dip czosnkowy - 512 przepisów (strona:17/35)

Toum – libański sos czosnkowy 108

Toum, czyli przepis na libański sos czosnkowy. Podaje się go wraz z libańskim chlebem, hummusem, tabbouleh, czy shawarmą. Można go również serwować jako dip do różnych mięs i innych przekąsek. W zbliżającym się sezonie polecamy go jako dodatek do szp The post Toum – libański sos czosnkowy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Oliwa czosnkowa 136

Oliwa czosnkowa, domowa, aromatyczna, idealna do sałatek, pieczonych warzyw, pizz czy innych wytrawnych wypieków typu focaccia czy nadziewane bułeczki. Dla mnie idealna. Na bazie oliwy czosnkowej

Zasmakuj Kuchni
Burrito 211

puszki. Wymieszać, podgrzać i sprawdzić doprawienie.   Ciepłe tortille zawijamy z farszem i podgrzewamy w opiekaczu (zgrzewarce), na patelni grillowej lub w piekarniku. Podajemy z dipem z awokado, sosem meksykańskim, sosem czosnkowym lub sosem miodowo-musztardowym. Składniki na dip z awokado: 1 dojrzałe awokado, garść świeżej kolendry, sok z połowy cytryny, ok. 3 łyżek kwaśnej śmietany, 2 czubate łyżki

Pudełko rozmaitości
Toum – libański sos czosnkowy 1088

Toum , czyli przepis na libański sos czosnkowy . Podaje się go wraz z libańskim chlebem, hummusem, tabbouleh, czy shawarmą. Można go również serwować jako dip do różnych mięs i innych przekąsek. W zbliżającym się sezonie polecamy go jako dodatek do szparagów :) W lodówce można przechowywać go tygodniami! Polecam również przepis na nasz polski sos czosnkowy , który idealnie pasuje do sałatek, pizzy

Kulinarne Przeboje
Placuszki kurczakowo-warzywne 478

placuszki...  Na pewno są sycące i mają bogaty smak.  Mnie smakowały świeżo usmażone a mąż zajadał się ze smakiem zimnymi.  Można je podać z dipem, np. chrzanowym lub czosnkowym lub sosem barbecue.  No i najważniejsze!  Robi się je ekspresowo 😊 Składniki: ok. 1/2 kg piersi z kurczaka 1 mała marchewka 1 mała pietruszka kawałek pora (biała(...)pieprzem i smażyć na złoto z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Kładąc placuszki na rozgrzany olej należy je spłaszczyć, żeby mięso porządnie się usmażyło.  Idealnie smakują z dipami czy sosem barbecue. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Co to jest aquafaba i jakie ma zastosowanie w kuchni? 121

Między innymi: Kurze białko w deserach i wypiekach (gofrach, bezach, brownie, naleśnikach). Kurze białko w panierkach (do roślinnych kotletów, orientalnego tofu). Kurze jajko w wytrawnych sosach i dipach (majonezie, sosie serowym, czosnkowym, chipotle). Słodką śmietankę (w bitej śmietanie, owocowych kremach, musach czekoladowych oraz na bazie  masła orzechowego ). Inspiracji warto szukać również w Internecie – sporą garść przepisów z aquafabą

jakszef.pl
Francuskie świderki z serem 173

minut w temp. 200 stopni. Po upieczeniu przełożyłam je na kratkę. Można je podawać na ciepło lub na zimno, bez żadnych dodatków lub z dodatkiem sosu czosnkowego, pomidorowego lub innego dipu. Można je też podać jako dodatek do zupy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia pozostałych moich przepisów z wykorzystaniem ciasta francuskiego, np.: francuskie bułeczki z makiem (link do przepisu

Waniliowe Improwizacje
Pieczone pierożki z bobem i suszonymi pomidorami 171

pierogi układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Pieczone pierożki z bobem i suszonymi pomidorami podawaj z dipem pomidorowym lub sosem czosnkowym Smacznego Artykuł Pieczone pierożki z bobem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Błyskawiczne placki z cheddarem na maślance 193

Delikatne, puszyste placki na maślance z tartym cheddarem. Można jeść na ciepło lub zimno, z dipami, np. pomidorowym lub czosnkowym. Z przepisu wychodzi ok. 20 placków. Maślankowe placki z cheddarem SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki 1 szklanka maślanki 2 jajka szczypta soli 2 łyżki tartego drobno cheddaru łyżeczka cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia Szklanka ma pojemność

Zasmakuj Kuchni
KREWETKI W KETO CIEŚCIE (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 226

nieco chrupiące. Tłuszcz rozgrzać na patelni a następnie na średnim ogniu smażyć obtoczone w cieście krewetki do momentu zarumienienia. Krewetki podawać jako składnik sałatek lub przekąskę z dipami i sosami np czosnkowym, curry, teryaki, pomidorowym, barbecue itp. Smacznego!     Artykuł KREWETKI W KETO CIEŚCIE (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Chlebki flatbread na jogurcie 196

ładnego zarumienienia, około 2-3 minut z każdej strony. Po każdym chlebku przecieramy patelnię sucho ściereczką żeby pozbyć się przypalonej mąki. Chlebki flatbread podajemy wraz z dipami np. tzatziki czy czosnkowym . Świetnie pasują do grillowanych i smażonych mięs. Smacznego Artykuł Chlebki flatbread na jogurcie pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
KREWETKI W CIEŚCIE LCHF (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 256

odkładać na talerz. Tłuszcz rozgrzać na patelni a następnie na średnim ogniu smażyć obtoczone krewetki do momentu zarumienienia. Krewetki podawać jako składnik sałatek lub przekąskę z dipami i sosami np czosnkowym, curry, teryaki, pomidorowym, barbecue itp. Smacznego!     Artykuł KREWETKI W CIEŚCIE LCHF (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
NUGGETSY Z KURCZAKA W KRAKERSACH 146

woreczka foliowego. Za pomocą wałka rozdrabniamy. Każdy pasek kurczaka obaczamy w krakersach, układamy w formie wyłożonej pergaminem, pieczemy 20 min w 180 stopniach. Podajemy z sosem czosnkowym lub innym ulubionym dipem. Sos: do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy- całość mieszamy. Posypujemy szczypiorkiem

słodki bratek
CO Z ŻÓŁTKAMI: paluszki 165

jednolitej konsystencji. 2) Rozgrzej piekarnik do 180* 3) Na papierze do pieczenia uformuj paluszki/talarki/precle. 4) Piecz 10-15 minut góra-dół. 5) Podawaj z domowym sosem czosnkowym, ketchupem czy innym dipem. SMACZNEGO

fitolarun.blogspot.com
Kiszony kalafior 209

warzyw. Kiszone ogórki zna chyba każdy, kiszony kalafior nie jest tak popularny ale równie pyszny. Jego chrupka konsystencja sprawia że jest świetną przegryzką. Świetnie smakuje tez z dipem jogurtowym, ziołowym czy czosnkowym   Kiszony kalafior SKŁADNIKI: (na 3 słoiki 1l) duży kalafior 3 kawałki chrzanu około 10cm pęczek koperku lub 3 kopry z baldachami 9 ząbków czosnku 1 l przegotowanej

Pyry na Gaz