źródło kwasów omega-3, oraz kwasu foliowego a także witaminy K oraz B1. Węglowodany ?- tak ale 75% z nich to błonnik. Banany - Nie chcesz słodzić swoich deserów i wszelkiego rodzaju smothies ? Sięgnij po dojrzałego banana, zazwyczaj w smothie to składnik nie mal podstawowy. Jakie ma właściwości? To jeden z tych owoców, który pomaga nam odkwasić organizm
vaniliowoczekoladowaprzygotowane z połączenia świeżych malin i bananów z mlekiem kokosowym. Czy może być coś lepszego do schładzania się w upały, które obecnie mamy za oknem? Lody malinowe Lody to deser mrożony, który od dziecka znają wszyscy. Z czego robi się lody ? Podstawą lodów są produkty mleczne, głównie jest to mleko lub woda, którą często łączy się także z masą
mecookscieknie na sam widok zdjęć tych słodkości :-) Na samym początku mamy tort orzechowo - kawowy i od razu są to moje smaki :-) Są też muffiny, tarty, sernik, ciasteczka, jabłecznik, rolada, desery, czy ciasta z owocami. Jest bardzo smacznie :-) Podsumowując: Świetna książka z ciekawymi propozycjami. Wszystkie przepisy nowe, większości nie robiłam, jest w czym wybierać. Każdy znajdzie coś dla siebie. Do tego
kruche babeczkiletnie upały najlepszym deserem będzie ciasto bez pieczenia. Z racji tego, że uwielbiamy serniki, tym razem padło na sernik stracciatella z truskawkami. Jest pyszny, delikatny, z lekkim posmakiem mleka w proszku i wykończony orzeźwiającą galaretką. Spód: 250g herbatników 120g masła tabliczka gorzkiej czekolady Sernik: 1 kg serka z wiaderka 330 ml śmietanki 30% 1 szkl mleka w proszku 5 łyżek
Smakołyki AsiPrzepyszne, domowe zdrowe batony bez dodatku białego cukru. Fit batony z płatków owsianych, masła orzechowego, daktyli, żurawiny i orzechów z mlekiem kokosowym, słodzone odrobiną syropu klonowego
Moja DelicjaDzisiaj świętujemy w Szwecji Midsommar. Jest to jedno z najpopularniejszych świąt celebrujących lato. Co prawda szwedzkie lato nie zawsze dopisuje ale nie przeszkadza to świętować z
codojedzeniaokoło 90% składa się z wody. Warto wykorzystać o jako zdrową przekąskę w upalne dni. Ale słodki, soczysty arbuz sprawdzi się nie tylko w roli przekąski czy deseru. W dzisiejszym przepisie jest składnikiem letniego orzeźwiającego obiadu. W upalne dni mało kto ma ochotę na przygotowywanie czasochłonnych obiadów i stanie przy garach. Organizm domaga się natomiast czegoś lekkiego, świeżego
HealthyCreationsdość uniwersalne zastosowanie w kuchni. Nadają się do jedzenia na surowo, ale można je również gotować, piec, smażyć czy dusić. Z gruszek można przyrządzić dżem, kompot, różnego rodzaju desery, ale świetnie komponują się także ze słonymi składnikami, jak np. z serem gorgonzola. Ale gruszki to także bogate źródło cennych składników odżywczych, dzięki którym wykazują szereg właściwości zdrowotnych. Jako nieliczne
Kuchnia MagdaLenyRabarbar to pyszne warzywo, które tworzy wprost idealny duet z jabłkiem. Wykorzystujemy go głównie w daniach słodkich, czyli ciastach czy też deserach, ale jest on także przepyszny jako dodatek do mięs. Rabarbarowy chutney z jabłkami z odrobiną korzennych przypraw smakuje doskonale, do jego przygotowania użyłam naszych pysznych i pełnych witamin Jabłek Grójeckich. Na blogu sa też inne pyszne przepisy
Kulinarne przygody GatityGotujemy ok 2 min od wypłynięcia Podajemy z bułką tartą, śmietaną lub owocami. Artykuł Kluseczki z twarogu i kaszy manny pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuKawa mrożona z lodami truskawkowymi – to pyszna ochładzająca propozycja na lato dla smakoszy kawy. Idealny pomysł dla tych, którzy mają ochotę na zastrzyk kofeiny połączony z lodowym deserem. Wypróbujcie koniecznie ten przepis! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić mrożoną kawę z lodami truskawkowymi? Przepis na mrożoną kawę jest banalnie prosty i każdy może się pokusić o jej wykonanie w domu
Kulinarne Przebojesłodkiego mleka kokosowego i wkładamy na kilkanaście minut do lodówki. Następnie wlewamy warstwę ananasową-mango i także wkładamy do lodówki. Czynność powtarzamy aż będą 4 warstwy i nasz tropikalny deser będzie gotowy. MUS CZEKOLADOWY Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ – śmietanka OSM Krasnystaw 30% mocno schłodzona 300 ml – czekolada gorzka z mleczną pół na pół, 100 gramów – konfitura wiśniowa Stovit
Słodkie okruszkiustach. Dodatek kawy do masy nadaje jej lekkiej goryczki, dlatego ilość cukru dopasowujemy do własnych preferencji, w zależności czy lubimy mocno słodkie, czy lekko wytrawne ciasta. Samo przygotowanie takiego deseru zajmuje nie więcej niż 20 minut! Jednak przed degustacją musi trochę postać w lodówce, aby masa nieco stężała. Smakuje naprawdę rewelacyjnie i znika w tempie ekspresowym! Składniki: 150 g biszkoptów
Kuchnia MagdaLeny