domowy chleb - 5671 przepisów (strona:268/379)

Dżem truskawkowy z automatu 146

Mam trochę wolnego czasu i robię porządki ze zdjęciami i znalazłam dżem z truskawek , który robiłam oj dawno temu, bo chyba w zeszłym roku a może

Moje domowe kucharzenie
Domowe paluszki rybne czyli Srodowe Rybki odc.57 224

Robiłam już kilka razy paluszki rybne w domu. Niestety zazwyczaj wymagały sporo wysiłku.  W ubiegły weekend powstały, wg przepisu z czerwcowej KUCHNI, paluszki szybkie w

Dzieje kuchennej Wiewióry
Razowe rogale z cynamonowo-migdałowym nadzieniem czyli Niedzielne Śniadanie odc.32 184

Sobota zapowiadała się całkiem inaczej, miała być podróż w sielskie anielskie miejsce, ale moje zdrowie pokrzyżowało trochę plany. Było równie intensywnie i miło ale jednak całkiem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Śniadaniowe tosty z sosem paprykowo czosnkowym 186

Chleb tostowy + sos Reypol + ser cheedar Proste?  Banalne! 5 min przygotowań, 10 min w piekarniku. Chcecie wiedzieć jaka była moja reakcja po otwarciu słoiczka z sosem Reypol ? Byłam pozytywnie zaskoczona. W słoiczku widoczne są kawałki papryki, dokładnie tak jak w domowych sosach paprykowych. Fajnie, że sos nie jest gładki. Co do smaku. Co tu dużo pisać, etykieta

Rusty Fork
Zdrowe pierniki pełnoziarniste 160

szklanka mąki żytniej do wypieku chleba (plus mąka potrzeba przy wałkowaniu ciasta) 0,5 szklanki otrębów pszennych 0,5 szklanki płatków owsianych firmy Kupiec 1 łyżeczka sody 0,5 szklanki płynnego miodu 2 łyżki oliwy z oliwek opakowanie przyprawy do piernika (25g jednak najlepiej zrobić domową przyprawę) 1 jajko 2 łyżeczki kakao około 1 łyżki stewii (jednak najlepiej spróbować

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zakwas na barszcz czerwony 171

już ostatni moment na przygotowanie domowego zakwasu buraczanego na wigilijny barszcz. Składniki: 1,5 kilograma niedużych buraków czerwonych ok. 2 litry wody 2 płaskie łyżki soli kilka ząbków czosnku 2-3 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu kilka ziaren jałowca kromka razowego chleba na zakwasie żytnim Buraki obrać, pokroić w średniej wielkości plastry i ułożyć w szklanym

Czerwień i błękit
Kolorowa mozaika wieprzowa 134

Pogoda jest jaka jest i trzeba sobie czasami poprawić humor kolorową potrawą. Ja wpadłam na pomysł aby zrobić kolorową mozaikę wieprzową jako wędlina do chleba na

Ewa w kuchni
Schab w galarecie 182

Schab w galarecie to smaczna i łatwa w przygotowaniu przystawka, jednocześnie doskonała alternatywa dla sklepowych wędlin i tradycyjnych, bardzo kalorycznych "zimnych nóżek". Dodatkowo bardzo dietetyczna "domowa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Back to school - Tosty trójkąty 124

Dzisiejsza propozycja to najlepsze tosty czyli z szynką i serem. Dla mnie mega! I na szybkie śniadanie dla dzieci na pewno też! Składniki : *chleb tostowy * kilka

Magiczne Życie Marty
Domowe bułeczki ze słonecznikiem 154

Szybko się robi te bułeczki i szybko znikają. My lubimy takie świeże na śniadanie i do pracy, są najlepsze z masłem. Zachęcam do pieczenia. Domowe bułeczki

Moje Małe Czarowanie
fasolka szparagowa zapiekana z boczkiem 186

składniki: 1000 g fasolki szparagowej 100 g boczku 100 g sera żółtego 1 cebula 1 łyżka maki 200 ml mleka 3 łyżki masła 2 kromki chleba

Domowy Smak Jedzenia
Do wyboru do koloru ale na "Słodko". 145

Weekend obfitował w pyszności. W tym w słodkości prosto z mojej nowej zdobyczy. Miałam to szczęście, że wygrałam książkę Liski ("Słodkie") w szybkim konkursie na jej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sycąca zupa z soczewicą i dynią 115

czekać. Proste, aromatyczne i sycące danie. Możecie jeść z chlebem, grzankami lub samą. Możecie zupę z soczewicy zblendować na gładki, gęsty krem lub też tak jak ja pozostawić warzywa w kawałkach. Nie wiem jak wy, ale jesienią i zimą naprawdę lubimy zupy. I brak czasu nie jest wymówką do przygotowania domowej zupy. W ostateczności wystarczy mrożonka, którą wrzucamy do garnka

Mieszam w Garnku
TRADYCYJNY ZAKWAS NA ŻUR, ŻUREK I BARSZCZ BIAŁY 441

zmieniony, bo i co tu zmieniać? ;) Jak zrobić domowy zakwas na żurek szybko i prosto, według tradycyjnej receptury - sprawdzony przepis. fot. Moja Książka Kucharska SKŁADNIKI : 1/2 szklanki mąki żytniej pytlowej (dziś typ720) 1/2 szklanki żytniej razowej 2-3 szklanki ciepłej, przegotowanej wody 3 ząbki czosnku skórka  żytniego lub razowego chleba na zakwasie (ew.) PRZYGOTOWANIE: Obie mąki wsypujemy do słoja

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania