Kapuśniak z kiszonej kapusty to raczej danie rozgrzewające, więc typowo jesienno-zimowe. a, że za oknem w Walii właśnie pogoda bardziej jesienna niż letnia, więc zachciało
Walijskie PichcenieDziś spróbowałam zrobić ciasto na tortille, zawsze kupowałam gotową i szłam na skróty, nigdy nie sądziłam że aż taka różnica w smaku, domowa 100 razy lepsza
Dziś Ja gotujePasta z zielonego groszku, pomysł na dodatek do pieczywa Ostatnio koleżanka zapytała mnie w pracy, czy robiłam może kiedyś pastę do chleba z zielonego groszku ? Ona
Kuchnia na wzgórzuWiem, że znienawidzą mnie za to wszyscy wegetarianie, ale ja po prostu uwielbiam pasztet. Taki tradycyjny, dość ciężki. Pasztet konkret. Takiego pysznego, domowego pasztetu nie kupicie
Mieszam w GarnkuBo był piątek i czasami dobrze odstawić na bok mięso. Bo mój mąż uwielbia. Jest szybka, tania i w zasadzie wszystko można tutaj wrzucić. Zawsze
Szybko Tanio SmacznieNo i znowu piekę chlebek, akurat wiosna idzie chce się po prostu chce. Nie wiem jak u was jest...... my kochamy wypieki domowe, a chlebuś przede
Różowa kuchniaSmaczny zamiennik sklepowej wędliny. Piekłam w garnku rzymskim, może wyszedł odrobinę za suchy, ale cienko pokrojony jest bardzo dobrym dodatkiem do chleba. Polecam. Przepis ze
Stare GaryDomowa pieczeń rzymska Prawdziwy rarytas dla wszystkich mięsożerców. Taką pieczeń można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno, jako na przykład dodatek do kanapek. Pokrojona na gorąco w grube plastry i podana z ciemnym sosem będzie idealna jako danie obiadowe, natomiast po wystygnięciu, doskonale sprawdzi się jako obkład do chleba w postaci cieniutkich plasterków. Podczas pieczenia z mięsa wytapia(...)pieczemy przez 1 godzinę (piekłam z termoobiegiem) *** *** Pieczeń możemy serwować zarówno na ciepło jak i na zimno *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: Pieczeń rzymska z cukinią w cieście francuskim Artykuł Domowa pieczeń rzymska pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemcałym chaosie próbował pracować zdalnie z domu, żeby zarobić na chleb dla rodziny). Bo nie czarujmy się, zarówno uczeń z początkujących klas (a może i starszych też) szkoły podstawowej jak i przedszkolak wymagają nadzoru i pomocy dorosłej osoby. I to nie tylko w przesłaniu nauczycielowi skanu zrobionego zadania domowego, ale przede wszystkim w dopilnowaniu jego wykonania i przygotowaniu do lekcji
Lamarida.plchrzanem Zakwas na biały barszcz Aksamitny krem z selera Żurek na domowym zakwasie Zakwas na żur na mące razowej pszennej Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Rosół z kaczki Zakwas na żurek Zakwas na czerwony barszcz Zakwas żytnio-owsiany na wielkanocny żurek Pieczywo Świąteczny chlebek cytrynowo-rozmarynowy Najprostszy chleb żytni na zakwasie Chleb pszenno-żytni z prażoną mąką Chleb litewski Kaszubski
Kulinarne przygody Gatitypotrzebny. Wszystko, czego brakuje do szczęścia, to pajda dobrego chleba... Przepis z bloga Turcja od kuchni . Składniki: (na okolice 3-4 porcji, zależnie od apetytu i wybranych dodatków) szklanka kaszy bulgur, umytej na sicie cebula duża czerwona papryka, lub 1 1/2 mniejszej 1/2 szklanki wczesniej ugotowanej ciecierzycy (domowej, lub puszkowanej) 1/2 szklanki wcześniej ugotowanej zielonej soczewicy (domowej
Lejdi of the housewielu latach doświadczeń doszłam do wniosku, że starannie przygotowane domowe nuggetsy, miniaturowe falafelki, tuńczykowe, lub serowe wrapy i muffinki to jedno, a gusta przypadkowej grupy dzieci, to zupełnie co innego... Faworytami zawsze zostaj ą solone ziemniaczane misie i kupne herbatniki. Oraz najprostsze z najprostszych kanapki: na białym chlebie i z Nutell ą , albo serem, albo dżemem. Wszystko
Lejdi of the housesosik podałam z kaszą bulgur i ogórkami z czosnkiem z domowych przetworów. składniki: 800 g żołądków drobiowych, u mnie z kurczaka 300 g pieczarek 1 łyżka masła 1 duża cebula 2 listki laurowe kilka kulek angielskiego ziela sól,pieprz garść posiekanej natki pietruszki ok 1,5 l wody chleb do zagęszczenia sosu ( miąższ bez skórki ) Żołądki dokładnie oczyścić, pokroić
Monia miesza i gotujeRzadko kupuję pieczywo. Nie jadamy w domu dużo chleba. Jednak, gdy już skusimy się na piekarniane wypieki, niemal przy każdej wizycie w piekarni, mój starszy Syn prosi bym kupiła mu do szkoły przysmak czosnkowy. Czasem daję się namówić a czasem nie. W końcu zdecydowałam się na domowy wypiek. Metodą prób i błędów powstał mój przepis na domowy przysmak czosnkowy :-) Ciekawa
AniaGotuje.plkolejce kilkanaście osób czekało). Na miejscu kupicie domową oranżadę imbirową. Po 17 możecie zjeść sycące risotto. Ja spróbowałam klasycznej owsianki przygotowanej na wodzie i organicznym mleku, na wierzchu sos karmelowy, świeże jabłko i pieczone migdały. Pyszne! http://groed.com Smørrebrød To nic innego jak kanapki z żytniego chleba. Też prosto i konretnie – bo tego „obkładu” to jest całkiem
Szybko Tanio Smacznie