domowy chleb - 5671 przepisów (strona:264/379)

Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem kiszonym, boczkiem i chlebem w sosie własnym. 228

polsku na niedzielę - czyli rozprawiam się z kuchnią polską i tradycyjnym domowym obiadem. Składniki: roladki: 4 plastry wołowiny (o grubości 1cm) (ligawy, rostbefu, udźca, mięsa na pieczeń) 4 plastry lub 50gram pokrojonego w kostkę boczku 2 średnie ogórki kiszone lub 4 malutkie kromka chleba razowego 4 małe płaskie łyżeczki musztardy miodowej albo 2 łyżeczki musztardy ostrzejszej np. sarepskiej łyżka tłuszczu

U Fiolki
Delikatna dwukolorowa chałka na jesienną nostalgię 191

mnie smakuje bardzo dobrze nawet bez dodatków. Przyznam jednak, że domowa konfitura z jagód leśnych stworzyła z chałką duet idealny. Ciasto miękkie, puszyste i dobrze wyrośnięte niczym nie ustępujące najlepszej drożdżówce i w 100% naturalne. Jeśli znudziły was tradycyjne kanapki bazujące na chlebie lub bułce, to polecam ten przepis. Ja akurat swoją chałkę piekłam na świeżych drożdżach, więc konieczne było

vaniliowoczekoladowa
bardzo smaczny chleb ze słonecznikiem 109

dziś przychodzę do Was z bardzo fajnym przepisem na chlebek.  Bardzo lubię piec domowe pieczywo, po pierwsze jest duuuużo zdrowsze, po drugie jaka satysfakcja :D Chlebek jest pulchny, nie kruszy się, ładnie się wyrabia, skórka jest chrupiąca, i ma w sobie dużo słonecznika-uwielbiam chleby z ziarnami, zwłaszcza ze słonecznikiem :-) Polecam i zapraszam do skorzystanie z przepisu SKŁADNIKI

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem kiszonym, boczkiem i chlebem w sosie własnym. 189

polsku na niedzielę - czyli rozprawiam się z kuchnią polską i tradycyjnym domowym obiadem. Składniki: roladki: 4 plastry wołowiny (o grubości 1cm) (ligawy, rostbefu, udźca, mięsa na pieczeń) 4 plastry lub 50gram pokrojonego w kostkę boczku 2 średnie ogórki kiszone lub 4 malutkie kromka chleba razowego 4 małe płaskie łyżeczki musztardy miodowej albo 2 łyżeczki musztardy ostrzejszej np. sarepskiej łyżka tłuszczu

Fiolka w kuchni
Żur na zakwasie owsianym 163

przygotowania i żaden sklepowy nie może się z nim równać. Ponadto przygotowanie domowego zakwasu to koszt mniejszy niż złotówka, warto więc przygotowywać go samemu. Po odstaniu wystarczy przelać go do butelki, zakręcić i przechowywać w lodówce. Zobacz również przepis na ----> Świąteczny żurek  chrzanem w chlebie , żurek na wywarze z wędzonego boczku , żurek , żytni zakwas na żur Żur

Moje Qulinaria
Pasta z wędzonej makreli 160

dlatego też gdy wracam w końcu do domu do męża i córci, mam ogromną ochotę na wszelkiej maści "domowe jedzenie." Stąd też mój kolejny przepis na domową pastę z makreli, którą wszyscy uwielbiamy.  W moim rodzinnym domu pastę według tego przepisu wykonywał zawsze mój Tato, była to jedna z nielicznych potraw, która wychodziła z kuchni spod ręki Taty(...)rybę widelcem, następnie wymieszaj dokładnie całość. Dopraw na końcu solą i pieprzem do smaku. Moja propozycja podania pasty - wybierz swoje ulubione grissini. Pasta świetnie smakuje też z różnymi rodzajami chleba, najlepiej grubo posmarowana. :) Smacznego

Garniec Magalie
Tosty ze szpinakiem i łososiem 134

Cześć! Te tosty podbiły serca domowników. Świeże i zielone z mnóstwem witamin. Polecam je na śniadanie jak i również  jako przekąskę na spotkania ze znajomymi

Pieprzyć z Fantazją
Naleśniki na tysiąc sposobów czyli Śniadanie ze Szkołą na Widelcu 185

Nie znam osoby, która nie lubiłaby naleśników czy placków innego typu. My sami mamy domowe środowe naleśnikobranie czyli tylko nasza tradycję. W każdą środę popołudniu robię

Dzieje kuchennej Wiewióry
koreczki z pastą rybną 167

Koreczki to nieodzowny element przyjęć. Na wykałaczkę można nabić dosłownie wszystko i w każdej kombinacji. Oprócz klasycznych koreczków z pomidorków często robię też mini kanapeczki na

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Karmelizowany rabarbar 151

Cały rok czekam na jego pojawienie się, a gdy już jest - to nie mam dosyć. Ze smutkiem żegnam ostatnie czerwone łodygi. Tak. Rabarbar! Tyle możliwości. I

Karczma Honorietty
masło miodowe 124

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 100 g masła 6 -7 łyżek miodu opcjonalnie dodatki: cynamon posiekane suszone owoce np. figi, śliwki, morele, rodzynki posiekane orzechy wykonanie: Miękkie

Domowy Smak Jedzenia
Paprykarz 134

Każdy ma taki smak, taką potrawę z lat dziecinnych, za którą tęskni. Sama odkryłam niedawno, że to paprykarz. Tak, ten słynny - Szczeciński. A wszystko za sprawą

Karczma Honorietty
Kuchnia macedońska - dobar apetit! 100

wierzchu zwykle znajduje się kilka oliwek. Sałatka szopska, Ajwar i domowe wino Wśród dań obiadowych dominują potrawy mięsne - co nam zupełnie nie przeszkadzało. Próbowaliśmy różnego typu kiełbasek, selsko meso i lokalnych potraw polecanych przez miejscowych. Na poniższym zdjęciu wątróbka oraz domowej roboty kiełbaska. W ramach przekąski warto sprawdzić smak domowego ajwaru - czyli pasty na bazie papryki, bakłażanów, cebuli, czosnku(...)krajach bałkańskich ajwar  podawany jest do grillowanych mięs i ryb lub jako pasta do pieczywa. Wątróbka i kiełbaska podane i ryżem Selsko meso,  po prawej stronie  chleb z kozim serem  Z klasyków kuchni macedońskiej należy spróbować tawcze grawcze - czyli duszoną fasolę z przyprawami i sarmę - gołąbki w liściach winogron.  Tawcze grawcze i sarma Będąc

psgotujemy
Wegańskie wrapy z humusem i warzywami 237

Wegańskie wrapy z humusem i warzywami to klasyczna tortilla w wegańskiej odsłonie. Głównymi składnikami jakie będą tu dominować to humus, warzywa i dresing z Tahini z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PASTA NA CHLEB Z SARDYNEK 117

chleba. Wyjątkowa pasta z sardynek z dodatkiem posiekanych oliwek, pomidora, świeżego kopru i szczypiorku. Pasta doprawiona chrzanem i śmietanką. Absolutnie pyszne smarowidło do chleba. Pasta z sardynek w oleju świetnie smakuje z podpieczoną na rumiano bułką wrocławską i plasterkiem świeżego ogórka. Pasta z sardynek przyrządzona w taki sposób jest naprawdę wyśmienita. Oto składniki i przyprawy na domową pastę z sardynek

Moja Książka Kucharska