Ciastka digestive Digestive to kruche razowo-owsiane ciastka o charakterystycznym słodko-słonym smaku i chropowatej teksturze. Teoretycznie zdrowsze, ale tylko jeżeli udałoby się poprzestać na jednym
Pełny talerzSzakszuka (Shakshouka) to danie kuchni tunezyjskiej, dosłownie oznacza „bałagan”, w praktyce są to gotowane jajka w sosie pomidorowym z różnymi dodatkami, takimi jak papryka, bakłażany, cukinia
PodwójnaporcjaViolaPassion Zdrowa sałatka nie musi być nudna. Pozwoliłam sobie zaszaleć i użyć po raz pierwszy pokrzywę . I na pewno będę sięgać po nią częściej . Zdrowa sałatka
Viola cooks with passionOMLET ZE SZPARAGAMI, PSTRĄGIEM I MOZZARELLĄ! Przepyszny pomysł na śniadanie bądź lunch. Uwielbiam omlety, uwielbiam szparagi! Przepyszne danie, które trzeba koniecznie zjeść o tej porze roku
SMYKWKUCHNISkładniki na 2 porcje: 170g twarogu półtłustego 2 jajka M 4 łyżki płatków owsianych górskich (ok. 40 g) 2 łyżki mąki pełnoziarnistej (ok. 30 g) 3
Vroblewska-fitlifeNie zawsze na obiad musimy podawać „wielki kawał mięsa”, czasem wystarczą tylko 3 składniki i odpowiednio dobrane przyprawy, aby wyczarować pyszne danie obiadowe. Tak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ilość: 4-5 porcji Czas przygotowania: 20 min + 3,5 h gotowania cieciorki Składniki: – 1 puszka cieciorki lub 400g suchej ciecierzycy – 2 łyżki sezamowej
PodwójnaporcjaDIETETYCZNA SAŁATKA DO PRACY Z TUŃCZYKIEM FIT FOOD / LUNCH DO PRACY Dzisiaj mam dla Was bardzo prostą i przepyszną propozycję na sałatkę z tuńczykiem, w dość
SMYKWKUCHNIDuet kokosu oraz czekolady zawojował świat, kiedy trafił do popularnych batonów, kuszących widokiem palm i morza ze swoich opakowań. Dzisiaj połączenie tych wyjątkowo dobranych składników często
Even Better FoodMówią że jedna jaskółka wiosny nie czyni ale jedna botwinka na talerzu dla mnie zdecydowanie tak :). Gdy pojawiają się w sklepie pierwsze młode buraczki nie mogę
Mama z miastaSKŁADNIKI: ( 4 porcje po 300g ) 1 porcja = 197 kcal łyżka oliwy z oliwek cebulka pietruszka 2 marchewki 1/4
Atlas SmakówChoć kasza jaglana nie jest produktem typowym dla kuchni śródziemnomorskiej, to w połączeniu z klasycznymi składnikami potrafi przemienić się w prawdziwie włoskie danie. Bo też tam
Even Better FoodINSTRUKCJA - KROK PO KROKU: SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 1 porcja = 59 kcal 3 liście
Atlas SmakówMarokańska zupa harira, podawana z daktylami mocno rozgrzewa i syci. Podstawą hariry jest mięso (zwykle baranina, jagnięcina lub wołowina), nasiona roślin strączkowych i przyprawy, które nadają
MarcinChef