domowy syrop - 2953 przepisów (strona:89/197)

Bułeczki hamburgerowe 139

Czas czytania: 2 min Ostatnio na blogu pojawiło się sporo przepisów na burgery , do których najlepsze są domowe bułeczki hamburgerowe. O tym, że domowe bułki są

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb pszenny szybki 137

Czas czytania: 2 min Chleb pszenny szybki to przepis, który powinien spodobać się wszystkim miłośnikom domowego pieczywa. Przepis jest naprawdę bardzo szybki do przygotowania i nie

SprawdzonaKuchnia.pl
Koreańskie sushi, czyli kimbap z grzybami portobello 214

podniebienia także na domowej imprezie. Polecam Składniki (5 rolek): Ryż: 1 szklanka surowego ryżu do sushi 1 łyżeczka oleju sezamowego 1/2 łyżeczki soli Marynata do grzybów: 2 łyżki oleju 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka klasycznego sosu BBQ 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku 1 łyżeczka papryki wędzonej w proszku 1 łyżka syropu z agawy(...)zawijamy w ciasno upakowaną rolkę. Jeśli nie macie maty – nic straconego! Dłońmi też można zwinąć całkiem zgrabny kimbap Gotowe rolki kroimy na mniejsze kawałki i podajemy w czasie domowego lunchu lub imprezy Można też całą rolkę zawinąć w folię aluminiową, żeby zapobiec wyschnięciu i zabrać ze sobą na lunch do szkoły/pracy lub zachować ją do późniejszego spożycia. Polecam

Lamarida.pl
Bezglutenowy chleb, bez gotowych mieszanek, bez gumy ksantanowej 230

zdrowie. Idealnie byłoby gdyby był na zakwasie bezglutenowym, jednak nie mam jeszcze takiego zakwasu, jak tylko taki wychoduję, podzielę się z wami takim przepisem. Przepis pochodzi z książki Chleb domowa piekarnia Piotra Kucharskiego. Składniki na dwa chleby forma 30×12 cm. 120 g ziaren siemienia lnianego 200 g mąki kukurydzianej 350 g mąki z surowej, niepalonej Kaszy gryczanej(...)gryczanej 120 g płatków jaglanych 160 g pestek dyni i słonecznika 400 g ciepłej wody 500 g wody gazowanej 8 g drożdży instant 2 łyżeczki soli 1-2 łyżeczki syropu klonowego lub innego słodzidła 3 łyżeczki czarnuszki 3-4 łyżki oliwy z oliwek Siemię lniane zalać wodą, tylko do pokrycia, zagotować, gotować 15 min na małym ogniu. Wystudzić, zmielić

moj przepis na
Granola z dynią 228

spodziewali. Do domowej granoli zapałałam żywym uczuciem jakoś na początku tego roku, i nie mogę odmówić sobie uzupełniania mojego pięknego słoja (który tylko w tym celu zakupiłam) coraz to nowymi mieszankami. Tym razem, oczywiście, postawiłam na dynię. Płatki owsiane wymieszałam z dyniowymi pestkami i orzechami włoskimi, a do musu z dyni dodałam aromatyczne przyprawy i nieco syropu klonowego (w końcu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowa frużelina z aronii 314

Frużelina to nic innego, jak owoce w gęstym, aromatycznym syropie. Wyglądem przypomina trochę kisiel, ale jest o wiele lepsza! Zapewne kojarzycie ją z nadmorskich miejscowości, gdzie ludzie tonami kupują gofry właśnie z frużeliną, czy to wiśniową, czy jagodową. Jest moim ulubionym rodzajem przetworów. Idealna do wszystkiego - ciast, deserów, omletów, budyniu, a nawet do jedzenia prosto ze słoiczka. I co najlepsze(...)zakochacie się w nich, tak samo jak ja. Dlaczego warto? O cennych właściwościach aronii możecie poczytać w poprzednim   przepisie na sok z aronii . Jednak, co jest dobrego w domowych przetworach? Ano to, że wiesz, co jesz! Zdrowe jedzenie, to jedzenie naturalne, bez barwników, konserwantów, ulepszaczy i innej chemii. Mamy więc pewność co do składu naszych przetworów. Ich robienie owszem

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Lemoniada ogórkowa 511

Pyszna, domowa lemoniada ogórkowa z cytryną i miętą, to świetny i prosty sposób na orzeźwienie i nawodnienie podczas upalnych dni. Do przygotowania szklanki świeżego napoju ogórkowego

Kuchnia Na Wypasie
Lody jagodowe na patyku 227

takie dni nie ma lepszego deseru niż domowe lody. Dziś polecam Wam pyszne i szybkie w przygotowaniu lody jagodowe na patyku. Minimalna ilość składników, a jaki pyszny efekt. Cała moja rodzina je po prostu uwielbia. U nas takie lody królują nie tylko latem. W mojej piwnicy zawsze mam zapas różnych owoców w syropie i przygotowuję takie lody, gdy tylko najdzie

Słodkie okruszki
Kluski z makiem 220

własnej masy makowej (a to co domowe – najlepsze, podkreślam to zawsze!:), ja jednak na razie nie odważyłam się, m.in. z braku czasu, ale wszystko przede mną! SKŁADNIKI : (na 2-3 porcje) 150 g makaronu kokardki (włoskie farfalle, czyli motyle) 300 g gotowej masy makowej, u mnie HELIO opcja: łyżeczka miodu lub syropu, np. z agawy, klonowego opcja: garść suszonej

Zasmakuj Kuchni
Najlepszy mazurek pomarańczowy – przepis staropolski 176

który pochodzi z książki Aliny Gniewkowskiej pt. „ Domowa kuchnia. Skarbczyk kulinarny potraw mięsnych, jarskich, ciast, marynat i ważniejszych sekretów gospodarskich (Kijów, 1017): Mazurek pomarańczowy – przepis staropolski „Ugotować w wodzie 3 pomarańcze, nakłuwszy je w kilku miejscach; gdy będą miękkie wyjąć z wody, a po wystudzeniu pokrajać w plastry i podsmażyć lekko w syropie. Zrobić ciasto kruche z funta mąki, pół

Kate's Kitchen
Batoniki owsiane 156

godzinie chłodzenia możemy cieszyć się smakiem domowych batoników. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki ziaren (słonecznik, dynia) 0,5 szklanki suszonych owoców – użyłam wiśni 2 łyżki masła 4 łyżki miodu Masło mieszamy z miodem, podgrzewamy i mieszamy do całkowitego połączenia. Płatki owsiane, ziarna i suszone owoce mieszamy, zalewamy gorącym syropem, mieszamy łyżką. Ciepłą mieszankę ugniatamy ręką, by syrop

Gotowanie i blogowanie
Czereśnie Sauté i książka „W mojej francuskiej kuchni” Susan Herrmann Loomis 247

zwyczaje, tradycje, a także swoją miłość do domowych posiłków. Zabiera nas w podróż do małego miasteczka, w którym mieszka i opisuje codzienne przygotowywanie posiłków przez Francuzów od przyzwyczajeń zakupowych, po wystrój ich kuchni, potrawy, wspólne spędzanie czasu przy wybornych, ale prostych potrawach jak np.: Kiełbaski w pomidorach na złocistym ryżu, gruszki w syropie, omlet ze śmietanką i ziołami. Pokazuje

Mała Cukierenka
KAPUŚNIAK Z POMIDORAMI I CHORIZO 210

cienkie plasterki 2 l gorącego domowego bulionu/wywaru z warzyw/wody 2 marchewki starte na tarce o dużych oczkach 5 ziemniaków pokrojonych w kostkę 1 szklanka pokrojonych świeżych pomidorów  (bez skóry) lub pomidorów z puszki 1 pietruszka starta na tarce o dużych oczkach 1 duża cebula pokrojona w drobną kostkę 1 łyżka syropu klonowego lub miodu lub cukru 1 płaska łyżeczka

cool and minty
Ciasto św. Jakuba 507

W pierwszej kolejności ciasto urzekło mnie swoim wyglądem. Chociaż jest przy nim trochę pracy, naprawdę warto! Jest i pyszne i efektownie się prezentuje na stole!Składniki

Kuchnia domowa Ani
Marynowana dynia a la ananas (bez octu) – przepis krok po kroku 330

gotującego się syropu wrzucamy dynię i gotujemy, aż zacznie się robić szklista. 6. Gorącą dynię wraz z zalewą, przekładamy do wyparzonych słoików, dobrze zakręcamy i stawiamy do góry dnem, aby zakrętki się zassały. 7. Tak przygotowane słoiki pozostawiamy do wystygnięcia. Możemy je również zapasteryzować (mój ulubiony sposób na pasteryzowanie przetworów podałam w przepisie na domowy ketchup ). I to już wszystko

Okiem Blondynki by McBlondi

Proponowane wyszukiwania