
Weekendy w domu i ogrodzieKolejna zupka..prosta i szybka do zrobienia..przepis znaleziony gdzieś w necie. bulion warzywny lub drobiowy 4 ziemniaki biała część pora mała puszka groszku zielonego [ ja dałam groszek mrożony] 3 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz 1 łyżeczka cukru (nie dalam) 2 żółtka około 1 szkl. śmietany koperek Bulion zagotować,dodać ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę, pora pokrojonego
Moje domowe kucharzenieobiad czy kolację. Zapakuj w lunchbox do pracy - drugiego dnia też smakuje super! Szczególnie polecam, jeśli jedzą z Tobą dzieci :) Dzieci (z reguły) lubią dania z mięsem drobiowym, lubią również ziemniaki, a dodatek marchewki sprawia, że całość nabiera lekko słodkiego posmaku oraz wzrasta wartość odżywcza posiłku. Możesz w ten sposób również marchewkę przemycić, jeśli akurat dziecko jej nie lubi
Kolorowy Przepisowniksię mozzarellą. Krokieciki są delikatne i chrupiące. Prezentują się elegancko. Można podawać je do obiadu jak i potrawa na imprezowym stole. ~~SKŁADNIKI~~ Na ok. 10 sztuk: filety drobiowe 3 sztuki jajko 1 sztuka kasza manna 2 łyżki bułka tarta 3 łyżki sól 1/2 łyżeczki pieprz 1/2 łyżeczki cebula 1 sztuka olej do smażenia szpinak mrożony rozdrobniony brykiet Hortex
Kuchnia Paulettesnajważniejsze są zdrowe !! Gdyby ktoś raz spróbował takich pyszności już nigdy by nie chciał jeść wędlin ze sklepu ! Składniki : 1 kg wątróbki z indyka ( może być drobiowa ) 1 kg mięsa wieprzowego ( karkówka, łopatka ) 1 kg słoniny 8 dkg kaszy manny 1,5 g mielonego imbiru 1,5 g mielonej gałki muszkatołowej sól pieprz mleko Sposób wykonania
Przepisy i porady kulinarneSkładniki (na 1 porcję) - łyżeczka oleju (ok. 5 g), - pół cebuli (ok. 35 g), - 1/4 papryki (ok. 38 g), - 3 pomidorki koktajlowe (ok. 60 g), - kabanos drobiowy Konspol (ok. 28 g), - 2 jajka (ok. 100 g), - 2 łyżki szczypiorku (ok. 16 g). Sposób przygotowania 1. Szklimy na oleju drobno pokrojoną cebulę. 2. Do cebuli dodajemy paprykę pokrojoną w paski, pomidorki
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachduża marchew 1 pietruszka 1 mały seler korzeniowy 1 por (biała część) 1 pomidor malinowy 100 g pieczarek 2 ziemniaki 1 cebula 1 łyżka masła 1,5 l rosołu drobiowego 3 łyżki kaszy pęczak 1/4 główki kapusty włoskiej sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kroimy w 2 cm kostkę. Marchew, pietruszkę
R'n'G Kitchenpartiach wrzucamy szpinak. Podsmażamy, aż listki szpinaku zwiędną i znacząco zmniejszą objętość. Często mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po ostudzeniu wykładamy na deskę i siekamy. Mięso drobiowe (bez skóry) i wołowe (jeśli używamy) mielimy w maszynce, wykładamy do miski i dokładnie mieszamy z pokrojonym szpinakiem oraz sosem sojowym, solą i pieprzem. SOS : Grzyby wkładamy do garnka, zalewamy
cool and mintyłyżką wykładamy porcje ciasta i formujemy kotleciki. Smażymy z obu stron na złoty (złotoczerwony?) kolor. Wyjmujemy na talerz z ręcznikiem papierowym. Zobacz też mój przepis na Ryżowo-marchewkowe kotleciki drobiowe
Kolorowy Przepisownik