ogórki - 26028 przepisów (strona:922/1736)

Sałatka pekińska 78

przepisu i życzę smacznego. SAŁATKA PEKIŃSKA PRZEPIS Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 podwójny filet z kurczaka (ok. 500 g) 1 puszka kukurydzy 2 pomidory 1 czerwona cebula 1 ogórek świeży 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz Sos 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu sól pieprz Przygotowanie 1. Fileta z kurczaka(...)odrobinie tłuszczu na rumiany kolor. 2. Składniki na sos łączymy ze sobą. 3. Kapustę pekińską szatkujemy na drobno, cebulę obieramy i kroimy w piórka. 4. Kukurydzę odsączamy z zalewy, ogórka i pomidory kroimy w kostkę. 5. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos i mieszamy. Artykuł Sałatka pekińska pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Placki z brokuła 79

inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok  ZPPRP,  które koordynuje program, udział w kampanii biorą: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski. Kluczowym celem kampanii „Moc Polskich Warzyw” jest edukacja konsumentów na temat różnorodności polskich warzyw, ich właściwości zdrowotnych

nietylkopasta.pl
Kurczak w keczupie 92

naczynia żaroodpornego z pokrywką. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec do miękkości ok 60-80 minut, w zależności od wielkości pałek. Kurczaka podałam z ziemniakami, ogórkami w pomidorach  i surówką z kalarepki

Monia miesza i gotuje
Łatwa makaronowa sałatka w greckim stylu... 81

małego makaronu - kokardki, macaroni 3 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżka octu z czerwonego wina 1 łyżeczka suszonego oregano 15-20 pomidorków koktajlowych 75g oliwek, czarnych albo zielonych kawałek ogórka 1 mała czerwona cebula 100g sera feta Przygotuj dressing: w dużej misce wymieszaj dokładnie oliwę, ocet i oregano. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu(...)Dokładnie odcedź i zostaw na durszlaku do przestudzenia. Pokrój pomidorki i oliwki na połówki, ogórka w kostkę, a cebulę w cieniutkie półplasterki. Wymieszaj makaron z dressingiem. Dodaj warzywa i pokruszony ser. Jedz od razu, albo zostaw w lodówce na następny dzień

Lejdi of the house
Zalewajka ze świeżymi grzybami – kuchnia podkarpacka 72

świeżymi grzybami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Klęczany, gmina Sędziszów Małopolski, powiat ropczycko-sędziszowski  W naszym regionie zalewajkami nazywamy zupy ugotowane na bazie kwasu z kapusty, wody z kiszonych ogórków albo zakwasu na barszcz. Drugą charakterystyczną cechą zalewajek jest niewielka ilość składników, z których się je gotuje. Krótko mówiąc, zalewajki to skromne kwaśne zupy, podawane zazwyczaj z ziemniakami. Czasem

Trzeci talerz
Sos czosnkowy 82

miodem. Koniecznie wypróbuj także: Sos chrzanowo czosnkowy Sos czosnkowy smakuje wybornie z : frytkami pieczonymi ziemniakami plackami ziemniaczanymi pizzą domową zapiekankami potrawami mięsnymi (do obiadu lub grilla) lubię też pokrojone ogórki wymieszane z sosem. Ostastnio podałam sos czosnkowy do : langoszy z piekarnika langoszy z ziemniakami Życzę smacznego! Artykuł Sos czosnkowy pochodzi z serwisu Ania gotuje przepisy kulinarne

Ania gotuje
Leczo z parówkami 76

przed podaniem tylko podgrzać. Składniki: 1 słoik papryki konserwowej 1 cebula 1/2 kg pieczarek mały koncentrat pomidorowy woda cukier olej roślinny przyprawy (papryka słodka i ostra, sól, pieprz, zioła) ogórki konserwowe 1/2 kg parówek (lub kiełbasa) Wykonanie: Parówki pokroić w ukośne plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na tłuszczu. Cebulę pokroić

Olcia gotuje!
Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki i papryki 64

Składniki: 1 mała kapusta pekińska pęczek rzodkiewek 1 marchewka 1 papryka 1 świeży ogórek sos włoski Wykonanie: Kapustę poszatkuj. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. Paprykę i ogórka pokrój w kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Wrzuć wszystkie składniki do jednej miski, polej sosem włoskim. Smacznego. Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki i papryki pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Wiosenna sałatka – szybka i prosta 63

Szybka i prosta sałatka wiosenna z pomidorem, ogórkiem, groszkiem konserwowym, jajkiem i szczypiorkiem. Składniki: 3 pomidory 1 świeży ogórek 4 jaja pół puszki groszku konserwowego szczypiorek sól pieprz 3 łyżki majonezu Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić w większą kostkę,groszek odsączyć,,szczypiorek posiekać.Wszystko włożyć do miseczki doprawić solą,pieprzem i na koniec dodać majonez. Artykuł Wiosenna sałatka – szybka

Olcia gotuje!
Sałatka gyros 89

push({}); Wykonanie; Pierś pokroić w kosteczkę,posypać przyprawą do gyrosa ,odstawić na 15 minut, Następnie smażyć na oliwie do zrumienienia. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę.Ogórki i paprykę również siekamy ,kukurydzę odsączamy.Kapustę szatkujemy dość drobno.Do miski wkładamy upieczoną pierś, .ogorki ,cebulkę,kukurydzę,paprykę i na koniec kapustę. 5 łyżek majonezu łączymy z 4 łyżkami

Olcia gotuje!
Leczo rybne 69

filetów rybnych (Matias) 1 jajko 0,5 szklanki mąki 1/4 szklanki wody pieprz,papryka ostra olej na farsz: 1 puszka papryki konserwowej 1 duża cebula 2 marchewki 3 ogórki konserwowe sól,pieprz,cukier do smaku pół słoiczka koncentratu pomidorowego pół szklanki ketchupu 300 ml bulionu warzywno-mięsnego Wykonanie; Filety wymoczyć w wodzie ,najlepiej na całą noc.Rybę kroimy

Olcia gotuje!
Sałatka ze świeżych warzyw z jajkiem 69

wszystkich osób ,którzy chcą jeść więcej surowych warzyw. Bardzo ładnie komponuje się również na świątecznym stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 jajka (w tym jedno do dekoracjii 1 ogórek zielony 3 rzodkiewki 2 pomidory trochę groszku konserwowego(niekoniecznie) szczypiorek 1 łyżka majonezu+1 łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku 4 pomidorki koktailowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie:   Jajka ugotować(...)twardo, obrać skorupkę. Pokroić w większą kostkę. Jedno zostawić do dekoracji. Ogórka i pomidory również pokroić w kostkę. Rzodkiewki pociąć w plasterki .Pomidorki koktajlowe przeciąć na połówki. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie warzywa przełożyć do miski osolić i popieprzyć do smaku .Majonez połączyć z jogurtem dodać do warzyw delikatnie wymieszać .Sałatkę można udekorować sałatą, i posypanym szczypiorkiem. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Olcia gotuje!
Rumsztyk wieprzowy z cebulką 78

jest trudny, a efekt końcowy uderza w podniebienia. Rumsztyk z cebulą zasmakuje każdemu. U mnie to danie serwuję w niedzielę. Mój zięć bardzo uwielbia. Do tego podaję mizerię z ogórków. Smakuje obłędnie. Wypróbujcie, a na pewno nie będzie to Wasz ostatni raz. Artykuł Rumsztyk wieprzowy z cebulką pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Sałatka z surimi 79

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z surimi i makaronem chińskim – Składniki: 100 g makaronu chińskiego (sojowego lub ryżowego) (100 g) 1 bardzo duży ogórek szklarniowy 1 paczka surimi (250 g) 5-6 łyżek majonezu 1 pęczek koperku sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na sałatkę z surimi i makaronem chińskim: Makaron przygotować według zaleceń na opakowaniu(...)odcedzić makaron na sitku i ostudzić. Przełożyć do miseczki. Posmarować 2 łyżkamii majonezu, doprawić solą i pieprzem. Surimi pokroić w plasterki i wyłożyć na makaron posmarowany majonezem. Ogórka pokroić w kostkę i wyłożyć na surimi. Posmarować resztą majonezu. Znów delikatnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Koperek drobno posiekać i posypać nim wierzch sałatki. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł

Olcia gotuje!