zbliżające się lato, postanowiłam jednak upiec je w piekarniku. Wyszły pyszne! Puszyste, mięciutkie, drożdżowe ciasto wypełnione soczystym nadzieniem. Dla nas rewelacja! Idealne na obiad, kolację, a nawet jako drugie śniadanie do pracy. Smakują idealnie zarówno na ciepło, jak i po wystudzeniu. Nadziewamy je tym co akurat mamy w lodówce. Mogą to być przesmażone z cebulą pieczarki, żółty ser, można
Rozpustne gotowanieRyżowe kanapeczki na śniadanie, lunch, kolację lub jako pyszne przekąski, napakowane smakami i aromatami, w komponowaniu których ogranicza nasz jedynie wyobraźnia :D Mogą być z rybą, mięsem lub wegetariańskie - tak jak lubisz :) Podstawa to pół na pół ryż kleisty i basmati, płaty nori i folia spożywcza, która zatrzyma wszystkie składniki na miejscu. Dziś proponujemy dwie wersje: z marynowanym
SzczyptaSmaQdeser pełen smaku i zdrowia. Zdrowy krem jaglany w tropikalnych smakach, to propozycja dla każdego. Taki deser możecie zjeść bez wyrzutów sumienia. Idealnie sprawdzi się również jako drugie śniadanie lub kolacja. Spróbujcie. Zdrowy krem jaglany w tropikalnych smakach Zdrowy krem jaglany w tropikalnych smakach 2016-05-11 00:32:59 Write a review Save Recipe Print 203 calories
Słodkie okruszkiBułeczki z prażonymi ziarnami są bardzo smaczne i mięciutki, możemy upiec je na śniadanie lub kolacje. Bardzo lubię takie ciepłe posmarowane masłem. Składniki: 0,5 kilograma maki pszennej 150 gram aktywnego zakwasu 300 ml. letniej wody 20 gram drożdży 4 łyżki prażonych ziaren Ziołowo Mi Ziarenkowo 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżka cukru 1 łyżka soli Dodatkowo: 1 jajko
Bajeczna KuchniaBardzo smaczna pasta z jajek i szynki z sosem chrzanowym, idealna na kanapki. Często przyrządzam ją na śniadanie, polecam. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 100 gram szynki 3 łyżki sosu chrzanowego Roleski 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz pół pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: Jajka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, szynkę kroimy w drobną kostkę, umyty
Bajeczna KuchniaNiedzielne śniadanie to u Nas tradycja jedzenia jajek. Staram się za każdym razem o coś innego, oryginalnego. Wczorajsza niedziela to suflet po szwajcarsku – przepis z książki mojej mamy. Obawiałam się tego przepisu, gdyż zdjęcie nie wyglądało apetycznie i po przygotowaniu okazało się, że mój suflet po szwajcarsku jest bardzo podobny do tego ze zdjęcia […] The post Suflet
Magiczny GarnekUwielbiam kaszę jaglaną. Przygotowuje ją zazwyczaj na śniadania lub kolacje z najróżniejszymi dodatkami. Dzięki firmie SYS takie posiłki są jeszcze łatwiejsze. W ramach współpracy dostałam do przetestowania pyszną kaszę jaglaną z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami . Już to zestawienie jest wspaniałe. Oczywiście musiałam dodać jakiś akcent od siebie. I tak oto zapraszam Was dziś na jaglany pucharek z jagodowymi
Słodkie okruszkidzisiejsze śniadanie polecam omlet z pokrzywami i szczypiorkiem. Jest lekki, zdrowy i smaczny. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: 4 jajka, 1 pęczek świeżych pokrzyw, 1/2 pęczka szczypiorku, 50g masła, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Z pokrzyw usuwam łodygi. Liście około 2 minut podsmażam na oliwie. 2. Szczypiorek drobno posiekam. Jajka wybijam do miski. Mieszam trzepaczką. Dodaję podsmażoną pokrzywę, szczypiorek
Tradycyjna kuchnia KasiSmaczna pasta z zielonego awokado z twarożkiem, możemy ją przyrządzić na śniadanie lub kolację, najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Składniki: 200 gram półtłustego twarogu 1 zielone awokado 3 łyżki jogurtu naturalnego Sok z cytryny Sól, pieprz Sposób przygotowania: Awokado dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na pół , usuwamy pestkę, miąsz wyjmujemy za pomocą łyżeczki. Rozgniatamy widelcem, skrapiamy sokiem
Bajeczna KuchniaZaczynamy! Pora na pierwszy, szybki przepis. Chyba wiecie, że w każdej zdrowej diecie najważniejsze jest śniadanie . Dlatego pierwszy wpis dotyczy właśnie naszego porannego posiłku. Co w nim jest fajnego? To, że możecie wybrać produkty jakie lubicie. Ja podam Wam mój pomysł, ale bez problemu możecie go zmodyfikować. Czas przygotowania i ilość porcji 10 minut, 2 porcje Produkty
Fit&Fast KitchenJuż niedługo wiosna. Za oknem może tego nie widać, ale możemy sprawić by wiosnę było czuć w naszej kuchni już od rana. Zaczynamy więc od śniadania. Dzisiejsza propozycja na zdrowy pierwszy posiłek to twarożek z papryką i szczypiorkiem. Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut, 2 porcje Produkty 1 x chudy twarożek, 1 x jogurt naturalny lub grecki
Fit&Fast KitchenPrezentuje Wam kolejny przepis na pyszne i zdrowe śniadanie. W roli głównej jajko, ale nie tylko. W przepisie możemy użyć pysznych i zdrowych brokułów lub pomidorów. Zależy jaki smak lubisz. Oto co dziś przygotujemy. Czas przygotowania i ilość porcji 20 minut, 2 porcje. Produkty 2 x jajka, 4 x plastrów szynki parmeńskiej, kilka kawałków brokułów, szczypiorek, olej, sól, pieprz
Fit&Fast KitchenTaki pudding to zdrowy i pyszny pomysł na letni deser czy śniadanie. Mocno truskawkowy z delikatnymi pękającymi w ustach nasionami chia. Idealny nie tylko na upały. Składniki: szklanka truskawek ½ szklanki jogurtu naturalnego 3 łyżki nasion chia miód/cukier do dosłodzenia łyżka wiórków kokosowych - opcjonalnie Sposób przygotowania: Truskawki miksujemy na gładko z jogurtem naturalnym. Ewentualnie dosładzamy do smaku miodem
Pyry na GazProsta sałatka z tuńczyka, która sprawdzi się nie tylko jako pyszna kolacja, ale również można ją zabrać w pojemniku na śniadanie do pracy. SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 jajka 100 g ryżu (1 torebka) 1 mały słoik ogórków konserwowych 1 mała puszka kukurydzy 1 mała cebula 2-3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz, szczypta
Passions hobbies life