ogórki - 26028 przepisów (strona:927/1736)

Ryż w kolorach świateł sygnalizacji drogowej - zielono-czerwono-żółty, czyli szybki, lekki, letni obiad... 94

gotuj pod przykryciem kolejnych 10 minut, lub do czasu, aż cała woda będzie wchłonięta, a ryż ugotowany.  Zostaw na 5-10 minut, przemieszaj i podawaj. Pyszne z kiszonymi ogórkami, albo kleksem jogurtu greckiego

Lejdi of the house
Czosnek kiszony w główkach 517

pieprzu i ziela angielskiego chrzan, liść laurowy, liście wiśni i czarnej porzeczki Przygotowanie: Główki czosnku obrać tak by widać było jego ząbki Przygotować zalewę podobną jaką używamy do kiszenia ogórków tj. 1 dość czubata łyżka soli na litr wody Do słojów włożyć gałązki kopru, korzeń chrzanu, kilka ziaren pieprzu i ziela, liść laurowy oraz po liści wiśni i czarnej

Proste Potrawy
Racuchy z borówkami 179

razem guzik z tego wyszło, bo naprawdę byłam w szale. Na wakacjach gotowałam sporadycznie, więc jak już wróciłam do domu, musiałam odreagować. Ojej, jakie piękne cukinie. Jakie pomidory i ogórki. No i te borówki, z którymi nie wiedziałam co zrobić, ale wiedziałam że się nie zmarnują. Na początku chciałam zrobić ciasto, potem muffiny, ostatecznie zrobiłam dziś przepyszne racuchy

Kardamonovy
Ogórki po warszawsku 86

garnka jeszcze gorące i odwracam go góry dnem(żeby szybciej wystygły i za bardzo nie zmiękły. Tej zalewy używam też do papryki konserwowej i do warzywnych pikli( ogórki, papryka, kalafior, fasolka szparagowa, marchewka, pieczarki i małe cebulki. Kalafior, fasolkę i marchewkę blanszuję).  przepis od kolezanki Jadzi

mojej kuchni
Ogórki po warszawsku 128

garnka jeszcze gorące i odwracam go góry dnem(żeby szybciej wystygły i za bardzo nie zmiękły. Tej zalewy używam też do papryki konserwowej i do warzywnych pikli( ogórki, papryka, kalafior, fasolka szparagowa, marchewka, pieczarki i małe cebulki. Kalafior, fasolkę i marchewkę blanszuję).  przepis od kolezanki Jadzi

w mojej kuchni
Chłodnik i przekąska z ogórków małosolnych 85

chłodnik na upały, kiedy nie chcemy gotować a chcemy zjeść coś lekkiego orzeźwiającego. Do tego szybka przekąska na imprezy lub na przekąskę z pastą z tuńczyka. Ja osobiście uwielbiam ogórki małosolne i jem ich naprawdę dużo, właśnie teraz kiedy w ogródku jest ich sporo. Spróbujcie ,będzie pysznie

Swojskie jedzonko
RalfFondueBurger 106

Gałka muszkatołowa do smaku Kotlet Mięso mielone wołowo – wieprzowe 500 gram Sos sriracha 1 łyżeczka Bułka tarta 25-35 gram Szczypiorek garść Sól do smaku Dodatki Pomidor Sałata Ogórek konserwowy Grillowane plastry cebuli Przygotowanie Bułki 00 Przede wszystkim bułki przyszykuj z przepisu na Chleb 00 , który znajdziesz powyżej ⏫ Kiedy dojdziesz do punktu w którym masz formować chleb na blaszce(...)składników i mieszaj i grzej, aż powstanie kremowy sos. Jeśli posiadasz naczynie do Founde, użyj go. RalfFondueBurger Po pierwsze połóż spód bułki na talerz, następnie sałata, kotlet, cebula, pomidor, ogórek, bułka i całość polej Szwajcarskim Founde i zajadaj. Smacznego. Facet w Kuchni . Zapraszam Cię również do śledzenia moich poczynań kulinarnych na moim Instagramie . Gdzie oczywiście również znajdziesz przepisy pod każdym

RafalCook
ZAKWAS Z BURAKÓW NA ZIMĘ 77

słoiku. Zalewamy słoną wodą (1 łyżka soli na 1l wody). Zakręcamy słoiki i odstawiamy do ukiszenia. Gotowe po tygodniu, lecz mozna przechowac nawet na kilka miesięcy. Tak samo jak ogórki kiszone

Jeść, by żyć w zdrowiu
Sos słodko-kwaśny ze świeżych warzyw 869

myjących! Włączamy zmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia.     POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ Ogórki w zalewie gyros Przepis tutaj (KLIK) Ogóreczki krokodylki Przepis tutaj (KLIK) Artykuł Sos słodko-kwaśny ze świeżych warzyw pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Gulasz z szynki z warzywami 165

Składniki 0,5 kg szynki wieprzowej 0,5 kg fasolki 0,3 kg pieczarek 1 czerwona papryka 1-2 ogórki małosolne 1 cebula sól, pieprz słodka papryka, chili 2 łyżki łagodnej pasty paprykowej listki … Czytaj dalej Gulasz z szynki z warzywami

czarrna od kuchni
Ogórki w miodzie chrupiące i pyszne 1640

Pyszne ,chrupiące, można wyjadać prosto ze słoika, słodko kwaśne...musicie spróbować. Jak to z ogórkami nie ma za wiele pracy a naprawdę warto. Idealne do obiadu ,lub na zagryzkę. Polecam

Swojskie jedzonko
Pikantna sałatka z fasolki szparagowej do słoików 95

wakacyjne, ale również miesiące wzmożonej pracy dla tych, którzy robią domowe przetwory. To miesiące kiedy dojrzewa najwięcej owoców i warzyw. Ja już od kilku lat robię domowe weki z ogórków i fasolki szparagowej. Dwa lata temu po raz pierwszy zrobiłam sałatkę z fasolki szparagowej w słoiki (przepis znajdziecie tutaj:  Waniliowe Improwizacje: Sałatka z fasolki szparagowej ). Przepis się przyjął

Waniliowe Improwizacje
Pomidorki koktajlowe marynowane 310

pikle pomidorowe. Całe pomidory w zalewie octowej sprawdzą się do sałatek, do dań mięsnych, a także jako zwykła zimna przekąska na stole. Pomidorki koktajlowe w słoikach tak samo jak ogórki marynowane masz i kiedy potrzebujesz otwierasz zapas. Jak zrobić małe pomidorki na zimę do słoika? Zapraszam na przepis 🙂       Pomidorki koktajlowe marynowane przepis pomidorki

Dieta moja pasja
Gzik 127

ziemniaka z twarogiem, autorstwa Pana Michała. Ps. Jeśli lubisz ziemniaki, zapraszam tutaj , gdzie znajdziesz kilkanaście przepisów na ziemniaka. Składniki Ziemniaki Twaróg Śmietana Szczypiorek Czosnek niedźwiedzi Oliwa z oliwek Zielony ogórek Mięta Liście laurowe Ziele angielskie Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku * ilość składników wedle uznania Przygotowanie Po pierwsze ziemniaki obierz i ugotuj we wrzątku osolonej wody z liściami(...)góry lekko nożem, skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika, na parę minut, aż się finyzejnie przypieką. Na koniec nałóż mieszankę sera na upieczonego ziemniaka, dodaj ogórka, szczypiorek i listek mięty i oczywiście zajadaj. Smacznego. Facet w Kuchni . Zapraszam Cię również do śledzenia moich poczynań kulinarnych na moim Instagramie . Gdzie oczywiście również znajdziesz przepisy pod każdym zdjęciami. Artykuł Gzik

RafalCook