Sos z pieczonych pomidorów

Sos z pieczonych pomidorów

Sos z pieczonych pomidorów

Przy ostatnim pieczeniu pomidorów część z nich brzydko mi się rozpadła, niestety nie nadawały się do podania w  całości. Postanowiłam więc je zmiksować i wyszedł mi rewelacyjny sos do makaronu, do mięsa, do warzyw, do pizzy...  Część sosu zamknęłam w słoikach, będzie jak znalazł, żeby urozmaicić zimowe obiady słonecznym letnim aromatem. Sos z pieczonych pomidorów Składniki:500 g pieczonych pomidorów2 cebule3 ząbki czosnkusólświeżo zmielony pieprz1 łyżeczka suszonego oregano2 - 3 łyżki oliwy z oliwekW... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, pieczenie, pomidor, cebula, warzywa, pizza , mięso, słoik, obiad, makaron, pizza przepis, ciasto na pizze, makarony, duszone, susz, sos do makaronu, sos do pizzy, sos pomidorowy, przetwory, zupa pomidorowa, siekane, dipy, suszone pomidory, mięsa pieczone, mięso na obiad, makaron na obiad, obiad z makaronem, bez pieczenia, sos pomidorowy do pizzy, mięso duszone

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.