Bardzo szybka przekąska. Ładnie prezentuje się na stole. Zostało mi kilka sztuk przepiórczych. Fajnie byłoby dodać mozzarelki, ale ja ich nie miałam. Do nich podaje dip czosnkowy lub ze szczypiorkiem 6 sztuk pomidorków koktajlowych 6 jajek przepiórki na twardo sól i pieprz szczypiorek
AZgotuj!dania - samo się robi :) ja tylko zrobię szybką sałatkę i czekam leżąc do góry brzuchem aż się upiecze :D Ale nie zawsze piekę jako obiad - czasem jako przekąskę z dipem czosnkowym lub śmietanowym :) choć możliwości jest jeszcze wiele :) Składniki: 2,5 piersi z kurczaka mały jogurt naturalny 3 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki
Kolorowy Przepisownikgotowe steki pociąć na paski) albo przygotować smaczny gulasz, można je włożyć do wegańskich burgerów albo nafaszerować nimi (pociętymi na kawałki) ciasto drożdżowe ( przepis tutaj) . Super pasuje do nich dip czosnkowy ze słonecznika ( tutaj ), ketchup, musztarda, cokolwiek lubicie, można też jak najbardziej zostawić sam sos powstały w trakcie przygotowywania steków na patelni. Mam nadzieję, że zdjęcia przekonują Was do wypróbowania
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIESałatka szpinakowa z oliwkami, ananasem, oscypkiem. 15. Sałatka wiosenna - nowalijki + jajka 16. łososiowa z cykorią, oliwkami i... 17. brokułowa z dietetycznym indykiem, ananasową cebulą i dipem czosnkowym
Wypisz Wymalujciepło. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Nadzienie można dowolnie komponować z ulubionych (lub akurat dostępnych) składników ;) Tak przyrządzone tortille doskonale smakują z meksykańskim sosem salsa, dipem czosnkowym lub musztardowo - miodowym - w zależności od nadzienia i gustu. Przepis bierze udział w konkursie POTRAVEL. Szczegóły na stronie http://potravel.pl/2013/09/25/konkurs/
Kuchnia po mojemuDzisiaj prezentuję Wam kolejny przepis w wersji FIT- nuggetsy z lekkim dipem czosnkowym. Przepis został zapożyczony z pewnej diety proteinowej :) ale myślę, że zyska sympatyków nie tylko wśród odchudzających się. Te pyszne kawałeczki piersi z kurczaka świetnie pasują na obiad lub kolację. Nuggetsy w wersji FIT Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka, mały jogurt naturalny, 6 łyżek otrębów
paapilotkaaminut na grillu z termoobiegiem (w moim przypadku elektrycznym) w temperaturze 16 0°C. Z podanych proporcji wyszło mi 7 kolorowych szpadek, które podałam z dipem czosnkowym . Smacznego
Gosia gotujeWykładam sos i rozsmarowuję . Układam kolejno dodatki , na wierzchu rozkładam tarty ser. Piekę w nagrzanym do 180 st. C piekarniku 20 – 25 minut. Podaję z ketchupem lub dipem czosnkowym. Od jutra Tydzień azjatycki w Lidlu , polecam gazetkę , świetne produkty
Takie tam pichceniewspólnego z różnego rodzaju kotletowymi "gniotami" a smakują naprawdę wybornie! Jeśli moje starsze dziecię prosi o dokładkę, to muszę prawdę mówić :D Do tych kotletów świetnie pasuje dip czosnkowy a dzisiaj jedliśmy tak po prostu, w towarzystwie brązowego ryżu, marchewki i buraków. SMACZNEGO
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEsię uda tym bardziej chrupiący będzie :) Rumienimy chwilę z każdej strony i już :) (Na suchej teflonowej patelni też wyjdą ale już nie takie chrupiące, wiadomo). Osobiście podaję z gęstym, czosnkowym dipem słonecznikowym, na który przepis znajdziecie tutaj . To co, gryza
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEmakaronowi na dojście do al dente - odcedzamy makaron i wykładamy na talerze, szpinak wykładamy na makaron, całość posypujemy uprażonym słonecznikiem i smacznego! Jeśli w lodówce mamy zrobiony wcześniej czosnkowy dip słonecznikowy , będzie pasować idealnie. A czemu w ogóle jemy szpinak? Bo zielony czyli chlorofil, żelazo, przeciwutleniacze a do tego super źródło wapnia i jeśli tylko nie macie przeciwwskazań
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEprzerobić na nachos, a że dr google potwierdził moją hipotezę, już po kwadransie mogliśmy zajadać się cieplutkimi i chrupiącymi chipsami:) Koniecznie wypróbujcie! Nachos z placków tortilli serwowane z czosnkowym dipem Potrzebne będą: kilka placków tortilli (z jednego wychodzi 8 dużych kawałków) ok. 5-10 dag żółtego sera sól papryka mielona suszone zioła (u mnie bazylia) oliwa z oliwek
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaukładam na posmarowanej masłem blaszce, albo w naczyniu żaroodpornym. Wkładam do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i zapiekam 15-20 minut. Pomidorki podałam dziś z placuszkami z cukinii i dipem czosnkowym
Magiczna kuchnia Dariiszpargów na sałacie rzymskiej DESER: Miniserniczki na kruchym cieście z musem rabarbarowym i truskawkami klik KOLACJA: Pomidory faszerowane ryżem, szpinakiem i serem feta podane z placuszkami z cukinii i dipem czosnkowym klik Poniżej przepis na łososia. Inspiracją był przepis Gordona Ramsaya, po którego przepisy chętnie i często sięgam. Składniki: Filet z łososia Świerzy tymianek Świerza mięta Świerza pietruszka Liść laurowy
Magiczna kuchnia Dariimenu Karmnika. Carpaccio z buraków (16 zł) było prawdziwą niespodzianką – w towarzystwie rukoli i koziego sera sprawdziło się doskonale w roli startera. Domowej roboty chipsy ziemniaczane podawane z dipami (czosnkowym i z bazylią) były niezwykle smaczne i lekko uzależniające. Także kurczak na patyku (czyli fantazyjne szaszłyki) wzbudził w nas pozytywne uczucia (co prawda danie mogłoby być odrobinę cieplejsze
karmelowy