dodatki do mięs - 1254 przepisów (strona:24/84)

Salsa ananasowo-paprykowo-nektarynkowa do mięs 203

Znakomity, słodko-kwaśny dodatek do pieczonych mięs czy ryb. Podałam go w towarzystwie sznycli z szynki wieprzowej, ryżu jaśminowego i surówki z kapusty z winegretem. Składniki: ½ świeżego ananasa (bez zgrubiałej części) 2 dojrzałe nektarynki lub brzoskwinie 1 czerwona papryka 1 cebula olej do smażenia - 2-3 łyżki szczypta imbiru 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska słodkiej papryki w proszku

Czerwień i błękit
Odkrywamy kalifornijskie wina II 136

zapachy toffi i wanilii, a następnie zaskakuje egzotycznymi nutami przypraw i melona. Wino wprost stworzone do rozmaitych połączeń z jedzeniem. Będzie pasować do ryb, risotto z kurkami, makaronów z dodatkiem śmietanowych sosów czy drobiu. Importer: Wine Avenue (Rohlig Suus Logistics SA) Marimar Estate, La Masia Chardonnay 2009 Region: Russian River. Do fermentacji trafiają tylko wyselekcjonowane i ręcznie zebrane owoce. Zbiór(...)Zinfandel, 2012 to bogaty i dojrzały Zinfandel. Ma miękkie aromaty, smaki dojrzałych jeżyn, pieprzu i czekolady. Okrągły garbnik z długim finiszem wykończonym ciemnym owocem. Do dań z dodatkiem kremowych sosów, duszonych mięs lub steka z sarny z dodatkiem zimowych warzyw korzeniowych. Importer:Wine Avenue (Rohlig Suus Logistics są) Seghesio Zinfandel 2012 Region: Sonoma Soczysty kalifornijski Zinfandel od słynnego producenta Seghesio

królestwo garów
Surówka z czerwonej kapusty 180

Smaczny dodatek do obiadu, mięs czy fast foodów w postaci surówki z czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki i cebulki. Zdrowy zastrzyk witamin w formie surówki. 1/2 główki czerwonej kapusty 3 cebule 2 marchewki 2 łyżki oleju Sól Pieprz Czerwoną kapustę ścieramy na tarce o średnich oczkach. Marchewki obieramy i również ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w drobną

VioletoweKucharzenie
Sos majonezowo – pomidorowy 95

który tym razem przedstawiam jest wykorzystywany jako dodatek do do mięs i sałatek - podobnie jak sos czosnkowy, który niedawno zaprezentowałam.  Jest wspaniałym dodatkiem do placka po cygańsku, ale to już inna „bajka”. Kiedyś na pewno pojawi się on na blogu. Składniki: Majonez Ketchup Sól, pieprz Ostra mielona papryka Wykonanie: W miseczce umieszczamy po tyle samo majonezu i  ketchupu

Smaki Ewy
Jabłka suszone. Chipsy z jabłek. 375

jabłkowy ,  przepis na domowy mus jabłkowy ) Dziś zapraszam na jabłka suszone, takie suszone jabłka sprawdzają się jako tzw. witaminowa przekąska np. zamiast niezdrowych chipsów, doskonały dodatek do pieczonych mięs... nadają zupełnie innego smaku , bardziej intensywnego i aromatycznego niż świeże. I wreszcie jako świetny dodatek do wigilijnego kompotu z suszonych owoców... u nas .. zwanego kompotem z pieczek. Polecam :) Składniki - jabłka

Kuchnia z widokiem na ogród
Żeberka w glazurze z sosu Jack Daniels 274

flavor Smokey”. Do tej pory wykorzystałam go w trzech potrawach: burgerach, żeberkach i jako marynatę do piersi z kurczaka. Sosu można używać zarówno jako glazurę, jak i jako dodatek do grillowanych mięs, w każdej roli spisuje się idealnie. Sos jest bardzo „dymny” w smaku i zdecydowanie czuć w nim dodatek whiskey. Naprawdę polecam. Żeberka w glazurze z sosu Jack Daniels

Mania Gotowania
Pasztet 120

każde święto piekę pasztet z dodatkami które charakteryzują dane święto. Dzisiaj zrobiłam mój Świąteczny pasztet. 1 dzień Świąt będzie pod jego znakiem Według mnie pasztet nie zależy od mięs tylko od dodatków . Upewniłam się w tym gdy moja szwagierka zaczęła prace w renomowanym sklepie , w takim dla wyższej półki klientów. Przyjeżdżali specjalnie po pasztet z dzika ,zająca

Eli Gotowanie
Sos koperkowy na gorąco 241

koperkowy podawany na gorąco jest niezastąpionym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs, ale ja bardzo lubię go również jako dodatek do kotletów warzywnych, albo ryżu z warzywami. Składniki: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 500 ml zimnego bulionu (może być z kostki) 1 pęczek posiekanego koperku 150 ml śmietany (18%) szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka

Trzeci talerz
Peperonata 151

Peperonata to bardzo smaczne danie kuchni włoskiej, idealne jako dodatek do delikatnych mięs. Można je przygotować o każdej porze roku i zjeść na ciepło w chłodniejszych miesiącach , jak i na zimno, kiedy doskwiera upał- choćby jako dodatek do popularnej bruschetta, zamiast pomidorów. Peperonata jest tak dobra, że w niektórych regionach Włoch , podaje się ją również jako sos-dodatek do makaronu

Z Kuchni Do Kuchni
Nadziewane pieczarki z grilla + film 191

Pieczarki z grilla to lekka i smaczna przystawka idealna jako dodatek do grilowanych mięs i ryb.   Danie jest mało pracochłonne i bardzo proste w przygotowaniu, można je podać jako samodzielną przekąskę na gorąco lub na zimno również jako dodatek do obiadu. składniki na 4 porcje 8 dużych pieczarek 150 g sera żółtego mały pęczek natki pietruszki 2 łyżki

Smakowite Dania
Ajvar - pasta z papryki i bakłażanów 124

Ajvar, czyli pasta z papryki i bakłażanów, na całych Bałkanach jest niezastąpionym dodatkiem do pieczonych mięs. Doskonale sprawdzi się jednak także na kanapkach z wędliną czy serem - zamiast ketchupu. W sieci znajdziecie wiele przepisów na ajvar, różniących się zarówno proporcjami papryki i bakłażanów, jak i dodatkami do pasty. Mój ajvar jest mocno paprykowy, z wyraźnym posmakiem ziół, ale radzę

W SMAK
Jak zadbać o linię? Chrupkie pieczywo Tovago. 143

zdrowej, lekkiej kromki np. w towarzystwie ulubionych warzyw. Drugie pieczywko Tovago, po które warto sięgnąć to wersja kukurydziano-gryczana . Chyba wszyscy znamy smak kaszy gryczanej. Tradycyjnie stanowi ona dodatek do sosów, mięs. Kasza gryczana to samo zdrowie. Dzięki wysokiej zawartości dobrze przyswajalnego białka, witamin z grypy B oraz szerokiej gamy mikro- i makroelementów, kasza gryczana stanowi ważny element diety osób

Słodkie okruszki
Domowe przetwory. Śliwki w occie. Śliwki marynowane 123

Marynowane owoce są moim ulubionym dodatkiem do pieczonych mięs i wędlin. Najbardziej lubię gruszki w occie , ale śliwki są zaraz za nimi. Tak, zdecydowanie wolę takie owoce niż grzybki co niektórym może wydawać się dziwne bo skoro jestem taka grzybnięta to przecież grzyby powinnam jeść 3 razy dziennie. No cóż, lubię marynowane grzyby , ale z owocowymi marynatami nie wygrały nigdy

Smaczna Pyza
BIGOS PO MYŚLIWSKU Z DZICZYZNĄ 106

Bigos gotowany na winie i dodatkiem dziczyzny jest wspaniałą kompozycją smakową, składającą się z rozmaitych mięs, kapusty oraz wyśmienitych dodatków.                                                                        SKŁADNIKI

Kulinarne Fantazje Marioli