Ponieważ powoli przychodzi czas na jagody, muszę opróżnić swoje zapasy. A jak dla mnie, kolor koktajlów z jagodami jest nieziemski :) Dodać tylko jak w tym przypadku
Gotowanie z pasjąPrzepraszam za chwilowy przestój, ale sama się muszę zorganizować. Wracam później z pracy, lecę po Myszę, potem spacer, kąpiel, usypianie i nagle robi się 21... Ale
Gotowanie z pasjąSezon cukinii nadal w pełni u nas. Praktycznie możemy codziennie ją jeść, tak nam obrodziła w tym roku. Oczywiście z powodu braku czasu w tygodniu, najlepiej
Gotowanie z pasjąMięso mielone to moja ulubiona postać mięsa, jeśli w ogóle można tak napisać. Jest to tak wdzięczna propozycja w kuchni, że można z nim wyprawiać cuda
Gotowanie z pasjąKolejna odsłona z cukinią w jednych z głównych ról. Prosta sałatka, która idealnie nadaje się na drugie śniadanie lub do pracy. Można podawać ją na ciepło
Gotowanie z pasjąSezon na dynię uważam za rozpoczęty. Co prawda na razie na naszą dynię z zamrażalnika, ale zawsze coś. Trzeba zrobić miejsce na nowy egzemplarz. Wariantów zupy
Gotowanie z pasjąLubię owsianki. Jednak zazwyczaj robiłam je na zimno (słoikową) lub na ciepło (gotując). Teraz przeglądając stronę Ani Starmach zobaczyłam przepis na niebanalną owsiankę. Zmodyfikowałam ją pod
Gotowanie z pasjąJeśli ktoś jest miłośnikiem schabowego, to nawet jemu po kilku porcjach tradycji zapragnie się mała zmiana. Jak to dobrze pracować z kobitami, które również lubią gotować
Gotowanie z pasjąKolejna propozycja na szybką, ale treściwą sałatkę do pracy. W lodówce znalazła się jeszcze malutka cukinia z działki, dlatego pomysł na sałatkę powstał sam. Do niej
Gotowanie z pasjąNie wyobrażamy sobie obiadu bez warzyw. Nie ważne w jakiej postaci, warzywa muszą być. Najprostsze rozwiązania czasami są najlepsze. A chyba w każdym domu marchewkę zawsze
Gotowanie z pasjąŚniadanie to podstawa i chyba każdy z nas to wie. Owsianki jedni uwielbiają inni wręcz przeciwnie. Ja należę do tych pierwszych. I nie ma znaczenia czy
Gotowanie z pasjąUwielbiam jak dania są szybkie, smaczne i najlepiej jeszcze żeby smakowały tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno. W pracy niestety nie zawsze mam
Gotowanie z pasjąJednym z moich ulubionych dań jest ryż z pieczarkami. Jak już wiele razy wspominałam, najprostsze rozwiązania czasami dają najwięcej możliwości. Bo właśnie ryż z pieczarkami to
Gotowanie z pasjąJako dziecko nie mogłam patrzeć na szpinak. A to chyba ma każdy kto spędził choć trochę czasu w przedszkolu. Ja kojarzę go z jednolitą breją
Gotowanie z pasjąJak się nie ma czasu na tradycyjne gołąbki, a jednak ma się ochotę na nie - polecam serdecznie oszukane gołąbki. A do tego jak się
Gotowanie z pasją