dip czosnkowy - 512 przepisów (strona:19/35)

Sos czosnkowy – jak przygotować 427

Sos czosnkowy to chyba obecnie najbardziej popularny sos używany przez Polaków. Idealnie pasuje zarówno do mięsa z grilla, pizzy, pieczywa czy sałatek. W sklepach możemy kupić

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Nuggetsy z tofu 93

naturalnym 2 łyżki pasty miso 3 łyżki mąki ryżowej Dodatkowo: olej do głębokiego smażenia bułka tarta lub płatki owsiane na panierkę (opcjonalnie) Do podania: domowa salsa sos tatziki sos czosnkowy Wykonanie: Odsączone tofu rozdrabniamy palcami i pomagamy sobie widelcem. Dodajemy pastę miso i mąkę ryżową i dokładnie mieszamy widelcem. Następnie, mieszamy palcami i formujemy niewielkie nuggetsy – mogą być okrągłe(...)oleju albo najpierw obtaczamy w panierce Intuicyjne, prawda? Smażymy na głębokim oleju aż się zarumienią, wyciągamy sitkiem i odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionym sosem lub dipem: salsą , sosem tatziki , sosem czosnkowym . Smacznego! *Przepis zainspirowany Ochikeron. Artykuł Nuggetsy z tofu pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Rybne mielone filety z dorsza z majerankiem 186

Mielone kotlety rybne ze świeżej ryby gwarantują nam jakość i smak, wiemy co w nich jest!, można je doprawiać ziołami i podawać z różnymi dipami :), a jak wiadomo ryba ma dobroczynny wpływ na nasz organizm, więc warto często po nie sięgać :). Składniki na ok 10 -12 kotletów: 1 kg świeżej ryby, u mnie dorsz, ale każda będzie dobra 2 jajka(...)majeranek oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Formujemy z nich kotlety i obtaczamy w bułce tartej. 3. Smażymy.  Podajemy ze śmietaną, sosem czosnkowym, jogurtem naturalnym, lub ulubionym dipem

Apetyczna babeczka
Skrzydełka KFC-Hot Wings 168

bezpośrednio do rozgrzanego oleju. Nie smażymy 10-20 minut wystarczy kilka minutek gdy zarumienia się na piękny złoty kolor Smacznego To danie polecam z fryteczkami i różnymi dipami. U nas był sos czosnkowy,sos chilli,sos serowy ,i tzw sos czerwony

Viola cooks with passion
Skrzydełka KFC-Hot Wings 448

bezpośrednio do rozgrzanego oleju. Nie smażymy 10-20 minut wystarczy kilka minutek gdy zarumienia się na piękny złoty kolor Smacznego To danie polecam z fryteczkami i różnymi dipami. U nas był sos czosnkowy,sos chilli,sos serowy ,i tzw sos czerwony

Viola cooks with passion
Dip czosnkowy ze świeżą natką pietruszki 181

Świeżo poszatkowana natka pietruszki dodaje do dipu magicznego świeżego aromatu. Pyszny czosnkowy sos podawajcie do różnych mięs, przekąsek chlebowych. Składniki: 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 2 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie, tymianek garść świeżej natki pietruszki Wykonanie: Połączcie w miseczce jogurt z majonezem, dodajcie ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, przyprawcie do smaku. Na koniec dodajcie świeżo

Zasmakuj Kuchni
Masło czosnkowe z natką pietruszki 171

Post Masło czosnkowe z natką pietruszki pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Sos czosnkowy na bazie jogurtu i fety 161

Jeśli wypróbujecie poniższy sos, jestem pewna, iż na jednym razie się nie skończy i będziecie go robić bardzo często. Sos czosnkowy na bazie jogurtu i fety

mecooks
Sos czosnkowy 102

Idealny do domowych przekąsek, grissini, grzanek, tostów, kotletów, burgerów, burrito, wszelkich tortilli i innych smacznych cudeniek, pieczonych, smażonych czy grillowanych Prosty w przygotowaniu sos czosnkowy, domowy

Zasmakuj Kuchni
KARCZOCHY Z SOSEM CZOSNKOWYM 235

Przekąska nie zawsze musi być niezdrowa! Oglądając film, albo czytając książkę można również podskubywać listki karczocha. I wierzcie nam - są równie pyszne, jak te grzeszne przyjemności

COOKMAGAZINE
Gorący dip serowy z chorizo i czosnkowymi grzankamI 181

cebuli granulowanej; 1/2 łyżeczki suszonego oregano; Sól; Pieprz. CZOSNKOWE GRZANKI: 1 bagietka; Masło klarowane; 1 łyżeczka czosnku granulowanego. DODATKOWO: Okrągłe naczynie do zapiekania (żaroodporne) o średnicy 24 cm; Duża patelnia (do podsmażenia grzanek). 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml Sposób przygotowania: GORĄCY DIP SEROWY Z CHORIZO Kiełbasę chorizo pokroić w cienkie plasterki(...)stopni (grzałka górna i dolna, 3 lub 4 półka licząc od dołu - w górnej części piekarnika, blisko górnej grzałki) i zapiekać przez 30 minut. Dip podawać gorący, bezpośrednio po przygotowaniu, z grzankami czosnkowymi, nachosami czy krakersami. GRZANKI CZOSNKOWE: Bagietkę pokroić na dość cienkie plastry (około 1 cm). Na patelni rozgrzać masło klarowane (2 łyżki) i wrzucić kilka plastrów bagietki, podsmażyć

Gospodyni Miejska
Pieczony kalafior + kremowy dip paprykowy 170

efektownej i bardzo smacznej odsłonie- w całości pieczony w piekarniku i aromatyczny od przypraw- papryki wędzonej oraz słodkiej, soli czosnkowej, odrobiny gałki muszkatołowej, z dodatkiem masła (ooo tak, masło nadaje tego wyśmienitego maślanego smaku!). Idealnym dopełnieniem jest towarzystwo kremowego dipu na bazie kremowego serka  Apetina o smaku 'Grillowana papryka i oliwki' , który został dodatkowo podkręcony pieczoną, czerwoną papryką(...)danie (na kolację z kieliszkiem wina...). Kalafior: * kalafior średniej wielkości- 1 szt. * roztopione masło klarowane- 4 łyżki * sól czosnkowa- 1 łyżeczka * sok z limonki- 1 łyżeczka * papryka wędzona- 1/2 łyżki * papryka słodka- 1/2 łyżki * gałka muszkatołowa- szczypta * świeży koper- do posypania Dip: * papryka czerwona- 1 duża * świeża papryczka chili- 1/2 strączka * czosnek- 2 duże ząbki * serek Arla Apetina 'Grillowana papryka

Kraina Miodem Płynąca
Klasyczne nuggetsy w płatkach kukurydzianych 96

kurczaka moczyć w cieście, następnie obtoczyć w płatkach kukurydzianych i smażyć w głębokim oleju, na średnim ogniu na złoty kolor. Nuggetsy podawać z dowolnym sosem np. czosnkowym , tysiąca wysp, chili bądź różowym dipem majonezowym .  Smacznego

Moja kraina smaków
Pieczone fit nuggetsy w płatkach kukurydzianych 146

następnie obtoczyć w płatkach kukurydzianych i układać na blasze. Posmarować niewielką ilością oleju. Piec około 15-20 minut.   Nuggetsy podawać z dowolnym sosem np. czosnkowym , tysiąca wysp, chilli bądź różowym dipem majonezowym . Smacznego

Moja kraina smaków
Łódeczki ze szpinakiem 123

pieczemy jeszcze przez około 20 minut, aż się zarumienią. Na 2 minuty przed końcem pieczenia każdą z łódeczek posypujemy mozzarellą. Podajemy gorące w towarzystwie różnych dipów lub sosów np. z sosem czosnkowym lub tzatzikami . Smacznego Artykuł Łódeczki ze szpinakiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Chaczapuri adżarskie 176

poruszyć” ser tak żeby odchodził od boków, jednak nie jest to konieczne) i dodajemy kawałek masła. Zapiekamy jeszcze 2-3 minuty. Podajemy gorące w towarzystwie różnych dipów lub sosów np. z sosem czosnkowym , tzatzikami lub raitą miętową . U mnie w towarzystwie tzatzików po polsku. Smacznego Artykuł Chaczapuri adżarskie pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Chaczapuri megruli 232

później wkładam je do piekarnika. Możne je podawać jako przystawkę, jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsnego dania głównego. Doskonale komponuje się także z różnymi dipami i sosami np. z sosem czosnkowym , tzatzikami lub raitą miętową . Chaczapuri megruli Składniki: 400 g mąki 15g świeżych drożdży 3 łyżki gęstego jogurtu (najlepiej typu bałkańskiego) około 150 ml ciepłej wody łyżeczka cukru

PatiGotuje
Kotlety z kaszy gryczanej z serem 174

swoje pomysły na takie kotleciki - i z czym je jecie? Chętnie się dowiem:) To pyszne, aromatyczne i chrupiące z zewnątrz kotleciki. Pasują do nich różnego rodzaju dipy i sosy, np. słodko - kwaśny, czosnkowy, pomidorowy, pesto z bazylii z dodatkiem innych ziół. Moja rada: Jeśli już wyrobicie masę i uznacie, że jeszcze nie za bardzo formują się Wam kotlety

Zasmakuj Kuchni
Krewetki w panierce panko 831

kłaść szybko na tłuszcz w jak najmniejszym odstępie czasu by wszystkie krewetki smażyły się mniej więcej tak samo długo. Gotowe podawać jeszcze na gorąco z sosem-dipem. Najbardziej nadają się do tego czosnkowe sosy na bazie jogurtu lub majonezu z dodatkiem chili

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pesto ze szczypiorku czosnkowego 227

2 pęczki szczypiorku czosnkowego, 100 ml nasion słonecznika, 50 ml oliwy, 100 ml startego parmezanu, sok z 1/2 cytryny, 1/2 łyżeczki cukru, szczypta soli, przepis od

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania