jest najlepszego w VitaFiber? Chyba to, że nie podnosi poziomu cukru we krwi! Jak wspomniałam, VitaFiber jest również prebiotykiem, czyli oporną na działanie enzymów trawiennych substancją, która utrzymuje dobrą florę bakteryjną jelit. Jak smakuje? Całkiem podobnie jak cukier, nie ma gorzkawego posmaku jak np. suszone liście stewii. Dużą zaletą jest brak uczucia chłodu na języku, jak np. po spożyciu ksylitolu(...)więcej za zdrowy, a do tego naturalny produkt. Tanie są najwyżej sztuczne słodziki. :) Oprócz ceny, jest nim także niższa od cukru wydajność. Nie możemy zastąpić nim cukru np. w cieście w stosunku 1:1. VitaFiber jest o ok. 50% mniej słodki, ale za to... genialnie się rozpuszcza w ciepłej herbacie czy mleku. Do czego można go użyć? VitaFiber doskonale nadaje
Poranek na słodkowrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier, a następnie likier advocatowy. Na koniec wlewamy ciepłą, ale nie gorącą żelatynę - podczas wlewania cały czas miksujemy! Masę rozprowadzamy na cieście, a następnie na wierzch ścieramy gorzką czekoladę (można też wykorzystać gotowe posypki). Całość chłodzimy w lodówce. A teraz troszkę literatury :) 11 września mój blog obchodzi 2 urodziny(...)lata prowadzenia bloga dały mi bardzo dużo! Nauczyłam się wielu nowych rzeczy, tak w kulinariach, jak i w fotografii (choć nie oszukujmy się - daleko mi jeszcze do dobrych zdjęć! Mam nadzieję, że nowy aparat rozwinąć się pomoże:)). Przygotowałam dla Was trochę statystyk :) ale malutko! I z całego okresu blogowania, bo tak szybciej, a z tym wpisem chciałabym się uwinąć
Kolorowy PrzepisownikBardzo dobre muffinki - szybkie, wilgotne w środku a do tego zdrowe :) SKŁADNIKI: 250 g twarogu (półtłusty lub tłusty) 1 jajko 1 szkl mleka 1/2 szkl oleju 2 szkl mąki (u mnie pół na pół zwykła z pełnoziarnistą) 1/2 szkl płatków owsianych błyskawicznych 1/2 szkl cukru (u mnie brązowy) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody wiśnie(...)gładką masę. 2. Suche składniki wymieszać ze sobą i dodać do zmiksowanej masy serowej. 3. Dodać wiśnie (jeśli są z kompotu należy je dobrze odsączyć) 4. Nakładać porcje ciasta do foremek na muffinki (ja używam silikonowych). 5. Piec do suchego patyczka
Kto ugości moich gości?będę Was oszukiwać, że te ciasteczka są zdrowsze od innych ponieważ zawierają mąkę grahamkę. Za to szczerze przyznaję, że smakują wybitnie. Naprawdę nie spodziewałam się, że będą takie dobre. Lekko ciągnące i pachnące karmelem za sprawą curku muscovado ciasteczka brownie , idealne do niedzielnej kawy. Ciasteczka brownie grahamkowe Składniki: 30 ciastek 200 g mąki grahamki ½ łyżeczki soli, u mnie trochę(...)kostkę Masło, cukier i jajko utrzyj na puszysto. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, zmiksuj. N akoniec dodaj pokrojoną czekoladę i wszystko połącz w całość. Kulę z ciasta zawiń w folię i włóż do lodówki najlepiej na noc. Na drugi dzień formuj kulki wielkości włoskiego orzecha, u mnie około 30 gram każde ciastko. Układaj na blasze w dużych odstępach
codojedzeniaksiążki Cukiernia Lidla. Mamusia mi ją kupiła. Książka jest pięknie wydana i jest w niej wiele wspaniałych przepisów, które stopniowo razem z mamą będę próbowała. Na dobry początek poszły proste i pyszne ciasteczka czekoladowe z żurawinami i orzechami włoskimi. Składniki : 170 g mąki tortowej 1 łyżeczka sody 140 g masła 30 g kakao 1 jajko(...)Przygotowanie: Masło ucieramy z trzcinowym cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do dobrze utartego masła dodajemy przesianą mąkę tortową, sodę, kakao i jajko. Mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Do ciasta dodajemy posiekane orzechy, starte obydwie czekolady i suszoną żurawinę, oraz sól. Wszystkie składniki mieszamy. Na blachę wyłożoną papierem za pomocą łyżki do lodów układałam kulki. Ciasto delikatnie spłaszczyłam drewnianą
Lili w kuchnisłodziutkie i przynajmniej widać kto podjadał je przed obiadem :) Polecam! Składniki na babeczki z jagodami na 12 sztuk (składniki muszą być w temperaturze pokojowej) 320 g mąki pszennej tortowej (dobrej jakościowo) 15 g świeżych drożdży lub 7 g suchych 150 ml ciepłego mleka 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru szczypta soli 50 gram rozpuszczonego, letniego masła(...)dołeczek i wlewamy weń rozczyn, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 5-10 minut, by podwoił objętość. Po tym czasie dodajemy resztę cukru, jajko, cukier waniliowy, sól i zagniatamy sprężyste ciasto. Po 5-7 minutach wyrabiania dodajemy letni tłuszcz i dalej wyrabiamy kolejne 3-4 minuty. Wyrobione ciasto posypujemy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 60 minut, żeby wyrosło
Rozpustne gotowaniedobrze:) Dwa tygodnie temu południowe Włochy, dziś Szwecja. No dobra, przyznaję, że to tylko kulinarne podróże, ale kto wie... Szwecja jeszcze przede mną :) Teraz do rzeczy: zostałam wywołana do tablicy w kwestii jakiegoś tradycyjnego wypieku z kuchni szwedzkiej. Trochę pogrzebałam w necie i padło na mazariner - kruche tartaletki (lub jak kto woli ciastka) z masą migdałową i lukrem. Tartaletki wyszły(...)uważany jest za afrodyzjak? :) Spróbujcie koniecznie tego wypieku i niech Was nie zwiedzie długi przepis, bo mazariner są naprawdę łatwe do wykonania. Składniki (na 23 szt.): Kruche ciasto: 200 g zimnego masła 2 szklanki * mąki 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki kardamonu w ziarnach (rozgnieść w moździerzu lub zmielić w młynku do kawy) 1 małe jajko Nadzienie: 1 szklanka
Domowa Cookierenka Agidobra dzieciaki, dzisiaj będzie krótko i szybko, bo chory jestem okrutnie, przeziębiłem się i ledwo żyję. Madzia krzyczy na mnie, że siedzę tutaj i piszę zamiast w łóżku leżeć. W sumie co racja to racja. Jak mówi przysłowie: wszędzie dobrze, ale w łóżku najlepiej. Czy jakoś takoś... Dzisiaj na obiad ogarnęliśmy fantastyczną tartę z kurkami. Zapytacie pewnie skąd w styczniu(...)zamrażalnika, to oczywiste. Kto późnym latem planuje, ten w zimę objada się kurkami :) Nazbieraliśmy, Madzia wpadła na pomysł żeby zamrozić, no i mamy teraz. Przy okazji odgrzebaliśmy jakieś zapomniane ciasto francuskie. Właściwie nie wiem skąd się wzięło w naszym zamrażalniku, bo w sumie nie jadamy takich rzeczy. Albo ktoś nam podrzucił, albo musiało kilka lat tam leżeć
Marder&Marder ManufactureDzień dobry! W weekend świętowaliśmy początek wiosny, miejmy nadzieję, że będzie coraz cieplej i wszystko się wkrótce pięknie zazieleni. Na razie jak widzicie na poniższym zdjęciu troszkę mało listków jest na drzewach :-). Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, już każdy z nas myśli o dekoracji domu, świątecznych przysmakach, jak ozdobić pisanki. My oczywiście również przeglądamy książki, gazety i zdjęcia, poszukując inspiracji(...)Oczywiście jest to konfitura z płatków róży, pyszna, aromatyczna, bardzo słodka. Wielkanoc to idealny czas, aby po nią sięgnąć. Dzisiaj prezentuję Wam przepis na słodki, różowy mazurek różany. Kruche ciasto, aromatyczny krem i chrupiące migdały. Czego chcieć więcej? :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćWitajcie dawno nas tu nie było, ale postaramy się nadrobić zaległości. Na początek dobra wiadomość na fanpagu na facebooku jest już Nas ponad 200. Co bardzo cieczy i motywuje do dalszego działania. Dzisiaj chcieli byśmy Wam przedstawić prosty przepis na ciastka maślane. My nasze ozdobiliśmy przy pomocy stempli, Wy możecie je przygotować w dowolnej formie i z dowolnymi(...)pudru Łyżeczka proszku do pieczeniaPrzygotowanie: W misce utrzeć masło (temperatura pokojowa) z cukrem. Potem dodajemy jajko, przesianą mąkę i dalej ucieramy. Na końcu dodajemy proszek do pieczenia i gotowe ciasto wkładamy na 2 godz do lodówki. Po tym czasie piekarnik nastawić na 180 stopni C. Ciasto rozwałkować na grubość około 4 mm, podsypując blat mąką.Wyciąć ciasteczka foremką i przenieść
cookplobiad lub kolacje. Każda pora jest dobra na pyszną tartę :) Tym razem wersja z porem, kurczakiem doprawionym suszonymi pomidorami i bazylią oraz ogórkiem kiszonym i serem feta, polecam :) 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g mąki krupczatki 125 g masła 1 jajko łyżka śmietany 12 % pół łyżeczki soli Nadzienie: 3 pory (białe części) łyżka masła 2 małe piersi z kurczaka(...)ogórki kiszone 80 g sera feta Masa: 150 ml śmietany 12 % 2 jajka pieprz, sól Mąki siekamy z masłem po czym dodajemy jajko i śmietanę. Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do zamrażarki na około 8 minut. Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 15 minut. Pokrojone
Mienta blogPieczywo z dodatkiem suszonych śliwek jest dobre nie tylko ze względu na fakt, że robiliśmy je sami ;) Drugim powodem jest większa wilgotność, dzięki czemu chleb dłużej zachowuje świeżość. Przy mojej, hurtowej ostatnio produkcji doceniam to tym bardziej - chociaż bardzo byśmy się starali, nie da się wsunąć dwóch sporych bochenków w ciągu dnia. Składniki (2 chleby): 2,5-3 szklanki(...)szklanki sezamu pół szklanki zakwasu żytniego 2 łyżki oliwy łyżka miodu łyżeczka soli Zakwas standardowo wyjmujemy z lodówki i dokarmiamy co najmniej 8 godzin przed przygotowaniem ciasta na chleb. Płatki owsiane i sezam delikatnie podprażamy na suchej patelni teflonowej, zostawiamy do przestygnięcia, śliwki natomiast kroimy na mniejsze kawałeczki. W dużej misce mieszamy
sama złodyczzjeść tam dwa dania tygodnia: Quesedilla z batatami, awokado, czarną fasolą, szpinakiem, sosem z nerkowców i sałatką oraz Pad-thai mango, tempehem, pieczonym tofu i grzybami shimeji - oba bardzo dobre, o ciekawym smaku. The Root ul. Krupnicza 3 Wegański fast food The Root w bardzo smacznym wydaniu. Na plus szybkość podawania dań, na minus malutki lokal, gdzie(...)swojej ofercie maja zupy, burgery, oraz różne dania "pojedyncze" oraz zestawy. Sam lokal jest niewielki, ale za to całkiem przytulny. Jako Bananowe Pole musieliśmy spróbować bananów w cieście z mąki cieciorkowej - słodki i smaczny deser. Innym razem wybraliśmy opcję słoną w postaci zestawu Thali XXL, gdzie znajdowały się takie rzeczy jak: r yż, sabdżi, tofu w curry na mleku kokosowym
Bananowe PoleZ bezami to moja pierwsza przygoda! i jestem pewna, nie ostatnia. Zawsze obawiałam się, ze moje bezy po prostu spalą się w piekarniku a ja obejdę
Radość kipiąca uśmiechem.Klasyk bożonarodzeniowy w moim domu.Dziś wegetarianie będą oburzeni. W moim rodzinnym domu, co roku na święta zamiennie występuje ryba po grecku bądź ryba po japońsku
W kuchni Karmel-itkiWłaściwie nie potrafię powiedzieć, dlaczego ma opinię takiego trudnego ciasta, bo mojego sernika wiedeńskiego w zasadzie nie sposób zepsuć. Nawet jeśli zdarza mu się trochę opaść, wcale się tym nie przejmuję, bo nadal jest pyszny. Przygotuj kilogram dobrze odciśniętego tłustego białego sera (nie może być kwaśny. Możesz też ułatwić sobie zadanie i kupić zmielony już ser), dwie niepełne szklanki cukru(...)garnuszek na białka, rondelek, deseczka, duża tortownica Jeśli zrobisz go dokładnie według moich wskazówek, będzie mniej lub bardziej doskonały, ale – tak czy owak – palce lizać. 1. Na dobry początek Najpierw przygotowujesz bakalie. Płuczesz rodzynki, odsączasz i razem z płatkami migdałowymi wsypujesz do miseczki. Przepuszczasz ser przez maszynkę lub przecierasz przez sito przecierakiem z okrągłą główką i odstawiasz
Kocham Czekoladęsuszonych warzyw. Możesz je ususzyć w suszarce do suszenia grzybów, w piekarniku przez 4-5h w 100 stopniach, czy położyć na gazecie na kaloryferze. Każdy sposób jest dobry. Wrzucone do wody warzywa, ładnie pęcznieją i nadają smaku, a o to właśnie nam chodzi. Ja przechowuję moją przyprawę w zakręcanym słoiku. Stoi spokojnie 2-3 mies. i po takim czasie(...)szatkujemy. Suszymy. Suche warzywa przesypujemy do słoiczka 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/pozostale/domowa-uniwersalna-przyprawa-do-zup-sosow/ BosowKuchni Zapisz Artykuł Domowa uniwersalna przyprawa do zup, sosów pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkunich zawarty korzystnie wpływa na układ krążenia oraz nerki. Zalecane są również do spożywania przez osoby cierpiące na reumatyzm oraz cierpiące na choroby serca. Świeży sok jest bardzo dobrym lekiem na serce i naczynia krwionośne, zaś nalewka z czereśni znakomicie sprawdza się u osób, którzy maja kłopoty z żołądkiem. Z ogonków czereśni przygotowuje się herbatki, które sprawdzają się(...)dyskretnie aromatycznym miąższu. Czereśnie są owocem sezonowym. Czereśnie najzdrowsze są, gdy spożywa się je na surowo. Ponadto można z nich zrobić kompot, musy, czy przeciery. Pasują idealnie do ciast drożdżowych, kruchych, a także do domowych galaretek, czy kiśli. Komponują się idealnie z delikatnym mięsem np. królikiem, czy z sałatkami np. w kombinacji z rukolą i serem kozim. Zaś wódki
Ciastka - domowe słodkościBardzo lubię krewetki pod każdą postacią. W tej wersji to nawet ktoś kto nie przepada za krewetkami będzie mógł zjeść i myślę że powie … dobre Zaczynamy od przygotowania sałatki, świeżego ogórka obrać i pokroić w półplasterki, pomidory koktajlowe na pół, sałatę umyć i osuszyć. Wszystko wymieszać doprawić oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Przygotowanie krewetek – krewetki umyć(...)miseczki, dodać pokrojone drobno chilli, kurkumę, wyciśnięty przez praskę czosnek, słodko kwaśny sos chilli. Doprawić solą i skropić sokiem z cytryny. Zostawić tak na co najmniej dwie godziny. Przygotowanie ciasta – za pomocą miksera wymieszać mąkę, białko, curry, sól i wodę na gładką masę. Odstawić na 15 minut, żeby odpoczęło. Krewetki położyć na sitku, w garnku rozgrzać olej
Kuchnia PokoleńKevina! :D). Są pieczone już od kilkunastu lat i bez nich to chyba nie byłoby to samo :) W tym roku postanowiłam zrobić swoją wersję i wyszła równie dobra, jak pierwowzór. Zastąpiłam normalną mąkę orkiszową razową, inaczej posłodziłam i przełożyłam domowymi powidłami śliwkowymi z dodatkiem daktyli. Po świętach też warto się na nie skusić i wypróbować np. na karnawał :) Podany przepis(...)masła domowe powidła śliwkowe do przełożenia opcjonalnie: cukier puder do dekoracji Mąkę, cukier/ksylitol, mielone orzechy i szczyptę soli umieścić w misce, wymieszać. Dodać posiekane na drobne kawałki masło, zagnieść. Ciasto schłodzić w lodówce ok. 1 godzinę. Rozwałkować na grubość 3-4 mm i wykrawać ciasteczka(parzyście, aby można było skleić ciasteczko pełne z tym, które ma okienko). Piec
FitKotmąż pojechał sam. Żeby mu to jednak zrekompensować dopingowaliśmy go w domu robiąc dla niego racuchy Wyszły obłędne smakiem. Mąż był bardzoooo zadowolony i to nie tylko z dobrego wyniku w mini maratonie Racuszki – jak to sam ujął – palce lizać Bardzo Wam polecam – są przepyszne. 0,5 kg mąki pszennej 14 g suchych drożdży* 375 ml letniego(...)Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda i kroimy w plasterki. Pokrojone plasterki możemy delikatnie podsmażyć na patelni bez tłuszczu ale niekoniecznie. Blat oprószamy mąką. Naoliwioną łyżką nabieramy porcje ciasta i układamy na blacie, zachowując odstępy. Lekko spłaszczamy, tak, żeby w każdy placuszek włożyć 2-3 kawałki jabłka. Pozostawiamy do podrośnięcia na około 15 minut. Następnie smażymy racuchy (zaczynamy od tych
Made By Mom And Sonwiele mówiącą miną: "WTF?!". Więc ona znowu: "No murzynek będzie". Ja zdumiawszy się jeszcze bardziej pytam: "Zaprosiłaś kogoś?" A ona bez słowa po prostu poszła do kuchni. No dobra, jak poszła to poszła. Zwykle mam dostatecznie dużo swoich spraw na głowie żeby nie musieć się zastanawiać po co Madzia idzie do kuchni. Ale po jakimś czasie stukanie garami i wiercenie(...)mówi: "To teraz możesz po mnie posprzątać" :) Patrzę więc, spoglądam i pytam: "No to co z tym murzynem, o której będzie?". A Madzia na to, że robi właśnie. Aaaa, ciasto, taki murzynek! :) No ale jak ciasto jak papilotki do muffinek są naszykowane? A Madzia na to, że kto jej zabroni? Że ona chce muffinki-murzynki :) Więc właśnie w ten sposób
Marder&Marder Manufactureduża zaleta. Foremka jest odporna na temperatury od -25 do 220 stopni, co oznacza, że możemy również przechowywać ją w zamrażarce, do mrożonych deserów. Jest wykonana z dobrej jakości materiału, nie wydziela żadnego zapachu. Z foremkami silikonowymi innych firm mam niestety przykre doświadczenia w tej kwestii, zwłaszcza przy pierwszym pieczeniu. Od razu postanowiłam postawić Silikonowe Babeczki przed niemałym wyzwaniem(...)piekłam w tym samym czasie muffinki w blaszanej, standardowej formie. Muffinki, choć były jeszcze ciepłe dosłownie wyskoczyły na talerze z foremki. Nie było żadnego problemu z przyklejającym się ciastem. Idealnie. Zwykłą foremkę zapomniałam nasmarować przed pieczeniem i było ciężko. Największą różnicę zauważyłam kiedy nadszedł czas mycia . Silikonowe Babeczki od Tupperware - 1,5 minuty. Zwykła blaszka - 10 minut szorowania + cała
Szefowa kuchnizadowoleni a zdrowe muffinki zniknęły w błyskawicznym tempie. Moja mała pociecha zajadała się nimi z ogromnym apetytem. Muffinki przygotowuje się błyskawicznie, co przy obecnym, zabieganym trybie życia jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Słodko, smacznie i zdrowo! Składniki: - 1,5 szklanki zmielonych otrębów pszennych; - 0,5 szklanki mąki pszennej; - 2 łyżeczki proszku do pieczenia; - 2 łyżki stewii w proszku; - miąższ(...)osobnym naczyniu wbić jajko, rozkłócić rózgą, wlać mleko oraz olej. Wszystko połączyć za pomocą rózgi. Wlać do miski z suchymi składnikami, połączyć starannie. Umyte, przebrane, odsączone jagody wrzucić do ciasta i wymieszać. Foremki na muffinki wyłożyć papilotkami, napełniać ciastem do 2/3 wysokości. Piec około 30 minut w temp. 170 stopni. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest
dom-agi.pljajka340 g mąki pszennej130 g masła + ok. 1 łyżka do podsmażenia pieczarek (lub 125 ml dobrej jakości oliwy)250 ml mleka2 łyżeczki proszku do pieczenia180 g pieczarek100 g dobrej jakości żółtego serałyżeczka oreganołyżeczka bazyliiszczypta soliszczypta pieprzuMuffiny z Pieczarkami i Serem - Sposób przygotowania:Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.Pieczarki kroimy w drobną kosteczkę i chwilkę podsmażamy na maśle. Na końcu(...)następnie łączymy z mąką i proszkiem. Do całości dodajemy pieczarki, starty ser, oregano i bazylię. Dodatkowo doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do wysokości ok. 1 cm od brzegu. Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia (nie za długo ponieważ muffinki mogą stać się zbyt suche
Słodka Stronasłonko, wielkie dzięki Tobie i dzisiejszej technologii). W każdym razie wymarzyłam sobie kakaowy biszkopt przekładany bitą śmietaną, muśnięty kremem truskawkowym i oczywiście w kształcie serca. Odpowiednie formy można dostać w dobrych sklepach z wyposażeniem kuchennym. Potrzebne nam:Na biszkopt(...)masy jajecznej, delikatnie mieszając. Gotową masę przelać do formy (metalową formę wykładamy papierem do pieczenia, silikonowej nie). Pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut. Patyczkiem sprawdzamy, czy ciasto jest gotowe (musi być suchy). Upieczony biszkopt pozostawiamy do wystudzenia, po czym wyjmujemy z formy i dzielimy na trzy blaty. Każdy blat nasączamy herbatą. 750 ml śmietany ubijamy z fixem
W poszukiwaniu inspiracjiwręcz przeciwnie, potraficie się już wtedy wczuć w ten magiczny czas...?Na przekór temu, mam dla Was danie bardzo jesienne, idealne na teraz.Niedawno bowiem upiekłam pizzę, i wyszła tak dobra, że po prostu musiałam zrobić jej zdjęcie i podzielić się z Wami przepisem.Spód to pomysł Gordona z jego World kitchen. Prosty, szybki, niezbyt gruby i chrupiący. Reszta to inwencja(...)możemy wyczuć smak każdego z nich, a jednocześnie łączą się one w całość idealną.Polecam, póki sezon na figi trwa.Pizza z figami, kozim serem i rukoląSkładniki:(na 2 pizze)ciasto:500 g mąki pszennej25 g świeżych drożdży1 łyżeczka cukru1 łyżeczka soli250 ml letniej wodysos:125 g serka kremowego2 łyżki maślankisól pieprzwierzch:4 figi180 g miękkiego koziego sera100 g szynki
Pożeraczka, czyli raz adobrzewszystkich lokalach, które je oferują w Lublinie. Za sobą mam już wizytę w Lub Burgerze i Ugryź Przegryź Bistro. Jakiś czas temu usłyszałam o Kuźni – lokalu, który stawia na dobre jedzenie, dostosowane do podniebienia różnych smakoszy. W menu przedstawionym na stronie widniały dania obiadowe, potrawy ze świeżych ryb, wegetariańskie czy sałatki. Jednak mi zaświeciły się oczy na widok burgerów(...)stopień wysmażenia mięsa. Stek był dobrze doprawiony i świeży. Sos salsa był jednak trochę za mało ostry. Danie jest dość drogie, ale trzeba pamiętać o tym, że to mięso dobrej jakości. bułka, mięso wołowe, bekon, ser żółty, sałata, czerwona cebula, pomidor, ogórek konserwowy, sos czosnkowy, sos BBQ stek Angus z frytkami Żeby jeszcze lepiej zapoznać się z kulinarnym talentem kucharza
Pasja Smaku