dieta - 20142 przepisów (strona:931/1343)

Wegetariański pasztet z kalafiora 216

Kolejna odsłona warzywnego pasztetu. Podajcie go do chrupiącego, żytniego chleba i delektujcie się niezwykłym smakiem. Zapraszam do gotowania! Wegetariański pasztet z kalafiora Składniki: 1 główka kalafiora

Jaglusia
Owsianka pieczona orzechowo-bananowa :) 185

Coś słabo ostatnio mi idzie z pieczonymi owsiankami, bo pierwszą i ostatnią była TA . Jednak mając troszkę więcej czasu nad ranem podeszłam znowu do tej wersji

Zdrowie na języku :P
Śniadaniowe muffiny truskawkowe z płatkami kakaowymi 217

Ilość: 8 sztuk Czas przygotowania: 15 min + 20 min pieczenia Składniki: – 1 szkl. mąki orkiszowej pełnoziarnistej – 2 jajka – 0,5 szkl. oleju rzepakowego

Podwójnaporcja
Koktajl truskawkowo-kokosowy 186

Ilość: 2 porcje Czas przygotowania: 5 min. Składniki: – 200 g truskawek – 300ml mleczka kokosowego z puszki – 1 -2 łyżki ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki

Podwójnaporcja
Wegańska zupa-krem szpinakowa :) 221

Prawie dwa lata temu zrobiłam pierwszą zupę szpinakową, której smak bardzo polubiłam. Przepis znajdziecie TUTAJ . Ponownie, mając do dyspozycji sporą ilość świeżo ściętego szpinaku postanowiłam przyrządzić

Zdrowie na języku :P
Makaron ryżowy z sosem kokosowym i tofu 226

Coraz szerzej znane tofu- twarożek sojowy, często spożywany przez wegetarian i wegan. Jest źródłem cennego białka i wielu składników mineralnych m.in. wapń, żelazo, potas, fosfor. Występują

Jaglusia
Tarta francuska z łososiem i brokułem 206

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku sos: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2

Jaglusia
Kakaowa amarantusanka z truskawkami 171

Amarantus jest jednym z tych produktów, od których warto zacząć dzień. Bogactwo zawartych w nim składników odżywczych, m.in. żelaza, magnezu, przeciwutleniaczy, cennych kwasów tłuszczowych, wartościowego białka

Even Better Food
Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą 165

Gotowane jajka są doskonałe o każdej porze roku i przyznam, że najchętniej spożywam je w zupie szczawiowej lub w sałatkach. Te z majonezem do mnie nie

Di gotuje
Pasta z ciecierzycy i cukinii 132

Bardzo lubię ciecierzycę. Jednak sam hummus ostatnimi czasy troszkę mi się przejadł więc wczoraj sobie pokombinowałam. Wyszło nie tylko zdrowo, ale i pysznie (jak zwykle ). Super

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania