ogórki - 26028 przepisów (strona:927/1736)

Surówka z młodej kapusty z sosem farmerskim 31

migdałów Surówka z młodej kapusty i marchewki Surówka z młodej kapusty i kukurydzy Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki Coleslaw z młodej kapusty Surówka z młodej kapusty z ogórkami Surówka z młodej kapusty z porem Surówka z młodej kapusty i kukurydzy Artykuł Surówka z młodej kapusty z sosem farmerskim pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Sałata rzymska z jogurtem 31

Gołąbki jedliśmy przez dwa dni. W pierwszym dniu zjedliśmy je z surówką z sałaty rzymskiej, a na drugi dzień ekhm, w sumie to samo, ale w połączeniu z ogórkami gruntowymi. No skoro sałata z jogurtem jest super, skoro mizeria jest super super super, to połączenie tych dwóch warzyw też będzie super. Nie było. Tzn. było ok, ale spodziewałam się

Kardamonovy
Pieczony pstrąg 36

mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno

Kardamonovy
Grillowana feta 30

mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno

Kardamonovy
Shatta 33

zasoloną na 3 dni. Nie czuć tego zupełnie w smaku, bo to są tylko 3 dni. Pamiętajcie więc, żeby słoik porządnie umyć, wyparzyć (tak jak np. przy okazji ogórków kiszonych). Druga sprawa – shatta może stać w lodówce do 6 miesięcy. Ja jednak tak lubię pikantne rzeczy, że u mnie postoi chyba do miesiąca. No i zrobiłam ją delikatniejszą

Kardamonovy
Pasztet z gotowanych piersi kurczaka 65

mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno

Kardamonovy
Bitki wołowe 33

były robione przez moją mamę. Dodatki? No najlepsze będą tłuczone ziemniaki i tarte buraki. Chociaż to jak zwykle jest bardzo indywidualne. Mnie by pasował do tego jeszcze ogórek kiszony. A najlepiej to sałatka z buraków z kiszonym ogórkiem . My musieliśmy się jednak ograniczyć do kaszy i sałaty w jogurcie, więc na pewno sporo popsuliśmy. No trudno, taki czas. Przed nami

Kardamonovy
Hummus z jarmużem 32

mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno

Kardamonovy
Śledzie z miodem i musztardą francuską 28

pieprzem, dokładnie mieszamy, wkładamy do lodówki na minimum 24 godziny. Ja śledzie zrobiłam dwa dni przed imprezą i były w punkt. Podobne przepisy: Śledzie w oleju z cebulą i ogórkami konserwowymi Śledzie z curry i musztardą Artykuł Śledzie z miodem i musztardą francuską pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Komosa ryżowa z ziołami, słonecznikiem i siemieniem lnianym 31

mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno

Kardamonovy
Naleśniki orkiszowe 37

mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno

Kardamonovy
Krem z pieczonego kalafiora 26

mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno

Kardamonovy
Chleb żytni na zakwasie 35

mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno

Kardamonovy
Sałatka z jajkami, selerem konserwowym, żurawiną i orzechami 33

solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Podobne przepisy: Sałatka z jajkami, selerem konserwowym, kukurydzą i ananasem Sałatka z jajkami, porem, selerem i ogórkami konserwowymi Sałatka z jajkami, orzechami, szynką i ananasem Sałatka z jajkami, porem, serem żółtym i kukurydzą Sałatka z jajkami, wędzonym kurczakiem i kukurydzą Sałatka z jajkami, porem i kukurydzą

Kardamonovy
Placki z kiszonej kapusty z mąką orkiszową 33

mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno

Kardamonovy