Kolejna odsłona warzywnego pasztetu. Podajcie go do chrupiącego, żytniego chleba i delektujcie się niezwykłym smakiem. Zapraszam do gotowania! Wegetariański pasztet z kalafiora Składniki: 1 główka kalafiora
JaglusiaCoś słabo ostatnio mi idzie z pieczonymi owsiankami, bo pierwszą i ostatnią była TA . Jednak mając troszkę więcej czasu nad ranem podeszłam znowu do tej wersji
Zdrowie na języku :PIlość: 8 sztuk Czas przygotowania: 15 min + 20 min pieczenia Składniki: – 1 szkl. mąki orkiszowej pełnoziarnistej – 2 jajka – 0,5 szkl. oleju rzepakowego
PodwójnaporcjaIlość: 2 porcje Czas przygotowania: 5 min. Składniki: – 200 g truskawek – 300ml mleczka kokosowego z puszki – 1 -2 łyżki ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki
PodwójnaporcjaPrawie dwa lata temu zrobiłam pierwszą zupę szpinakową, której smak bardzo polubiłam. Przepis znajdziecie TUTAJ . Ponownie, mając do dyspozycji sporą ilość świeżo ściętego szpinaku postanowiłam przyrządzić
Zdrowie na języku :PCoraz szerzej znane tofu- twarożek sojowy, często spożywany przez wegetarian i wegan. Jest źródłem cennego białka i wielu składników mineralnych m.in. wapń, żelazo, potas, fosfor. Występują
JaglusiaSkładniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku sos: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2
JaglusiaAmarantus jest jednym z tych produktów, od których warto zacząć dzień. Bogactwo zawartych w nim składników odżywczych, m.in. żelaza, magnezu, przeciwutleniaczy, cennych kwasów tłuszczowych, wartościowego białka
Even Better FoodGotowane jajka są doskonałe o każdej porze roku i przyznam, że najchętniej spożywam je w zupie szczawiowej lub w sałatkach. Te z majonezem do mnie nie
Di gotujeBardzo lubię ciecierzycę. Jednak sam hummus ostatnimi czasy troszkę mi się przejadł więc wczoraj sobie pokombinowałam. Wyszło nie tylko zdrowo, ale i pysznie (jak zwykle ). Super
Kate's Kitchen