ogórki - 26528 przepisów (strona:931/1769)

Sos polski 62

kostkę białka. Doprawiamy solą, mieszamy i wkładamy do lodówki. Podobne przepisy: Sos tatarski z chrzanem Sos wielkanocny Sos tatarski z kaparami Sos tatarski Ziołowy sos z jajkami, chrzanem i ogórkami konserwowymi Sos tatarski z ziołami Artykuł Sos polski pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Bakłażan a’la śledzie z curry 75

mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno

Kardamonovy
Surówka z kapusty pekińskiej i sosu farmerskiego 85

cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Wlewamy sos, dorzucamy słonecznik, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Podobne przepisy: Surówka z kapusty pekińskiej i pora Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu Surówka z kapusty pekińskiej i suszonych pomidorów Coleslaw z kapusty pekińskiej Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej i sosu farmerskiego pochodzi z serwisu

Kardamonovy
Surówka z młodej kapusty z sosem słodko-pikantnym 63

najgrubszych oczkach marchewkę i pokrojoną w piórka cebulę. Warzywa zalewamy sosem i sokiem z cytryny, doprawiamy solą, mieszamy i posypujemy sezamem. Podobne przepisy: Surówka z młodej kapusty z ogórkami Surówka z młodej kapusty z marchewką i gruszką Surówka z młodej kapusty, kalarepy i migdałów Surówka z młodej kapusty i marchewki Surówka z młodej kapusty i kukurydzy Surówka z młodej

Kardamonovy
Surówka z kapusty pekińskiej i pora 93

odstawiamy na minimum 30 minut do lodówki. Podobne przepisy: Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem Surówka z kapusty pekińskiej i sosu farmerskiego Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu Surówka z kapusty pekińskiej i suszonych pomidorów Coleslaw z kapusty pekińskiej Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej i pora pochodzi z serwisu

Kardamonovy
Surówka z młodej kapusty, selera i rodzynek 62

migdałów Surówka z młodej kapusty i marchewki Surówka z młodej kapusty i kukurydzy Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki Coleslaw z młodej kapusty Surówka z młodej kapusty z ogórkami Surówka z młodej kapusty z porem Surówka z młodej kapusty i kukurydzy Artykuł Surówka z młodej kapusty, selera i rodzynek pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Fasolka szparagowa po bretońsku 97

wyszła za kwaśna, jeżeli tak, dodajcie szczyptę cukru. Przed podaniem posypujemy poszatkowanym koperkiem. Podobne przepisy: Fasolka po bretońsku Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem Fasolka po bretońsku z ogórkami kiszonymi Fasola duszona z wieprzowiną Fasola pieczona z kabanosami i papryką Ekspresowa fasolka po bretońsku Artykuł Fasolka szparagowa po bretońsku pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Sima – fiński napój cytrynowy z drożdżami 69

momentu, aż rodzynki nie zaczną się unosić na powierzchni – to znak, że sima jest gotowa (u mnie trwało to 3 dni). Podobne przepisy: Lemoniada Lemoniada arbuzowa Lemoniada z ogórkami Lemoniada Lemoniada truskawkowo-arbuzowa Artykuł Sima – fiński napój cytrynowy z drożdżami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Śledzie w jogurcie z jabłkiem i groszkiem 81

jogurt z majonezem, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Śledzie wkładamy do słoika i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Podobne przepisy: Śledzie w jogurcie z ogórkami konserwowymi Śledzie w jogurcie z korniszonami i koperkiem Śledzie w śmietanie Śledzie w sosie tatarskim Śledzie w śmietanie z gruszką Artykuł Śledzie w jogurcie z jabłkiem i groszkiem pochodzi

Kardamonovy
Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem 87

szklankę) po prostu blenduję i wlewam do potrawy. Mąki nie używam nigdy, nie ma potrzeby. Podobne przepisy: Fasolka po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka po bretońsku z ogórkami kiszonymi Fasola duszona z wieprzowiną Fasola pieczona z kabanosami i papryką Ekspresowa fasolka po bretońsku Artykuł Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami 62

mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno

Kardamonovy
Sałatka z młodej cukinii z miętą i fetą 73

mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno

Kardamonovy
Kiszona czerwona kapusta 75

wymieniać… Jak tak sobie pomyślę, to nie znam chyba nikogo kto by ich nie lubił. Nie wiem jak inne dzieci, ale moje bardzo je lubi. Wcina kapustę, ogórki, zakwas z buraków. Teraz, na samą myśl o kiszonkach, mam ślinotok. Też tak czasami macie? Jeżeli chodzi o sam przepis, postanowiłam póki co opublikować kapustę bez dodatków. Mam tutaj

Kardamonovy
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą 77

fetą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem Pasta jajeczna z chrzanem Pasta jajeczna z ziołami Pasta jajeczna

Kardamonovy
Śledzie w śmietanie 83

dodajemy do śledzi, dolewamy śmietanę, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Śledzie są najsmaczniejsze przynajmniej 1 dzień od zrobienia. Podobne przepisy: Śledzie w jogurcie z ogórkami konserwowymi Śledzie w jogurcie z korniszonami i koperkiem Śledzie w jogurcie z jabłkiem i groszkiem Śledzie w sosie tatarskim Śledzie w śmietanie z gruszką Artykuł Śledzie w śmietanie pochodzi

Kardamonovy