3 proste ciasta z warzyw, bez glutenu i bez mleka. Wyobrażacie sobie połączenia typu: ciasto marchewkowe, ciasto z cukini, czy czekoladowo -bakłażanowe brownie? Dopiero niedawno odkryłam
MODA NA BIONie wiele jest ciast, które znikają w CAŁOŚCI 15 min od podania. Ten smakołyk jest jednym z nich!! Sernik łatwy w przyrządzeniu, szybki i bardzo smaczny
Zdrowie i pysznie na talerzuNa targu pojawiły się pierwsze polskie truskawki, które są duże lepsze od hiszpańskich. Zdecydowałam się kupić polskie pomimo wyższej ceny. Zrobiłam pyszny truskawkowy koktajl na bazie
Kulinarne pyszności MolkiWitajcie. Dzisiaj mam pożywną propozycję śniadanka w wersji białkowo tłuszczowej BT lub z węglowodanami BTW (wystarczy dodać kawałek chleba) wedle uznania. Miseczka pełna smakołyków, w wersji
Zdrowie i pysznie na talerzuOmlet biszkoptowy na słodko czy na słono to idealna propozycja na zdrowe i sycące śniadanie. Kilka składników , parę ruchów mikserem i chwilka smażenia tyle wystarczy
Marcepanowa kuchniaUwielbiam placuszki z cukinii , dlatego na blogu prezentowałam już niejedną ich wersję, ale z pewnością ujrzycie więcej takich pysznych propozycji. Wracając do przepisu... Placki smakują rewelacyjnie
Di gotujeJeżeli lubicie szparagi tak jak my to zapraszamy Was na pyszne, syte, a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu danie czyli szparagi w sosie pomidorowym z ciecierzycą
Kuchenne WariacjeRyby mogłabym jeść co dziennie, uwielbiam pod każdą postacią. Dziś danie specjalne lekkie, pyszne zdrowe i co ważne fit.Pyszny tatar z tuńczyka podany na ziemi z
Kulinarne pyszności MolkiPrzepis na zdrowy deser z jogurtem naturalnym, nasionami chia, tartym jabłkiem i cynamonem. Bardzo łatwy w przygotowaniu, przy czym jest nieprzesłodzony i przepyszny. Idealny dla diabetyków
DietologTo już kolejna wersja chrupiących i delikatnych ciasteczek z kleikiem ryżowym w roli głównej. Każda z nich jest przepyszna, a mam jeszcze kilka pomysłów i przepisów
Di gotujePomysł na szaszłyki z łososia, sera halloumi i świeżego ananasa. Świetny pomysł na zdrowe danie prosto z grilla. Niewiele składników, uzupełniające się smaki, mało roboty, a
DietologSezon na szparagi uważam za rozpoczęty. Jako że do tej pory ze szparagów robiłam najczęściej zupę – krem, w tym sezonie postanowiłam przygotować coś bardziej oryginalnego
Mama z miastaPieczony łosoś na dorszu i pod musem z buraczków? Szalona, apetyczna i przepyszna zapiekanka o trzech warstwach w odcieniach różu. Polecam wszystkim, którym znudziła się zwykła
DietologWypowiedziałam ostatnio wojnę kupnym słodyczom. Moje dziewczynki mają słabość do wszelkiej maści słodkości (nie pytajcie po kim). Jak przysiądą do czegoś słodkiego, to w każdej
MODA NA BIO