1. Sentyment powrotu. Po wakacyjnym pobycie w Hiszpanii wiedziałem od razu ze chciałbym tu wrócić, żeby poznać lepiej tutejszą kulturę i kuchnie . 2. Szok, niedowierzanie i podekscytowanie. Zgłosiłem się i ku mojemu zaskoczeniu dostałem się do projektu. Nigdy wcześniej nie pracowałem na kuchni, a umiejętności jakie zdobywałem w domu nigdy nie były weryfikowane, więc to zadziwiło mnie tym bardziej. 3. Nowe doświadczenie. W pierwszym tygodniu po przylocie wraz z koordynatorami wybraliśmy restauracje. Trafiłem ... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.