Dzisiaj w Szwecji święto lata. Co prawda lato w tym roku jak na razie nie rozpieszcza ale to nie przyszkadza aby smacznie zaplanować wolny dzień od
codojedzeniaPolędwica wołowa to rarytas. Najdroższe mięso wymaga specjalnego traktowania i stosownego sosu. Przed przyrządzeniem, polędwicę należy oczyścić z błon, a następnie podzielić na kotlety o grubości
codojedzeniaskładniki: 3 żółtka 100 g masła 2 łyżki soku cytryny 1 łyżka białego wytrawnego wina sól, pieprz wykonanie: Masło rozpuszczamy. Żółtka mieszamy z sokiem z cytryny
Domowy Smak JedzeniaO majonezach dostępnych w sklepach rzadko można powiedzieć wiele dobrego. Nawet jeśli znajdziemy taki majonez produkowany przemysłowo, którego smak i wygląd nam odpowiada, a wcale nie
Kulinarna PokusaPesto to bardzo popularny dodatek w kuchni włoskiej. Najbardziej znane jest pesto genovese, przygotowywane z bazylii, orzeszków piniowych, oliwy i parmezanu. Istnieją wszakże jeszcze inne odmiany
Kulinarna PokusaPrzepisów na sos pomidorowy jest oczywiście wiele. Ten poniżej charakteryzuje się jednak dość dużą uniwersalnością – można go zastosować jako dodatek do szerokiego wachlarza potraw. Ja np
Kulinarna PokusaBeszamel to jeden z sosów podstawowych wykorzystywanych zwłaszcza w kuchniach południowoeuropejskich, szczególnie francuskiej i włoskiej, jako dodatek do wielu dań. Jest on bardzo łatwy do przygotowania
Kulinarna PokusaWłasnoręcznie przygotowana pasta na kanapki to zdrowe śniadanie lub kolacja. Nie wymaga dużo czasu, a jest świetnym urozmaiceniem posiłków. Dodatki mogą być różne, za każdym razem
Kolorowy PrzepisownikZapraszam na śniadanie wg Jolanty KG :)) tą pastę również znalazłam w Jej przepisach i bardzo się z tego cieszę, bo jest świetną propozycją na syte i
Kolorowy PrzepisownikA na kolację do podgryzania seler naciowy z sosem czosnkowym Składniki: - seler naciowy - śmietana mała 12% - 3 ząbki czosnku (ja lubię dużo ale zawsze można dać
upichconaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Ulubiony sos do wszystkiego. Moi synowie jedzą z salsą zarówno nachos jak i tosty, parówki i zwykłe kanapki. Pikantny i …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kolejny świetny dodatek do mięs z grilla, owoców morza, frytek czy nachos. Mi najlepiej smakuje z burrito . Do mojej … Przeczytaj
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Postanowiłam, że receptura na ten sos będzie oddzielnym postem, żeby nie utożsamiać go jedynie ze szparagami. Ten sos dobrze komponuje …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Przygotowuje się go szybko. W tym czasie nie należy robić nic innego, jak tylko cierpliwie mieszać przygotowywany sos, bo jak …
My Blueberry Corner