dipy - 3102 przepisów (strona:160/207)

Kurek z pesto bazyliowym 200

Kurek czerwony czyli ryba z gatunku ryb skorpenokształtnej z rodziny kurkowatej. Tak podaje Wikipedia a ja Wam mówię że to bardzo delikatna i pyszna ryba godna

Moje Małe Czarowanie
domowy sos tzatziki 183

składniki: 150 g ogórka gruntowego 250 ml gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka świeżego koperku 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz wykonanie: Ogórka

Domowy Smak Jedzenia
Sos tysiąca wysp 161

Dziś przedstawiam kolejny przepis na sosik, którego wykonanie nie zajmuje dużo czasu a sos jest rewelacyjny. Polecam! Sos tysiąca wysp Składniki: 3 łyżki ketchupu, 4 łyżki

paapilotkaa
Dorsz, migdały, parmezan i aioli 245

Dzisiaj w Szwecji święto lata. Co prawda lato w tym roku jak na razie nie rozpieszcza ale to nie przyszkadza aby smacznie zaplanować wolny dzień od

codojedzenia
Polędwica wołowa i sos z czerwonego wina 256

Polędwica wołowa to rarytas. Najdroższe mięso wymaga specjalnego traktowania i stosownego sosu. Przed przyrządzeniem, polędwicę należy oczyścić z błon, a następnie podzielić na kotlety o grubości

codojedzenia
sos holenderski 119

składniki: 3 żółtka 100 g masła 2 łyżki soku cytryny 1 łyżka białego wytrawnego wina sól, pieprz wykonanie: Masło rozpuszczamy. Żółtka mieszamy z sokiem z cytryny

Domowy Smak Jedzenia
Majonez 292

O majonezach dostępnych w sklepach rzadko można powiedzieć wiele dobrego. Nawet jeśli znajdziemy taki majonez produkowany przemysłowo, którego smak i wygląd nam odpowiada, a wcale nie

Kulinarna Pokusa
Pesto 178

Pesto to bardzo popularny dodatek w kuchni włoskiej. Najbardziej znane jest pesto genovese, przygotowywane z bazylii, orzeszków piniowych, oliwy i parmezanu. Istnieją wszakże jeszcze inne odmiany

Kulinarna Pokusa
Sos pomidorowy 192

Przepisów na sos pomidorowy jest oczywiście wiele. Ten poniżej charakteryzuje się jednak dość dużą uniwersalnością – można go zastosować jako dodatek do szerokiego wachlarza potraw. Ja np

Kulinarna Pokusa
Beszamel 193

Beszamel to jeden z sosów podstawowych wykorzystywanych zwłaszcza w kuchniach południowoeuropejskich, szczególnie francuskiej i włoskiej, jako dodatek do wielu dań. Jest on bardzo łatwy do przygotowania

Kulinarna Pokusa
Pasta tuńczykowo-jajeczna 131

Własnoręcznie przygotowana pasta na kanapki to zdrowe śniadanie lub kolacja. Nie wymaga dużo czasu, a jest świetnym urozmaiceniem posiłków. Dodatki mogą być różne, za każdym razem

Kolorowy Przepisownik
Pasta twarożkowa z rzodkiewką i cebulą 157

Zapraszam na śniadanie wg Jolanty KG :)) tą pastę również znalazłam w Jej przepisach i bardzo się z tego cieszę, bo jest świetną propozycją na syte i

Kolorowy Przepisownik
Seler naciowy z sosem czosnkowym 196

A na kolację do podgryzania seler naciowy z sosem czosnkowym Składniki: - seler naciowy - śmietana mała 12% - 3 ząbki czosnku (ja lubię dużo ale zawsze można dać

upichcona
Salsa pomidorowa 142

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Ulubiony sos do wszystkiego. Moi synowie jedzą z salsą zarówno nachos jak i tosty, parówki i zwykłe kanapki. Pikantny i …

My Blueberry Corner