3-4 udka 1 duża papryka 2 pomidory 1 cebula 1 łyżka tłuszczu 2 szkl rosołu (500 ml) sól pieprz pieprz ziołowy staropolski przyprawa turecka lub
Gotowanie jest łatwenaleśniki 1 jajko 1 szkl mleka 1 szkl wody 3 łyżki oleju sól 2 łyżeczki cukru mąka nadzienie 600 g mięsa drobno mielonego 1 papryka 2
Gotowanie jest łatweschab ; 2-3 porcje schabu sól pieprz ziołowy staropolski pieprz czarny łyżka oliwy szczypta papryki pieczarki w śmietanie ; 150 g pieczarek pół cebuli tłuszcz do smażenia
Gotowanie jest łatwe1 udziec indyczy sól pieprz szczypta rozmarynu pieprz ziołowy 1 łyżeczka szczypta oregano szczypta lubczyku szczypta suszonej chili w płatkach 1 szkl kaszy gryczanej 2 szkl
Gotowanie jest łatwe600 g żołądków drobiowych 2 marchewki 1 pietruszka garść grzybów suszonych 1 cebula 200 ml śmietany 22% sól pieprz pieprz ziołowy natka pietruszki oregano listek laurowy
Gotowanie jest łatwe6 jajek ziemniaki 300 ml śmietany 18% 1 łyżka mąki 1 łyżka masła pół małej cebulki pęczek koperku sól pieprz rzeżucha do dekoracji Ziemniaki obrać i
Gotowanie jest łatwe1 szkl kaszy kukurydzianej 1 łyżka masła szczypta suszonej papryki 2 łyżki sera żółtego wędzonego (rolada Ustrzycka) 3 szkl wody sól 1 pierś z kurczaka 200
Gotowanie jest łatwe1 polędwiczka słodka ok 300 g 1 serek gruszkowo jabłkowy świeży majeranek świeży hyzop sól pieprz ziołowy pieprz czarny oliwa sos 3 łyżeczki serka gruszkowo jabłkowego
Gotowanie jest łatwena kotlety; 200 g ugotowanej kaszy bulgur 250 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko pół cebuli sól pieprz pół łyżeczki suszonych pomidorów szczypta bazylii bułka
Gotowanie jest łatwe350 g boczniaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/4 papryki sól pieprz 200 ml śmietany 22% masło do smażenia karkówka w plastrach musztarda sól pieprz
Gotowanie jest łatweNa sos 500 g ugotowanych maślaków 1 szkl mleka 1 szkl śmietany 2 łyżki mąki sól pieprz szczypta estragonu szczypta majeranku tłuszcz do smażenia placki ziemniaczane
Gotowanie jest łatweDzisiaj przypomniałam sobie, że przecież tak bardzo lubię sos słodko-kwaśny, z papryką i ananasem, sokiem pomidorowym, pędami bambusa oraz odrobiną imbiru dla 'egzotycznego' smaku- delikatnie
Kraina Miodem PłynącaChutney to aromatyczna mikstura słodko-kwaśna z warzyw i owoców wywodząca się z kuchni hinduskiej. Ze względów historycznych sporo chutneyów występuje też w kuchni brytyjskiej. Składniki
Weekendy w domu i ogrodzieJeszcze rok temu nie lubiłam sosu czosnkowego, nie lubiłam czosnku ogólnie... Przeszkadzał mi w daniach, nawet zapach... A dziś zajadam się takim ostrym sosem czosnkowym jak
Kolorowy PrzepisownikWęgierski smalec- na kanapki Smalczyk jesienną pora , to jedna z najlepszych rzeczy , jakie można sobie wyobrazić . Ok. jest ciężko strawny , może mało zdrowy , ale raz na
Ogrodnik w podróży