Baklava 240Pewnie nie raz słyszeliście o baklawie. Jest to deser pochodzenia głównie tureckiego, jednak jest on rozpowszechniony we wszystkich krajach bałkańskich. Przygotowuje się go głównie z ciasta
Jaglusia
KASZA MANNA Z MUSEM MALINOWYM 230Składniki na 1 porcję: 3 płaskie łyżki kaszy manny 1 szklanka mleka 2% 1 łyżka siemienia lnianego 1 szklanka malin (mogą być mrożone) cynamon 1. Do
Vroblewska-fitlife
Zielone curry z wieprzowiną, papryką i pędami bambusa 242Dla tych co lubią tajskie smaki mamy propozycję pysznego zielonego curry z wieprzowiną, papryką i pędami bambusa :) Składniki na zielone curry: – 350 g polędwiczki wieprzowej
Kuchenne Wariacje
Koktajl pietruszkowo - truskawkowy 247SKŁADNIKI: 180 g mrożonych truskawek kiwi 260 ml mleka ryżowego łyżeczka soku z cytryny 5 g natki pietruszki WYKONANIE: 1. W blenderze umieścić natkę pietruszki i
Atlas Smaków
Zupa warzywna z pieczonymi buraczkami 243Najpopularniejszą warzywną zupą buraczkową jest barszcz ukraiński, który w wersji mniej lub bardziej zbliżonej do oryginału jest zapewne znany w większości domów. Osobiście, częściej niż tradycyjny
Even Better Food
Risotto z kukurydzą i brązową soczewicą 196Dzisiaj mamy dla Was propozycję kremowego risotto z chrupiącą kukurydzą i brązową soczewicą. Na pewno Wam posmakuje :) Składniki na risotto: – 150 g ryżu arborio –
Kuchenne Wariacje
KURCZAK PIECZONY W ZIOŁACH Z PURE Z BATATA 234Kurczak pieczony w ziołach jest bardzo smaczny i aromatyczny. Podałam go z puree z batata i czosnku oraz warzywami. Danie jest smaczne i lekkie, polecam.
Kulinarne Fantazje Marioli
Sos nagietkowy – pomysł na orkiszowy makaron 365Nagietek w kuchni? Dlatego nie? Świeże płatki nagietka są siekane i dodawane do sałatek. Suszone płatki stanowią przyprawę do zup, dań głównych i ciast. Jako substytut
MarcinChef
Owsianka nocna z miodem - wersja podstawowa (Muesli Birchera, czyli owsianka bez gotowania) 163Autorem nocnej owsianki jest szwajcarski lekarz - dr Maximilian Bircher-Benner. Doszedł on do wniosku, że płatki owsiane podczas gotowania tracą swoją wartość odżywczą i przygotowana
Di gotuje
Falafele z czerwonej fasoli i libańska sałatka tabbouleh 220Dzisiaj mamy dla Was przepis z książki „Moja kuchnia wege” na falafele z czerwonej fasoli i libańską sałatkę tabbouleh„. Składniki na falafele
Kuchenne Wariacje
Mąka z żołędzi - kilka informacji, właściwości i zastosowanie 182Zanim na blogu traficie na mój przepis z użyciem mąki żołędziowej, to postanowiłam opisać ją Wam w osobnym poście. Myślę, że warto przeczytać poniższe informacje, ponieważ
Di gotuje
Tołpyga w pomidorach z batatami 252Tradycyjnie w piątkowe popołudnie na naszym stole gości ryba. Zazwyczaj był to łosoś przygotowywane na różne sposoby, teraz jednak postanowiliśmy przygotować tołpygę w pomidorach podaną z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!