Ananas, kurczak i ryż, to dosyć popularne i często stosowane połączenie (czemu wcale się nie dziwię, bo razem te produkty smakują naprawdę wyśmienicie!) znane głównie z
Kraina Miodem PłynącaPasta chrzanowo- jajeczna z rzeżuchą Wiosenne śniadanie, nie może obyć się bez pasty jajecznej , ze świeżą rzeżuchą . Dzieci chętnie zaangażują się w przygotowanie tak prostej potrawy
Ogrodnik w podróży(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 4 łyżki oliwy z oliwek 1-2 łyżki soku z cytryny lub 2 łyżki octu 1 szczypta soli kamiennej 1 szczypta pieprzu
Domowy Smak Jedzenia1 szkl ugotowanego ryżu 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej 250 g fileta z piersi kurczaka 1 mała cebulka 1 jako sól pieprz ziołowy szczypta hyzopu na
Gotowanie jest łatweBardzo lubię mieć w lodówce gotowe ciasto francuskie. Można z niego wyczarować smaczne danie, szybka przekąskę, czy przystawkę. Ja dzisiejsze kiełbaski wykorzystałam właśnie jako przystawkę do
Kuchnia z widokiem na ogródWitam wieczornie i przedstawiam kolejną odsłonę sałatki jajecznej. Tym razem z kurczakiem wędzonym i groszkiem o delikatnie chrzanowym smaku. Sałatka błyskawiczna i bardzo smaczna, doskonała propozycja
Kuchnia z widokiem na ogródŚwięta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami i jak wiadomo w czasie ich trwania wszystko na stole obraca się wokół jajka :) Podajemy je i na ciepło
Kuchnia z widokiem na ogródMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Domowy, tarty chrzan to pozycja obowiązkowa na świątecznym stole. Zwłaszcza w wielkanocnym żurku nie powinno go zabraknąć. Tarty chrzan może …
My Blueberry CornerJakoś nigdy nie przepadałam za lemon curd. Ani to dżem, ani budyń… W sumie to nawet z niczym konkretnym mi się nie kojarzy, dlatego ciężko
Fill The BowlSkładniki: 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki śmietany 18% 2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka koperku suszonego lub świeżego sól ziołowa, pieprz mielony i ziołowy opcjonalnie
Anioszek w kuchniSzybka, prosta w wykonaniu pasta z sera żółtego. Doskonała na kanapki jako smarowidło, do krakersów jako przekąska, a w wersji wielkanocnej jako farsz do jajek
Kuchnia z widokiem na ogród(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sos pieczarkowy to mój drugi, tuż po sosie kurkowym , ulubiony sos grzybowy :) Sos ten świetnie pasuje do placków ziemniaczanych, dań mięsnych, czy też
Kulinarne Przeboje600 g mięsa mielonego 100 g bryndzy pół cebuli 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta czosnku niedźwiedziego sos 0,5 l rosołu 1 marchewka
Gotowanie jest łatwe