Najlepsze ciasta i desery z rabarbarem 210Jako, że sezon na rabarbar w pełni przygotowałam dla Was zestawienie przepisów na ciasta i desery z wykorzystaniem tego warzywa, tak bo mimo słodkiego smaku niektórych jego odmian rabarbar to warzywo. Warto go spożywać ze względu na jego właściwości antyoksydacyjne, które zawdzięcza zawartości witamin (C, E, A) i związków polifenolowych. Przeciwutleniacze te zapobiegają szkodliwej aktywności wolnych rodników w organizmie, hamują
Cynamonowe szczęście
Kajmakowy sernik na zimno 249kajmakowym serniczku zostały tylko wspomnienia. Słodkie, pyszne wspomnienia. A wszystko zaczęło się od paschy, którą zrobiłam na Wielkanoc. Pascha to rosyjski deser twarogowy, z dodatkiem bakalii, czekolady. Postanowiłam zrobić wersję z gotowanym mlekiem słodzonym, czyli kajmakiem. Tak bardzo nam posmakowała, że kolejną wariacją był sernik na zimno o smaku kajmakowym. Kajmakowy sernik na zimno Składniki: na spód: 150g
Obiad gotowy
Nalewka z truskawek 216reumatyzmie. Najbardziej popularna jest nalewka z truskawek na spirytusie, ale robi się ją także na wódce, bimbrze lub mieszance tych alkoholi. Jest bardzo słodka, smaczna i wspaniale pasuje do deserów różnego rodzaju. Ma orzeźwiający smak, zwłaszcza jeśli podasz ją z miętą w postaci drinka. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na nalewki. Składniki : 1 kg świeżych truskawek
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Syrop z mniszka z nutą korzenną 151najlepiej na całą noc. Gotowe! Syrop jest niezwykle charakterny, ma wspaniałą korzenną nutę, jedna łyżeczka będzie idealna do filiżanki gorącej herbaty. Taki syrop to doskonały dodatek do lodów, deserów i naleśników. I jest bardzo zdrowy:oczyszcza, odtruwa, wzmacnia
Z Kuchni Do Kuchni
Beza z mascarpone i musem owocowym 198Pyszna beza, delikatny sos z mascarpone i owoce – cóż więcej potrzeba do szczęścia? Składniki: BEZA: 2 białka z dużych jajek 120 g drobnego cukru do
Mój pomysł na
Odrywane bułki drożdżowe z serem i kruszonką 128Niewielkie bułki drożdżowe do zjedzenia na kilka kęsów wypełniłam masą serową i posypałam kruszonką. Przed pieczeniem wystarczy je ponacinać, żeby można je było później jedynie odrywać
Przepisy Kulinarne
Babka pomarańczowa z czekoladą 151Cytrusowe babki należą do moich ulubionych. Są puszyste i miękkie. Ta ma naturalny zapach i orzeźwiający smak pomarańczy. Swój wyrazisty kolor też zawdzięcza pomarańczy, która została
Przepisy Kulinarne
ciasto 3 bit 289Przepis na pyszne ciasto bez pieczenia pewnie zna większość z Was. W mojej rodzinie mistrzynią w jego przygotowywaniu jest mama - robi je dla nas co
babka w formie
Jogurtowe ciasto z rabarbarem 187najlepiej sprawdzić patyczkiem. Notes Ciasto możemy polać lukrem, posypać cukrem pudrem czy kruszonką Artykuł Jogurtowe ciasto z rabarbarem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Mus rabarbarowy 212Świetny dodatek do deserów, naleśników, gofrów. Szybki i łatwy w przygotowaniu. Słodki i lekko kwaśny jednocześnie. Składniki: (na mały słoiczek) 3 rabarbary po ok 30cm każdy, 4 łyżki cukru, 2 łyżki wody. Przygotowanie: Rabarbar myjemy, kroimy na około 2 cm kawałki. Przekładamy do rondla, dodajemy wodę oraz cukier. Dusimy przez około 5 minut pod przykryciem co jakiś czas mieszając
Lena Gotuje
Jaglany budyń z awokado i marakują 155był przepyszny deser, smakował wyśmienicie i pożywił umęczone pracą ciało. Lubię takie danie które szybko i na długo zaspokoją głód. Polecam gorąco do zrobienia. Budyń z kaszy jaglanej z marakują. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Piszinger 147Jeden z najprostszych deserów jakie znamy. Dziś wafle z dodatkiem biszkoptów, z chrupiącymi orzechami oraz delikatnym kokosem
Z Hrabiną w kuchni
Lody kokosowo-bananowe 190Dzisiaj deser dobry w zasadzie na każdą porę roku , bo lody uwielbiam i jem nawet zimą. Lody kokosowo-bananowe robimy tylko z 3 składników i nie wymagają specjalnej maszynki do lodów. Wystarczy blender. Miksujemy, mrozimy i gotowe. LODY KOKOSOWO-BANANOWE Składniki: 1 puszka mleka kokosowego 3 dojrzałe banany sok z 1 limonki Przygotowanie: Banany bez skórki kroimy na mniejsze kawałki
Bon appetit mon amie