Przepis na szparagi zapiekane z piersią kurczaka, mozzarellą i sezamową posypką. Lekko, wiosennie i przyjemnie. Danie jest banalnie łatwe w przygotowaniu, ale na prawdę robi wrażenie
DietologJak zrobiłam ten krem i go spróbowałam to od razu poleciałam do sklepu kupić kolejne kostki tofu 😂 Tofu w takim wydaniu pokocha chyba każdy, nawet ten
Zdrowie na języku :PWitajcie. Dzisiaj mam dla Was propozycje lekkiego dania obiadowego. Bez dodatku panierki i bez smażenia w głębokim tłuszczu. Z dodatkiem sałatki warzywnej taki posiłek idealnie sprawdzi
Zdrowie i pysznie na talerzuSezon na szparagi jeszcze trwa, więc i w naszej kuchni pełno szparag. Postanowiliśmy się podzielić naszym kolejnym pysznym przepisem na szparagi – kaszę gryczaną ze szparagami
Kuchenne WariacjeJakiś czas temu odwiedziłam restaurację indyjską ze specyficznymi przyprawami trochę u nas mało znanymi. Wszystkie dania były pyszne pomyślałam coś przygotować wykorzystując bogactwo przypraw kuchni indyjskiej
Kulinarne pyszności MolkiJak dla mnie rewelacyjne połączenie smaków. Na dnie słodki mus jabłkowy z cynamonem, następnie płatki migdałowe, kawałki kiwi i orzechy włoskie. Na samej górze pianka z
VioletoweKucharzenieZielona zupa detox Krok w stronę zdrowia? Najprostsze gotowanie na świecie, bez podsmażania, bez artyzmu. Tylko warzywa, woda, garnek i my! Składniki: 1 młoda cukinia
Wino Francja KuchniaPyszna sałatka z rukoli, suszonych pomidorów, szynki parmeńskiej i parmezanu. Świetny przepis na kolację lub lekki posiłek z niewielką ilością węglowodanów. Duża ilość węglowodanów w posiłku
DietologKażdy z nas uwielbia placuszki na słodko. Jednymi z moich ulubionych są z przesłodką suszoną żurawinką i dodatkiem masła orzechowego. Świetne połączenie słodkiego ze słonym. Oczywiście
Zdrowie i pysznie na talerzuLubię gotować i spędzać czas w kuchni, ale czasami sprawdzają się u mnie proste przepisy. Jednym z takich uniwersalnych przepisów, który dość często u nas gości
DietologTo już kolejna wersja chrupiących i delikatnych ciastek z kleikiem ryżowym w roli głównej. Tym razem posiadają pyszny oraz kuszący posmak chałwy z kokosową nutą! Jeśli
Di gotujeSKŁADNIKI Udziec jagnięcy zamarynowałam na 48 godz. Marynata Do miski wlałam ok 1/4 szklanki białego wina wsypałam 1 płaską łyżkę soli, utarłam ok 3 cm imbiru
harrisaSKŁADNIKI 1/2 kg cielęciny 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka garam masala 1 łyżeczka sezamu 1/2 łyżeczki zmielonych ziaren kolendry ok
harrisaMój kolejny pomysł na mięso drobiowe, to pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami. I powiem Wam, że to nastepny HIT w moim domu. Przepis nie jest trudny
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii