słoiczkach. Z podanych składników zagotowujemy zalewę i ją schładzamy. Przestudzona zalewą wypełniamy słoiki i porządnie zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut w 90 stopniach. Tak przygotowane pomidorki to smakowity dodatek do sałatek lub mięs czy serów. Smacznego
Marder&Marder Manufacturestanie się do nich przekonać to... Mam dla Was wyjątkową propozycję na warzywne szaszłyki! Świetnie smakują zarówno jako samodzielna przekąska (np. z dipem jogurtowym), jak i pyszny dodatek do ryb czy mięs. Składniki : ciasto kukurydziane: 100 g mąki kukurydzianej 2 jajka kilka łyżek wody łyżka oleju sól, pieprz, ostra papryka, czosnek w proszku + 1/2 brokuła + 1/2 kalafiora Przygotowanie: Kalafior
Kuchnia Ellieinnym smaku m.in. z dodatkiem migdałów i sezamu). waga 200g, cena 12,99 pln - sos Piri-Piri (195ml, cena 2,99pln) - u nas w domu niezastąpiony dodatek do wszelkiego typu mięs i marynat - migdały Marcona (waga 175 g, cena 13,99 pln) Oprócz hiszpańskich i portugalskich smakołyków od 1 sierpnia w doskonałej cenie jest też mąka tortowa
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapieczone ziemniaki są doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju mięs, idealne na letni obiad SKŁADNIKI 1 kg młodych ziemniaków, 1 papryka czerwona, 1 marchew, 2 łyżki cebuli suszonej w płatkach Skworcu 3 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków, ½ łyżeczki słodkiej papryki, ½ łyżeczki soli, pieprz WYKONANIE Ziemniaki kroimy w plastry lub półplastry, posypujemy przyprawami, polewamy oliwą, mieszamy, dodajemy
słodki bratekDziś Kochani zapraszam Was na pyszne, słodkie, zdrowe, młode warzywa z mojego ogródka. Od razu dodam, że zdjęcia są zeszłoroczne, ale przepis jak
Rozpustne gotowanieW piątek mąż wrócił do domu z połową kosza pięknych, jędrnych prawdziwków. Zważając na to, że w zeszłym roku nie przynieśliśmy z lasu
Rozpustne gotowaniepieczarkowy to świetny dodatek to wszelkiego rodzaju mięs i nie tylko. Najczęściej podaję go moim mężczyznom do kotletów schabowych a nawet czasami do kotletów mielonych. Przygotowanie takowego sosu zajmie niespełna 15 minut i najlepiej smakuje na ciepło. Sos pieczarkowy zgodnie z poniższym przepisem charakteryzuje się lekko cierpkim posmakiem dzięki cytrynie – to dzięki niej […] The post Sos pieczarkowy appeared
Magiczny Garnekskładniki odżywcze. Dziś podam przepis na typowy chleb jemeński z pastą z kolendry. Chleb jest bardzo aromatyczny i przepyszny. My zajadaliśmy go tylko samego ale może być dodatkiem do zup czy mięs. Polecam gorąco. Jemeński, płaski chleb z pastą z kolendry. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieNigdy nie kupuję paczkowanych bułek do hot dogów czy hamburgerów. Na te drugie publikowałam przepis jakiś czas temu (znajdziecie go tutaj ), a
Rozpustne gotowanieUwielbiam młodą kapustę! Nie ważne czy z pieczarkami i cebulą, z pomidorami i kiełbasą, z koperkiem i śmietaną , czy też jako poczciwy
Rozpustne gotowaniedodatkami: ziołami i warzywami marynowanymi w occie. Jest wiele odmian sosu tatarskiego. Polecam sos w wersji minimalistycznej i szybkiej do przygotowania. Jest wyborny i gęsty. To świetny dodatek do wędlin, zimnych mięs, jaj na twardo, kanapek, ryb i grilla. Jest bardzo prosty do przygotowania, dlatego lepiej zrobić go w domu, niż kupować nie wiadowmo co. Skladniki: 200 g majonezu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pączki dawniej jadano z nadzieniem ze słoniny i były jedynie dodatkiem do różnego rodzaju mięs, natomiast faworki powstały przez nieuwagę pewnego cukiernika. Te dwa popularne smakołyki występują na całym świecie w najrozmaitszych odmianach. Francuska kokardka z ciasta pączkowego Faworki to pochodzące z Litwy i Niemiec delikatne w smaku, kruche ciastka kształtem przypominające wstążkę. Ich powstanie - według legendy było przypadkiem. Pewnemu
Moja smaczna kuchniaprzez 10 minut. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Do przygotowania kaczki wykorzystałam musztardę sarepską, którą otrzymałam do testowania od firmy Roleski. Musztarda sarepska to doskonały dodatek do różnego rodzaju mięs, sałatek i marynat. Ma doskonały smak i konsystencję. Produkt jest wart polecenia i zakupu
Tradycyjna kuchnia Kasibakłażana przełożone sosem pomidorowym i serem, następnie zapieczone. Sycylijczycy dodają do niej również tuńczyka, natomiast w Apulii kiełbasę. Ja przygotowałam prostą wersję neapolitańską. Zapiekanka może być świetnym dodatkiem do różnego rodzaju mięs i ryb lub stanowić samodzielne danie. Polecam Składniki: 2 większe bakłażany 500 g passaty pomidorowej 2 kulki mozzarelli 100 g parmezanu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku
Oryginalny smakJako, że dorastałam w domu leżącym dwa kilometry od przejścia granicznego z Czechami, to kuchnia czeska jest mi wyjątkowo bliska. Często w niedziele
Rozpustne gotowanie