jako dodatek do sałat, przekąsek, zimnych mięs, jaj na twardo (bez nich jajka nie smakowały by tak samo;) To także smaczny podkład / baza do różnych sosów i dipów, np. czosnkowego, salsy słodko-kwaśnej (majonez, ketchup, słodka konfitura + przyprawy), którymi nic się nie polewa, ale podaje się je w miseczce i zanurza w nich kawałki mięsa, warzyw czy frytki. Dodajemy
Zasmakuj KuchniZwinąć w rulon. Spód tortilli owinąć folią aluminiową. Do środka tortilli nałożyć łyżką sałatkę. Następnie kurczaka i znowu sałatkę, kurczaka. Rady: Aby zmniejszyć kalorie, zamiast majonezu można zrobić dip jogurtowy czosnkowy
Kuchnia Paulettesmogę powiedzieć , a do tego, ziemniaki , apetycznie wyglądają i obłędnie pachną . Jest to proste danie , a w zasadzie dodatek do różnych mięs czy warzyw. Doskonale smakują z różnymi dipami , szczególnie czosnkowym " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Robi się je szybko i bezproblemowo , więc polecam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki
Ogrodnik w podróżykroje talarki i każdą część rozgniatam na cieki placem . Trzeba podsypać mąką aby placek nie przywarł do stolnicy . Smarze na suchej patelni . Smakują bardzo dobrze z cząstką masła . dipem pomidorowym,czosnkowy, Same są również smaczne
Eli Gotowanienauczyłam się filetować doradę, Witek stwierdził, że bardzo zgrabnie mi to poszło i mam do tego dryg. Dorsz w cieście piwnym , podany z puree z zielonego groszku oraz dipem jogurtowo- czosnkowym. Tarta z gruszką, migdałami i lodami waniliowymi , przygotowana została na spodzie z mrożonego ciasta francuskiego FRoSTA, posmarowanego pastą z mączki migdałowej i miodu, z plastrami gruszki, po upieczeniu dzieło
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięAlternatywa do sosu czosnkowego. Delikatny, śmietankowy dip. Idealny do pasztecików, przystawek a także do obiadu. Składniki ( na 250g dipu): 150g jogurtu naturalnego, 50g majonezu, mały ząbek czosnku, 20 ml śmietany 18%, 30g świeżego koperku, cukier, sól do smaku Koperek myjemy i drobno siekamy. Jogurt, majonez, śmietanę łączymy w jednolitą masę, dodajemy przeciśnięty czosnek i koperek. Doprawiamy do smaku ( można
Pudełko rozmaitościkażde imprezowe menu. A że nadal mamy Karnawał , to przepis może się jeszcze przydać. Najlepiej zestawić je wtedy z jakimś dipem. U mnie był to dip musztardowo – pomidorowy. Myślę, że na przykład czosnkowy sprawdzi się równie dobrze… Nie będę ukrywać, że keto krokieciki z kalafiora najlepiej smakują na ciepło, jednak na zimno też dają radę. W dodatku dobrze(...)minut, po czym przełożyć je na drugą stronę i piec jeszcze przez 5 - 10 minut. Powinny być lekko przyrumienione. Upieczone krokieciki serwować na ciepło lub na zimno z dipem pomidorowym lub czosnkowym. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 sztuki: Wartość energetyczna: 45 kcal Tłuszcz: 2,4 g Węglowodany: 1,6 g Błonnik 1,0 g Białko
Modern Cave GirlSos czosnkowy to jeden z najbardziej lubianych sosów. Idealnie pasuje zarówno do dań mięsnych, do pizzy oraz jako dodatek do imprezowych przekąsek. Poniżej znajdziecie przepis na
Kulinarne Przebojedaniem są moje ukochane placki z cukinii. Często zajadam się nimi w sezonie wiosenno-letnim, wtedy najlepiej smakują. Jako dodatek przygotowuję świeżą rukolę z pomidorami lub polewam placki dipem jogurto-czosnkowym. W cieplejsze dni nie mam zbyt wielkiej ochoty na dania mięsne. Dlatego warzywne placki na bazie cukinii w pełni zaspokajają mój apetyt w porze obiadu lub kolacji. Polecam
kulinarnyJaJa najbardziej lubię prawdziwy sos czosnkowy, bez różnych dodatków z torebek lub polepszaczy smaku. Nadaje się do wszystkiego: mięs, sałatek i innych potraw :) Potrzebujemy: 3 duże
Kolejny blog o gotowaniuprzechowujemy w lodówce (cytryny będą dobre przez 9-12 miesięcy). Do czego można wykorzystać kiszone cytryny? W czasie weekendu wykorzystałam kiszone cytryny dwukrotnie - na imprezę dla znajomych przygotowałam dip jogurtowo-czosnkowy , do którego dorzuciłam kawałek posiekanej skórki (efekt był bardzo dobry), a następnego dnia zrobiłam marokański tażin z kurczaka z kiszonymi cytrynami i oliwkami , na który przepis przedstawię(...)inne pomysły na wykorzystanie kiszonych cytryn: Jak już pisałam, kiszone cytryny możemy wykorzystać we wszystkich przepisach, w których występuje sok lub skórka z cytryny - dodać do sałatkowego dressingu, dipu, kuskusu, warzywnego gulaszu, czy pieczonej ryby. Z ich pomocą możemy przygotować fantastyczne dania marokańskie i północno-afrykańskie, a nawet indyjskie. Ze względu na swój marokański rodowód, kiszone cytryny idealnie nadają
Chilli Czosnek i Oliwaheight: 1em;" /> . Wykonanie tej potrawy jest dość szybkie i nie wymagające specjalnych zdolności . Polecam , nawet jako przekąskę na imprezę , łatwo je chwycić palcami , a zanurzone w dipie serowym lub czosnkowym , na pewno podbiją, podniebienia biesiadników przy piwku " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 0,5 kg mięsa(...)godzinkę do lodówki , smaki się przenikną , a mięso stężeje . Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor . Podajemy na gorąco lub na zimno , najlepiej z sosami lub dipem Smacznego ! Post Kubańskie cygara z wieprzowiny pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżypotrzeby komponowania posiłków z obniżoną ilością węglowodanów a zwiększoną ilością białka i warzyw. Papryka ekspresowo poszła na niedzielny obiad a talerze wyczyszczono na zero. Do papryki podałam jogurtowy dip chrzanowo-czosnkowy , który przełamał słodycz papryki i dodał rześkości całemu daniu. Składniki: 8 średniej wielkości papryk 0,5 kg mięsa mielonego – użyłam mielonej łopatki wieprzowej z Lidla 1 woreczek ryżu – użyłam(...)przygotowanych wcześniej papryk – z lekką górką. Blachę podlać ½ szkl wody, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem na 30 minut. Zapiekać bez przykrycia. Podanie uzupełniłam jedynie o dip czosnkowo-chrzanowy . Niczego więcej nie było potrzeba. Smacznego
Ze smakiem bez glutenublaszce w odstępach tak, żeby się nie posklejały ( u mnie z 2 batatów wychodzą dwie blaszki frytek). Pieczemy nasze frytki ok. 25 minut . Podawać solo lub z ulubionym dipem np. majonezowo – czosnkowym. Artykuł Frytki z batatów pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEsię nią. Ostrożnie układaj na mocno rozgrzanym oleju i smaż, aż zbędą złociste i chrupiące z obu stron. Serwuj na gorąco z dowolnymi dodatkami lub na zimno z dipem serowym czy czosnkowym Smacznego ! Artykuł Frytki z kurczaka w prażonej cebulce pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży