Rzodkiewki pieczone z sezamem

Rzodkiewki pieczone z sezamem

Rzodkiewki pieczone z sezamem

Rzodkiewka poddana działaniu wysokiej temperatury staje się delikatna i nie dominująca, ponieważ traci całą swoją ostrość. Gotowane rzodkiewki prezentowałam już wcześniej, dzisiaj kolej na rzodkiewki pieczone. Soczyste i chrupiące rzodkiewki sprawią, że każde danie stanie się lżejsze. Świetne jako dodatek do pieczonych mięs, tadżinu, kuskusu lub samodzielna przekąska. Przygotowanie jest banalnie proste. Składniki: dowolna ilość rzodkiewek 1-2 łyżki oleju 1-2 łyżki sezamu Wykonanie: rzodkiewki i olej umieścić w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.