deser - 61894 przepisów (strona:1537/4127)

Naleśniki z frużeliną 126

Bogactwo letnich owoców zachęca nas do wszelakiego rodzaju deserów i potraw z ich udziałem. Ostatnio zrobiłam pyszne naleśniki z frużaliną wiśniową i jagodową. SKŁADNIKI: naleśniki: 1,5 szkl. wody gazowanej 1,5 szkl. mleka 2 szkl. mąki 2 jajka szczypta soli masło klarowane lub olej do smazenia frużelina : 30 dag. jagód bądź. innych owoców(można użyć mrożonych,bądź ze słoika

Kuchnia Beaty
babeczki kopce kreta 154

Kakaowe babeczki z bitą śmietaną i bananami. Zapraszam po mini wersję popularnego deseru.   Składniki na babeczki: 1 jajo, 1/4 szklanki maślanki, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru, szczypta soli, 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szklanka mąki tortowej, 2 łyżki kakao. Składniki na krem: 500 ml śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki

Słodki Zakątek
Jak smacznie i zdrowo przygotować kaszę i ryż? 343

Ciebie moje ulubione pomysły na wykorzystanie niektórych kasz lub ryżu. Są wśród nich takie, które smakują także wyśmienicie na słodko. Kasza jaglana Dzięki swojej delikatności doskonale nadaje się do deserów. Możesz z niej przygotować budyń jaglany, krem do ciasta, a także jaglane bounty. Nie musisz jednak szukać wydumanych przepisów. Czasami wystarczy po prostu ugotować kaszę na mleku lub napoju roślinnym

Fabryka pomysłów
Wiśnie drylowane – kuchnia podkarpacka 183

przede wszystkim zachwycają intensywnym smakiem. Zalane słodkim sokiem bez dodatku wody tracą kwaśność, ale ich smak nadal jest ostry i wyrazisty. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do ciast i deserów, a zimą dzieci chętnie zajadają się nimi prosto ze słoika. Zarówno sok, jak i owoce, są znacznie bardziej intensywne w smaku niż w przypadku wiśniowych kompotów. Robiłam je w ubiegłym

Trzeci talerz
Ślimaczki drożdżowe z budyniem 161

Ciasto drożdżowe jest dobre o każdej porze, na śniadanie, deser czy podwieczorek. Kubek ciepłego mleka czy szklanka kawy i nic więcej do szczęścia nie trzeba.  SKŁADNIKI Ciasto: 25 g drożdży, 80 ml ciepłego mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, ok. 200 g mąki, 2 żółtka, ¼ szkl. oleju Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy, 350 ml mleka, 1 łyżka cukru Kruszonka

słodki bratek
Niezbędne małe AGD w każdej kuchni 194

Małe AGD to różnego rodzaju elementy wyposażenia kuchni, bez których trudno wyobrazić sobie wygodne w niej funkcjonowanie. To właśnie takie drobne sprzęty ułatwiają przygotowywanie posiłków i deserów, a ekspres do kawy – przyrządzanie napoju bogów w różnym wydaniu. Małe AGD w Twojej kuchni Do swojej nowej kuchni warto zakupić dobrej jakości blender z ostrzem typu S. Taki sprzęt przyda się

Trochę smaku
kasza manna z jagodami... 199

lekkiego zagęszczenia. Wlać na kaszki manny, posypać świeżymi jagodami, wystudzić i zajadać - smaki z dzieciństwa z wakacji u babci to właśnie taka kaszka manna z jagodami, malinami, wiśniami, najlepszy deser na lato..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasteczka kokosowe z bananem 324

ekspandowanego? Amarantus ekspandowany ma łagodny smak i lekko orzechowy zapach, dzięki czemu sprawdza się idealnie w daniach zarówno na słodko, jak i na słono. Można go dodawać do jogurtów, deserów, placków, a nawet sałatek i zup krem. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do ciasteczek. Ziarna amarantusa mają wysoką zawartość błonnika, żelaza oraz magnezu. Jeśli szukacie więcej inspiracji na ciasteczka

Kulinarne Przeboje
Tartaletki z czerwoną porzeczką i nutą kokosa 161

Pyszne kruche tartaletki, ze świeżymi, orzeźwiającymi i kwaskowymi porzeczkami oraz wyczuwalnym, delikatnym smakiem kokosa są doskonałym pomysłem na lekki deser w gorące letnie dni. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 140g masła ekstra 1/2 szklanka cukru pudru 2 żółtka Kokosowa beza: 5 białek 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka octu winnego 4 łyżki wiórków kokosowych 500g czerwonej porzeczki

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik z jagodami na zimno 305

Sernik z jagodami leśnymi na biszkoptach. Bardzo kremowy i puszysty o intensywnym smaku jagód. Dobrze schłodzony jest lekkim i orzeźwiającym deserem, w sam raz na lato. Tym bardziej, że nie wymaga pieczenia, a przygotowanie go jest bardzo łatwe. 140 g podłużnych biszkoptów 1 kg Twarogu Sernikowym z Mascarpone Président 3/4 szklanki cukru 600 g jagód leśnych 4 łyżki żelatyny

https:KKuchniaMniam
Lotelito 140

mojego szefa kuchni, który korygował moje błędy, w tak krótkim czasie opanowałem rytm pracy w kuchni i mogłem się już sprawdzić na wszystkich stanowiskach pracy czyli od paelli do deserów. 5. Nowe możliwości. Zawdzięczam bardzo wiele projektowi, który otworzył mi nową drogę w życiu . Poznałem nowych ludzi, a zdobyte umiejętności na pewno wykorzystam w przyszłości. Myślę, że dzięki temu

Gotuj po hiszpańsku
Mleczno-maślane miękkie bułeczki 167

pieczemy ok 20-25 min w 175 stopniach. Ciepłe bułki smarujemy masłem po wierzchu. Artykuł Mleczno-maślane miękkie bułeczki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
NAJLEPSZE Ciasto WIŚNIOWE z Kremem Jogurtowym 640

130ml wody do rozmieszania budyniu 2 czerwone galaretki (użyłam wiśniowej i o smaku owoców leśnych) 250ml wody do wiśni 150g cukru Krem: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) 450g wiśniowego jogurtu w temperaturze pokojowej 3-4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 15g żelatyny + 150ml wody w temperaturze pokojowej Dodatkowo do dekoracji: ubita śmietanka

Mała Cukierenka
Czekoladowe doniczki 256

Czekoladowe doniczki to deser,  który podbije serca  największych łasuchów.   Składniki (10 doniczek) : 5 czekolad mlecznych lub gorzkich śmietana tortowa 36% cukier puder ciastka Oreo listki mięty owoce: maliny, borówki... Czekolady rozpuszczamy w wodnej kąpieli. Równomiernie rozlewamy je po bokach kubeczków (ok. 3 łyżek). Schładzamy w lodówce  ok. 2-3 godzin. Następnie rozcinamy kilka razy górną część

Pyszności Słodkości

Proponowane wyszukiwania